LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Uyuşturucu onayı olan birliklerin piyasayı öldürmesi hakkında

Başlatan esenler kralı, 15 Ocak 2026, 21:46:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Mafyanın sokakta ki bireysel adamlara uyuşturucu vermesini saçma buluyorum. Düzenin Mafya olan birliklerin onaylı çetelere uyuşturucuyu verip çetelerin sokaklara sokmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum. Roleplay kapsamında.

RP Quality Moderator
Alıntı yapılan: masovich - 16 Ocak 2026, 18:18:22Mafyanın sokakta ki bireysel adamlara uyuşturucu vermesini saçma buluyorum. Düzenin Mafya olan birliklerin onaylı çetelere uyuşturucuyu verip çetelerin sokaklara sokmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum. Roleplay kapsamında.
anlatma amacımız bu zaten? adamlar bunu tekelleştirmiş sokaktaki müşterimizin hepsi üreticilerden otlanıyor

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:42
Toplam Oynama: 113 gün, 17 saat
Birlik: La Puerta 7
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 19:49
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Birlik: ***** *****ers
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 23:13
Toplam Oynama: 8 gün, 2 saat
Birlik: Southside 28

VIP+
Alıntı yapılan: victor - 16 Ocak 2026, 18:19:57
Alıntı yapılan: masovich - 16 Ocak 2026, 18:18:22Mafyanın sokakta ki bireysel adamlara uyuşturucu vermesini saçma buluyorum. Düzenin Mafya olan birliklerin onaylı çetelere uyuşturucuyu verip çetelerin sokaklara sokmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum. Roleplay kapsamında.
anlatma amacımız bu zaten? adamlar bunu tekelleştirmiş sokaktaki müşterimizin hepsi üreticilerden otlanıyor
Bende fikrini onayladım ya hani kankam

RP Quality Moderator
Alıntı yapılan: masovich - 16 Ocak 2026, 18:36:25
Alıntı yapılan: victor - 16 Ocak 2026, 18:19:57
Bende fikrini onayladım ya hani kankam

mafya rolu yaptığını sanan arkadaşlardan sandım pardon

Oyuncu

Lv.24

Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 01:08
Toplam Oynama: 98 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 01:08
Toplam Oynama: 2 gün, 8 saat
arkadaşın anlatmak istediği problemi anlayamadım, ne problemi var? mafyayız ve satış yapıyoruz.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 22:04
Toplam Oynama: 20 gün, 17 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 21:04
Toplam Oynama: 1 gün, 8 saat
Erkek

Son Giriş: 17 Nisan 2026, 21:14
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Lampadati adına ar-ge'yi üstüme almamakla beraber tebrik ediyorum. Bizim bu zamana kadar ürettiğimiz hiç bir uyuşturucuyu birinci elden bidbay'de vs. göremezsiniz. Cebimize değil birliklere sağlıyoruz ve bununla beraber gerçekten çoğu birliğin elinde ürettiğimiz yada envanterimizde kalan diğer türleri elde etmesini sağladık.

AR-GE gayet mantıklı olmuş, @esenler kralı kardeşimin bakış açısını dökmesini tebrik ederim. Ayrıca @jorgevladimiratatürk kardeşimle üç belki dört sene öncesinden rol yapmaya başladık. On numara rol yapar. Kurdukları birlikte başarılar dilerim umarım bugün AR-GE'sine ileti attıkları konunun muhattaplarından birisi kendileri olur.  :fistbump:

Oyuncu
Selamlar, genelleyici ve ortaya atılan iddiaların çoğunun kanıtlarla desteklenmediği bir arge olmuş. Uyuşturucunun, onayı olmayan birlikler üzerinden piyasaya sürülmesi gerektiğini savunuyorsunuz, bunu kendi birliğimiz adına zaten biz de savunuyoruz. Satış yaparken malı sokağa süreceğini, sokaktaki piyasayı elinde tutmak istediğini belirten ve rolümüzün olduğu çete birliklerine biz zaten Bidbay ilanında bulunan fiyat üzerinden fiyatlandırma yapmıyoruz. İlan fiyatının çok daha altında bir fiyata satış gerçekleştiriyoruz ve bu satışı da doğrudan birliğin üretici kıdemindeki kişiler de yapmıyor. Üretiyoruz, birlik içerisindeki kişilere de çok düşük bir kazanç payıyla satıyoruz aynı şekilde onlar da çok düşük bir kazançla ürünü sokağa dağıtmak isteyen kişilere, oluşumlara satıyorlar. Bazı durumlarda süreç bu şekilde de değil doğrudan çok düşük bir kazanç payıyla onayı olmayan birliklere satılıyor.

Biz mallarınızı sokakta satacağız düşüncesiyle gelen hiçbir birliği geri çevirmedik. Bu durumda genelleme yapılması ne kadar doğru? Yeri geldiği durumlarda doğrudan biz çete birlikleriyle temasa geçip bu konuda roller yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Birlik olarak bize bu konuda bir rol için gelmediniz. Rolünü paslamadığınız bir durum üzerinden birlikleri genellemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu tür durumlar hakkında beklentileriniz varsa üretici konumundaki birliğin sizinle temasa geçmesini beklememelisiniz, gidip teması siz başlatmalısınız. Temas sağlamadan bu şekilde iddiaları ortaya atmışsınız. Kazanç sağlama derdinde değil rol sağlama ve rol paslama amacını taşıyoruz. Sokağa satacağım düşüncesiyle gelen birliklere 1,5-2 katlık bir kazanç payı koyup (200'e üretip, 350-400 civarlarına satmaktan bahsediyorum) ticareti yapıyoruz. Bu şekilde yaptığımız ticaret sonlandığında da birlik içerisindeki dağıtım kıdemindekiler Bidbay üzerinden son fiyatla satışı yapıyorlar, bunu yapan kişi sayısı da fazla değil. Black Tigers birliği de satışları bireysel olarak değil, oluşumlar ve Cannabis mağazaları üzerinden sağladığını, amaçlarının bu olduğunu belirtmiş.

Bu konuda bir rol beklentiniz varken üreten birliklerle temasa geçmeden eleştiride bulunmuşsunuz, serbest piyasa durumu varken bu duruma rağmen yüksek kazançlar peşinde koşmayan üretici konumundaki birlikleri bu şekilde hedef almak doğru değil. Ekstazinin son fiyatı 600 civarlarında, netice olarak da 550 dolarda sonlanıyor. 3 kattan daha düşük bir kazanç sağlanıyor. Rol paslamama düşüncesi hakim olsaydı daha fazla kazanç gözetilirdi, biz de daha fazla kazanç gözetirdik, Black Tigers da. Bu tür bir argeden önce bu konuda rol paslama girişimlerinde bulunsaydınız beklentinizden daha yüksek olumlu sonuç alırdınız, en azından bu durum kendi adımıza bu şekilde.

Arge konusunun dışına çıkan birliğimize yöneltilen eleştiriler üzerine diyeceğim pek bir şey yok. Birçok birlik gibi kendi adımıza yaptığımız hatalar elbette oldu, gerekli uyarılar birlik moderatörleri tarafından yapıldı. Uyarılarımızı aldık ve yolumuza, rollerimize devam ettik, devam ediyoruz. İyi niyetli eleştirilere her zaman açığız fakat niyetinin ne olduğu eleştiriler zaten doğrudan fark ediliyor. Hatalara rağmen yoluna "iyi niyetle" devam eden tüm birliklere selam :)

Piyasa konusu hakkında ekstra beklentiler mevcutsa eğer üst yönetim, birlik moderatörleri tarafından birliklerle zaten iletişime geçilecektir. Tüm birliklerin de bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini düşünüyorum.

Konuda adı sıkça geçtiği için başta Black Tigers ve diğer tüm oluşumlara rollerde başarılar.

İyi forumlar.