LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Avcılık mesleği.

Başlatan Luna, 17 Temmuz 2025, 18:14:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 21:01
Toplam Oynama: 1 gün, 0 saat
Birlik: ******* ***** ****any
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 15:37
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
#10
Size yapılan bazı eleştirilere karşı ben de bir yorum yapayım, öncelikle avcılığı bizimle beraber 10-20 kişi birden yapmıyor sırf abartılı rakamlar vererek eleştirinizi kabul ettirmeye çalışmanızı doğru bulmuyorum. Avcılığı neden yapamıyorum demekte doğru olamayacaktır çünkü biz de bu mesleğe yeni başlamadık ve hayvanların az çok nerelerde olduğunu biliyoruz ama hayvan sayısı belirli bir rakamın altına düştükten sonra siz de çok iyi biliyorsunuz ki öyle ortalıkta olmuyorlar. Buna rağmen hayvanların sayısının ilk zaman yenilendikten sonraki azalış hızıyla doğru orantılı olarak hızla azalmakta oluyor. Genel olarak hayvanların sayısı iyice azaldıktan sonra normal bir şekilde ulaşılamayacak noktalarda oluyorlar ve buna rağmen o hayvanların bulunuşu hızla azalıyorsa bu demektir ki bu işte bir problem var anlamına geliyor. Böyle durumları ben de fazlasıyla yaşamış birisi olarak söylüyorum ki bazen benimle birlikte sadece 1 kişi avcılık yapıyor olmasına rağmen hayvan sayısının sürekli aynı hızla azalması mantıklı gelmiyor ve bunu yapan aslında sadece tek bir kişi. Her ne kadar bu duruma şansı ve belirli bir bilgiyi işin içine eklesek bile sürekli aynı durumların yaşanması insanın içinde bir şüphe doğuruyor. Yorum yaparken sadece karşı tarafı kötülemek yerine siz de yaşadığınız durumları anlatıp doğru ve yanlış yerleri açıklarsanız daha düzgün bir eleştiri ortamı olacaktır. Sizin eleştirinizde sunucuda herhangi bir hile ile böyle durumların olmadığı anlamını çıkarıyorum ama siz bunu söylerken herhangi bir ek bilgi göstermediğiniz için yorumunuzun doğruluğu hakkında kendimce şüphelerim bulunmaktadır. Bu işi sadece bilip bilmemeye bağlı kılmak yerine belirli bir şüphe barındırıp ona göre hareketlerde bulunmak en doğrusu olacaktır, saygılar.

Oyuncu
Alıntı yapılan: Liebee43 - 18 Temmuz 2025, 14:29:07Size yapılan bazı eleştirilere karşı ben de bir yorum yapayım, öncelikle avcılığı bizimle beraber 10-20 kişi birden yapmıyor sırf abartılı rakamlar vererek eleştirinizi kabul ettirmeye çalışmanızı doğru bulmuyorum. Avcılığı neden yapamıyorum demekte doğru olamayacaktır çünkü biz de bu mesleğe yeni başlamadık ve hayvanların az çok nerelerde olduğunu biliyoruz ama hayvan sayısı belirli bir rakamın altına düştükten sonra siz de çok iyi biliyorsunuz ki öyle ortalıkta olmuyorlar. Buna rağmen hayvanların sayısının ilk zaman yenilendikten sonraki azalış hızıyla doğru orantılı olarak hızla azalmakta oluyor. Genel olarak hayvanların sayısı iyice azaldıktan sonra normal bir şekilde ulaşılamayacak noktalarda oluyorlar ve buna rağmen o hayvanların bulunuşu hızla azalıyorsa bu demektir ki bu işte bir problem var anlamına geliyor. Böyle durumları ben de fazlasıyla yaşamış birisi olarak söylüyorum ki bazen benimle birlikte sadece 1 kişi avcılık yapıyor olmasına rağmen hayvan sayısının sürekli aynı hızlı azalması mantıklı değil ve bunu yapan tek bir kişi. Her ne kadar bu duruma şansı ve belirli bir bilgiyi işin içine eklesek bile sürekli aynı durumların yaşanması insanın içinde bir şüphe doğuruyor. Yorum yaparken sadece karşı tarafı kötülemek yerine siz de yaşadığınız durumları anlatıp doğru ve yanlış yerleri açıklarsanız daha düzgün bir eleştiri ortamı olacaktır. Sizin eleştirinizde sunucuda herhangi bir hile ile böyle durumların olmadığı anlamını çıkarıyorum ama siz bunu söylerken herhangi bir ek bilgi göstermediğiniz için yorumunuzun doğruluğu hakkında kendimce şüphelerim bulunmaktadır. Bu işi sadece bilip bilmemeye bağlı kılmak yerine belirli bir şüphe barındırıp ona göre hareketlerde bulunmak en doğrusu olacaktır, saygılar.
Avcılığın içinde olmayan insanlar sadece yorum yapmak için yazdıklarından dolayı böyle konuşmalar oluyor malesef. Yoksa hiçbir normal oyuncu avcılığın en ücra köşesindeki hayvanlara son hız başka bir yöne bakmadan gitmesi normal değil.

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 17 Ekim 2025, 10:34
Toplam Oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: Laurant - 17 Temmuz 2025, 22:57:32Avcılık mesleğini kasap olayı geldiğinden beri yapmıyorum, otobüs yapın. Ayrıca sunucuda sadece siz avcılık yapmıyorsunuz, sizinle aynı anda 10-20 kişi daha yapıyorsa bu sayıların hızlıca düşmesi çok normal.

Avcılıkta başarılı olanlara hile demek yerine kendinize "Ben neden beceremiyorum ya?" diye sorun. :hihi:



Oyuncu
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Çok bildiği için otobüs sürüp itiraz edenlere laf eden arkadaşları anlamadım. 10-20 kişilik meslek yapanlarla alakası yok. Ben sabahın erken saatlerinde çok az kişi oluyor diye yapıyordum. Ki öyle de zaten. Benim dışımda karşılaştığım max iki kişi falan oluyordu. Onları görmek de işin mucizesi. Yarım saat bir saat bütün dağı ve çevresini dolaşıp bir tane hayvan bulamıyorum. Ama o bir kişi iki kişi eliyle koymuş gibi her biri 80-90 kişilik olan bütün değerli hayvan gruplarını bulup bitiriyor. Sürekli animalinfo atıyorum, saniye azalır gibi ikişer üçer azalıyor. Bu mesleği bilmekle alakalı bir şey değil. Neyse, düzeltilebilecek bir şey de olmayabilir zaten. Burda bir hile varsa engellemesi ya zordur ya da engellenemiyordur.

Helper
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Avcılık Mesleği ve Hile Sorunu Hakkında Görüş

Olumlu tespitler: 
• Durum oldukça detaylı ve yerinde bir şekilde aktarılmış. Hile kullanan oyuncuların, hayvanların konumlarını sistem dışı yollarla öğrenerek elde ettikleri avantaj gerçekten haksızlık yaratıyor. 
• Hayvanların spawn yerlerinin çok geniş bir alana dağılmış olması, bu hileyi kullanmayan oyuncular için ciddi bir dezavantaj oluşturuyor. 
• Avcılık gibi doğrudan oyuncu çabasıyla ilerleyen bir mesleğin bu kadar kolay sabote edilebilir durumda olması, sistemsel bir boşluk olduğunu gösteriyor.

Olumsuz yönler ve eksik noktalar: 
• Önerilen çözüm kısmı eksik kalmış. Hileyle mücadele sadece sunucunun resetlenmesi ya da hayvan sayısının artırılmasıyla çözülemez; daha net ve uygulanabilir çözüm yolları da sunulmalıydı. 
• Hile kullanan oyuncuların belirlenmesi konusunda yalnızca şikâyetlere güvenilmesi yeterli olmayabilir. Sistem içi gözleme, kayıt analizine ya da log bazlı takiplere dair bir öneri sunulsa çok daha güçlü olurdu. 
• Ayrıca bu şikâyetin yalnızca avcılık sistemine değil, sunucu içi adalet ve güven duygusuna da zarar verdiğini anlatan bir vurgu eksik. Bu, meselenin sadece ekonomik değil topluluk güvenliği açısından da ele alınmasını gerektiriyor.

Sonuç olarak: 
Avcılık mesleğinin şu anki haliyle dürüst oyuncular için sürdürülebilir olmaktan çıktığı açık. Hileyi önlemeye yönelik teknik iyileştirmeler, hayvanların mantıklı alanlara spawn olması ve sistemin denetlenebilir hale gelmesi, bu mesleği yeniden değerli ve keyifli kılabilir. Sorunun dile getirilmesi önemli ve gerekliydi; şimdi önemli olan, yapıcı ve uygulanabilir çözümlerin geliştirilmesi. Destekliyorum, ancak daha sağlam adımlar atılmalı.

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
İyi bir offroad motor ve bagajı geniş bir depo aracıyla iki kişi avcılık alanına gidin. Bir kişi silahla hayvanları vururken diğer kişi kasap setiyle toplar, tek bir kasap seti yeterli. Aşırı yüksekteki hayvanları da ragdoll'a girdikleri için vurarak düşürebiliyorsunuz lakin kasap işletmeleri geldiğinden beri hayvan sayıları ve kazanç ciddi miktarda düştüğünden uğraşmaya değmeyeceğini düşünüyorum.

Eğer sistemsel kazanca önem veriyorsanız otobüs şu an açık ara en mantıklı seçenek. 30 turda bir leveli artıyor. Şu an 3 level otobüs şoförlüğünün %25 Gold VIP bonusu denk geldiğinde verdiği ödeme $40,500 civarı. Eziyet gelebilir ama hiçbir yüksek mebla kolay yolla kazanılmaz.