LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

AFK Radarlar&Rolsüz cezalar.

Başlatan morawel, 09 Ocak 2026, 15:25:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 14:49
Toplam Oynama: 94 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Kötüleme amacıyla kaleme alınmış konuları 'AR-GE' etiketiyle pazarlayan herkes forum uyarısı almalı. Açılan konular bir ARGE değil, düpedüz ahıt yakmak. Gerçekten sıkmadı mı?

Oyuncu
Alıntı yapılan: mustaine - 10 Ocak 2026, 09:59:49IC trafik kurallarına uyarak bu sorunun çok rahat üstesinden gelebilirsiniz.

Ama sigorta cezasının radar üzerinden yazılamaması, yani radardan sadece hız cezası yazılması politikası gelebilir. Bu da radardan sigortasız/muayenesiz araçları gören memuru 10-55 yapmaya teşvik eder diye düşünüyorum.

Bana kalırsa bir kişinin sadece radardan hem hız sınırı hem de sigorta cezası yiyebilmesi gereksiz. Bu kadar ceza yazmak isteyen memur biraz zahmete girip trafik çevirmesi yapsın.

Oyuncu
Haklısın ama açıklaman yanlış. Bir çözüm belirtmemişsiniz, bu bir AR-GE değil. Bende bu durumu yaşadım, yaşayan arkadaşım oldu. Düzenleme gelebilir bu konuyla alakalı.

Alıntı yapılan: mustaine - 10 Ocak 2026, 09:59:49IC trafik kurallarına uyarak bu sorunun çok rahat üstesinden gelebilirsiniz.

Ama sigorta cezasının radar üzerinden yazılamaması, yani radardan sadece hız cezası yazılması politikası gelebilir. Bu da radardan sigortasız/muayenesiz araçları gören memuru 10-55 yapmaya teşvik eder diye düşünüyorum.

Bana kalırsa bir kişinin sadece radardan hem hız sınırı hem de sigorta cezası yiyebilmesi gereksiz. Bu kadar ceza yazmak isteyen memur biraz zahmete girip trafik çevirmesi yapsın.

Bu da bir seçenek, mantıklı.

Oyuncu
Buna katılıyorum bir dakika içinde araçlarıma iki ceza kesildi aynı kişiden 60k para verdim anlık sigorta muayene ve hız iki araca birer ceza biri arkadaşımda biri bendeydi öyle bi uçuşlada gitmiyorum bu cezayı yazmak sorun değil  benim arkadaşım yiyor ben onu yapmadım bunu yapmadım diyor araca bakarken gps den oraya gidiyorum o sırada bende yiyorum ama araçlar bana ait ancak bunu role dökmeli iki aracım bunlardan ceza yiyor ama sadece yiyor biri gelip kardeşim iki aracın böyle böyle sen niye böylesin niye yaptın demiyor bizde bilelim nerde ne halt yemişiz bazen farkedemiyor insan ben niye ceza yedim diye sorguluyor yani kısacası ben hızdan mı yedim muayeneden mi yedim sigortadan mı yedim bir izah olmalı araca bakıyorum herşeyi tam hız ve muayene yazıyor diğerine bakıyorum onda eksik var ama yine buna benzer bişeyler yazılıyor gibi kayıt yoksa olan sürücüye oluyor polisin yanına gidiyorum o kadar şeyim var olay hakkında konuşmak istiyorum şikayet edebilirsin uzaklaş gibi kaba tabirlerde çok bulunuyor emir kipi yerine düzgün bir biçimde söylenmeli bazı şeyler resmi bir üslup kullanılması gerekirken sadece emir kipi kullanmayı sevenlerde bulunuyor bunu genel olarak algılamayın bazıları yapıyor...

VIP+
Alıntı yapılan: morawel - 09 Ocak 2026, 15:25:23Herhangi bir roleplay yapılmadan sadece 15 20 dakika bekleyip ara sıra oyuna dönüp ceza kesmenin roleplaye uygun olduğunu düşünmüyorum. Eğer radar rolü yapılacaksa bildiğim kadarıyla sınırı geçildiğinde polis bizi kenara çeker yada en azından role girer, söylediğine göre 20 dakika afk kalıp oyuna dönüp herkese ceza kesmek yasak değilmiş, bu tarz rollerin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.

PD için düzeltme getirildi, bir araç radardan geçiyorsa en fazla "5" dakika içerisinde ceza yazılması gereklidir.

VIP+
Alıntı yapılan: .fraude - 10 Ocak 2026, 07:48:02yazılan cezalar personele prim olarak dönüyor birde, direkt money farming bu kural getirilmeli  :like:

Radar düşündüğünüz kadar prim vermiyor. Ceza yazılan araç sahibi cezayı ödemediği sürece prim sistemi memura ücret vermiyor. Daha çok geleceğe yatırım gibi düşünebilirsiniz. Ekonomik nedenlerden dolayı çoğu kişi cezayı ödemiyor, bundan dolayı 1 hafta boyunca radarda aktif olan memura 1 haftanın sonunda gelecek para en fazla 10-15k arası

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 16:23
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Kanka beni hedef göstermişsin de afk attığımı nereden çıkardın? Ekran görüntülerim video kayıtlarım var afk kaldığım tek bir dakika yok. Kendi kendine tribe girip 30 bin dolar ceza yediğin için etmediğin şikayet kalmadı, hepsinin de kanıtlarını attım hala bi itiraz peşindesin. Ceza yemek istemiyorsan gider sigortanı yaptırır kurallara uyarsın. Money farming diyorsunuz, biz yolların başına ve sonuna kocaman label ekliyoruz dikkat radar hız sınırı 90mp/h diye. Bu labelleri görüp hala radarıma 154mp/h ile yakalanıp daha sonra arabam park halindeydi nasıl ceza yedim diye sormayın. Radar noktalarının yakınına radar uyarısı ekliyoruz zaten. Görüp yavaşlayacaksınız ya da yolunuzu değiştireceksiniz. Afk mevzusunu nerenden uydurdun çözemedim. Radara yatıyorum yirmi dakika aralıklarla ceza kesiyorum demek afk salıyorum mu demek? O süre içerisinde kaç kişi yanıma geliyor muhabbet ediyoruz rollere giriyoruz haberin var mı?

Oyuncu
Alıntı yapılan: xQueroz3710 - 11 Ocak 2026, 12:38:17Kanka beni hedef göstermişsin de afk attığımı nereden çıkardın? Ekran görüntülerin video kayıtlarım var afk kaldığım tek bir dakika yok. Kendi kendine tribe girip 30 bin dolar ceza yediğin etmediğin şikayet kalmadı, hepsinin de kanıtlarını attım hala bi itiraz peşindesin. Ceza yemek istemiyorsan gider sigortanı yaptırır kurallara uyarsın. Money farming diyorsunuz, biz yolların başına ve sonuna kocaman label ekliyoruz dikkat radar hız sınırı 90mp/h diye. Bu labelleri görüp hala radarıma 154mp/h ile yakalanıp daha sonra arabam park halindeydi nasıl ceza yedim diye sormayın. Radar noktalarının yakınına radar uyarısı ekliyoruz zaten. Görüp yavaşlayacaksınız ya da yolunuzu değiştireceksiniz. Afk mevzusunu nerenden uydurdun çözemedim. Radara yatıyorum yirmi dakika aralıklarla ceza kesiyorum demek afk salıyorum mu demek? O süre içerisinde kaç kişi yanıma geliyor muhabbet ediyoruz rollere giriyoruz haberin var mı?
Aracı yeni aldım eve dönüyorum, sigortacı açık falan değildi ben 15-20 dakikada bir radara yatıp para kazanmıyorum 30k için.

Oyuncu
Alıntı yapılan: hissizlestim - 10 Ocak 2026, 12:57:58Kötüleme amacıyla kaleme alınmış konuları 'AR-GE' etiketiyle pazarlayan herkes forum uyarısı almalı. Açılan konular bir ARGE değil, düpedüz ahıt yakmak. Gerçekten sıkmadı mı?
Amacım kimseyi kötülemek değil, forum ismi otomatik olarak gizli gizli olmasaydı kendimde kapatırdım ismini. Radara yatarım kelimesini aşağılamıyorum kural hatası olarak görüyorum, sunucu için hiçbir katkısı olmayan farm&yeni oyuncu soğutma amacıyla yapılmış bir eylem.

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 16:23
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Alıntı yapılan: morawel - 11 Ocak 2026, 12:41:24
Alıntı yapılan: xQueroz3710 - 11 Ocak 2026, 12:38:17Kanka beni hedef göstermişsin de afk attığımı nereden çıkardın? Ekran görüntülerin video kayıtlarım var afk kaldığım tek bir dakika yok. Kendi kendine tribe girip 30 bin dolar ceza yediğin etmediğin şikayet kalmadı, hepsinin de kanıtlarını attım hala bi itiraz peşindesin. Ceza yemek istemiyorsan gider sigortanı yaptırır kurallara uyarsın. Money farming diyorsunuz, biz yolların başına ve sonuna kocaman label ekliyoruz dikkat radar hız sınırı 90mp/h diye. Bu labelleri görüp hala radarıma 154mp/h ile yakalanıp daha sonra arabam park halindeydi nasıl ceza yedim diye sormayın. Radar noktalarının yakınına radar uyarısı ekliyoruz zaten. Görüp yavaşlayacaksınız ya da yolunuzu değiştireceksiniz. Afk mevzusunu nerenden uydurdun çözemedim. Radara yatıyorum yirmi dakika aralıklarla ceza kesiyorum demek afk salıyorum mu demek? O süre içerisinde kaç kişi yanıma geliyor muhabbet ediyoruz rollere giriyoruz haberin var mı?
Aracı yeni aldım eve dönüyorum, sigortacı açık falan değildi ben 15-20 dakikada bir radara yatıp para kazanmıyorum 30k için.

Trafik biriminde görev yapıyorum ve radara yatmak en doğal hakkım. Aracı yeni alıp 154mp/h ile radarıma yakalanıp hala haklı çıkmaya çalışman biraz garip, sen radarın sunucu için bir katkısı olmadığını düşünüyorsun ama sunucunun ekonomik dengesini sağlamak açısında radar önemli bir etken. Radarlar sayesinde sunucu ekonomisi dengeleniyor. Radara yatmak cümlesinin neresinde kural hatası var onu da anlamadım.