LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Gözaltına Alınacak Karakterin Kelepçesini Çözmeden İşleme Almak/ F. Abuse hk.

Başlatan hissizlestim, 08 Temmuz 2025, 23:28:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 13:25
Toplam Oynama: 94 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Hop, güzel geceler RinaV ahalisi.

Burada ben dahil, bir çok kişi sunucuya getirilen gözaltı sisteminden son derece memnun ve sonuna kadar destekliyoruz. Fakat burada gözle görülür bir kaç hata olduğunu fark etmek büyük olası.
Bir çok oyuncunun karakterini gözaltına alırken kelepçesinin çıkarılmadığını duydum. Burada büyük bir yanlışlık var.

AR-GE konularımdan koyu bir Kolluk taraftarı gibi görünebilirim ama o öyle değil. Her iki tarafın hataları neyse bildiriyor, eksik gördüğüm kısımları tamamlamak için yönetime AR-GE konusu oluşturuyorum. Bunlardan biri de bu konu.
Ahali, Kolluk Kuvvetleri bir karakteri soruşturmak adına gözaltına alır. Burada bir çok kolluk oyuncusu kardeşlerimin karşı tarafın kelepçesini açmadan gözaltı işlemi yaptığını duyuyorum. Bu büyük bir prosedür hatası.

Polis/Savcı/Şerif, bir olayı soruşturmak amaçlı gözaltına alma işlemi yapar. Zindana değil. O yüzden kelepçe çıkarılmaması durumu Faction Abuse olarak değerlendirilmesi lazım. 

Çünkü kelepçe çıkarılmadan doğrudan gözaltına alınması olayında karşı tarafın hayatını kısıtlamış oluyorsunuz.  Konu yine fikir pazarlamalarına sonuna kadar aktif. Şimdiden ellerinize sağlık.

Oyuncu
kelepçenin otomatik çıkarılması lazım, kesinlikle FA'ya girecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Unutulmaya oldukça müsait bir durum çünkü.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Alıntı yapılan: mustaine - 08 Temmuz 2025, 23:32:50kelepçenin otomatik çıkarılması lazım, kesinlikle FA'ya girecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Unutulmaya oldukça müsait bir durum çünkü.

Evet, eski /hapis mantığındaki gibi çıkartılsa iyi olur. Söylendiği gibi aşırı unutmaya açık bir durum ve genelde çoğumuz unutuyoruz.

VIP+
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 04:26
Toplam Oynama: 204 gün, 23 saat
Birlik: ********OOD
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:15
Toplam Oynama: 1 gün, 16 saat
Birlik: ********OOD

Lv.34

Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 23:47
Toplam Oynama: 1 gün, 14 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 22:07
Toplam Oynama: 3 gün, 5 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 18 Ekim 2025, 21:29
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat

Oyuncu
Alıntı yapılan: hissizlestim - 08 Temmuz 2025, 23:28:38Polis/Savcı/Şerif, bir olayı soruşturmak amaçlı gözaltına alma işlemi yapar. Zindana değil. O yüzden kelepçe çıkarılmaması durumu Faction Abuse olarak değerlendirilmesi lazım. 

Çünkü kelepçe çıkarılmadan doğrudan gözaltına alınması olayında karşı tarafın hayatını kısıtlamış oluyorsunuz.  Konu yine fikir pazarlamalarına sonuna kadar aktif. Şimdiden ellerinize sağlık.

gözaltından kaçıyorlar.

Oyuncu

Lv.23

Erkek

Son Giriş: 13 Ocak 2026, 20:30
Toplam Oynama: 5 gün, 5 saat
Kadın

Son Giriş: 13 Ocak 2026, 20:23
Toplam Oynama: 0 gün, 6 saat
Merhabalar, bazı oyuncular kelepçesiz şekilde gidince sistemin açığını kullanarak gözaltından kaçabiliyor. AR-GE'yi desteklemedim.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Ocak 2026, 23:52
Toplam Oynama: 92 gün, 6 saat
Alıntı yapılan: Alperen - 09 Temmuz 2025, 01:37:10Merhabalar, bazı oyuncular kelepçesiz şekilde gidince sistemin açığını kullanarak gözaltından kaçabiliyor. AR-GE'yi desteklemedim.
Alıntı yapılan: aistha - 09 Temmuz 2025, 01:09:48
Alıntı yapılan: hissizlestim - 08 Temmuz 2025, 23:28:38Polis/Savcı/Şerif, bir olayı soruşturmak amaçlı gözaltına alma işlemi yapar. Zindana değil. O yüzden kelepçe çıkarılmaması durumu Faction Abuse olarak değerlendirilmesi lazım. 

gözaltından kaçıyorlar.

Kaçtığını anlamak en fazla 5 dakika sürüyor. Gerekli OOC yaptırımı uygulandıktan sonra zaten tekrardan gözaltında beklemeye devam ediyor. Yani özetle kaçmaya çalışan kişi hem zaman kaybetmiş oluyor hem de siciline işlem eklenmiş oluyor.

Helper
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
Alıntı yapılan: hissizlestim - 08 Temmuz 2025, 23:28:38Hop, güzel geceler RinaV ahalisi.

Burada ben dahil, bir çok kişi sunucuya getirilen gözaltı sisteminden son derece memnun ve sonuna kadar destekliyoruz. Fakat burada gözle görülür bir kaç hata olduğunu fark etmek büyük olası.
Bir çok oyuncunun karakterini gözaltına alırken kelepçesinin çıkarılmadığını duydum. Burada büyük bir yanlışlık var.

AR-GE konularımdan koyu bir Kolluk taraftarı gibi görünebilirim ama o öyle değil. Her iki tarafın hataları neyse bildiriyor, eksik gördüğüm kısımları tamamlamak için yönetime AR-GE konusu oluşturuyorum. Bunlardan biri de bu konu.
Ahali, Kolluk Kuvvetleri bir karakteri soruşturmak adına gözaltına alır. Burada bir çok kolluk oyuncusu kardeşlerimin karşı tarafın kelepçesini açmadan gözaltı işlemi yaptığını duyuyorum. Bu büyük bir prosedür hatası.

Polis/Savcı/Şerif, bir olayı soruşturmak amaçlı gözaltına alma işlemi yapar. Zindana değil. O yüzden kelepçe çıkarılmaması durumu Faction Abuse olarak değerlendirilmesi lazım. 

Kesinlikle katılıyorum. Gözaltı dediğimiz şey, soruşturma için yapılan geçici bir işlem; zindana atmak ya da cezalandırmak değil. Bu yüzden kelepçe çıkarılmadan gözaltı yapılması hem prosedüre aykırı hem de karşı tarafın rolünü baltalıyor. Bunun net bir şekilde düzeltilmesi ve kolluk tarafının bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konuyu açtığın için teşekkürler, umarım bir an önce çözülür.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 17:00
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

Lv.24

Kadın

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 19:57
Toplam Oynama: 15 gün, 6 saat
Destek. Gözaltındaki adam kelepçeli olamaz zaten bir sıkıntı çıkartamaz orada. Bir bugu varsa düzeltsinler kelepçe çıkartmamak saçma.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Alıntı yapılan: notime2cry - 09 Temmuz 2025, 00:31:32
Alıntı yapılan: mustaine - 08 Temmuz 2025, 23:32:50kelepçenin otomatik çıkarılması lazım, kesinlikle FA'ya girecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Unutulmaya oldukça müsait bir durum çünkü.

Evet, eski /hapis mantığındaki gibi çıkartılsa iyi olur. Söylendiği gibi aşırı unutmaya açık bir durum ve genelde çoğumuz unutuyoruz.
:?: