LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Sahte Plaka

Başlatan Castroll, 07 Temmuz 2025, 15:41:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 16:18
Toplam Oynama: 21 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 16:17
Toplam Oynama: 0 gün, 5 saat

Oyuncu
kesinlikle gereksiz, daha önce hiçbir sunucuda böyle bir şey görmedim. hem gerçek hayatta da nadiren görülen bir durum.

Oyuncu
Alıntı yapılan: mustaine - 08 Temmuz 2025, 23:37:39kesinlikle gereksiz, daha önce hiçbir sunucuda böyle bir şey görmedim. hem gerçek hayatta da nadiren görülen bir durum.

Sürekli "gerçekçilik" diyip duruyorsunuzz,suçlarda kullanılan sahte plaka gibi basit bir detayı "gereksiz" bulması baya ironik. Gerçekçilik sadece işinize geldiğinde mi geçerli? LSPD/LSSD'nin her şeyi anında çözebildiği kusursuz RP yerine, biraz zeka isteyen, takibi zorlaştıran sistemlerden mi kaçınıyor? Sahte plaka etkili bir detay, RP'ye derinlik katar. Herkes kullanamayacaksa, suistimal edilmedikçe neden olmasın? Gerçekçiliği seçiyorsak, seçici değil tutarlı olalım. LSPD üstün olacak elbette, ama bizlerin de ufak da olsa bir şeyler alması lazım. şuan LSPD/LSSD sadece çevirme yapıyor, IC ceza kesiyor, canı sıkılınca kovalıyor. Her türlü kolayca etkisiz hale getirilebiliyorlar. Sahte plaka sistemi gelse RP'ye gerçekten katkı sağlar, inanılmaz roller döneceğine inanıyorum, hayal gücünüzü kullanırsanız bu sistemin gereksiz olmadığını görürsünüz.

Oyuncu
"daha önce hiçbir sunucuda böyle bir şey görmedim" diyorsunuz, peki diğer sunuculardan mı kopyalamaları mı gerekiyor? Birisi çıkarsın, sonra biz mi kullanalım bu sistemi? "X" sunucular mesela burayı kopyalıyor, /aktifisyerleri gibi komutları sunucularına eklediler ve daha fazlasını yapmaya devam ediyorlar. Sadece bir örnek bu, gerisini siz düşünün.

Oyuncu
Alıntı yapılan: Ali - 21 Temmuz 2025, 07:17:29
Alıntı yapılan: mustaine - 08 Temmuz 2025, 23:37:39kesinlikle gereksiz, daha önce hiçbir sunucuda böyle bir şey görmedim. hem gerçek hayatta da nadiren görülen bir durum.

Sürekli "gerçekçilik" diyip duruyorsunuzz,suçlarda kullanılan sahte plaka gibi basit bir detayı "gereksiz" bulması baya ironik. Gerçekçilik sadece işinize geldiğinde mi geçerli? LSPD/LSSD'nin her şeyi anında çözebildiği kusursuz RP yerine, biraz zeka isteyen, takibi zorlaştıran sistemlerden mi kaçınıyor? Sahte plaka etkili bir detay, RP'ye derinlik katar. Herkes kullanamayacaksa, suistimal edilmedikçe neden olmasın? Gerçekçiliği seçiyorsak, seçici değil tutarlı olalım. LSPD üstün olacak elbette, ama bizlerin de ufak da olsa bir şeyler alması lazım. şuan LSPD/LSSD sadece çevirme yapıyor, IC ceza kesiyor, canı sıkılınca kovalıyor. Her türlü kolayca etkisiz hale getirilebiliyorlar. Sahte plaka sistemi gelse RP'ye gerçekten katkı sağlar, inanılmaz roller döneceğine inanıyorum, hayal gücünüzü kullanırsanız bu sistemin gereksiz olmadığını görürsünüz.

Öncelikle sahte plaka sistemi "basit" bir şey kesinlikle değil ve tahminimce pursuit durumlarında hayati öneme sahip olacak.

Sahte plaka sistemi geldi diyelim. Bu işlem peki nasıl yapılacak? Herkes yapabilecek mi? Yoksa parayla sahte plaka hakkı mı yapılacak? LSPD, telefonu kapalı ve sahte plaka kullanan kişileri nasıl bulacak? Uzun uzun yazmışsınız ama işlemin nasıl olacağına dair herhangi bir öneri vermeyip sadece "herkes kullanmayacaksa, suistimal edilmeyecekse ( :laugh: )" diye bir cevap vermişsiniz.

"Sahte plaka etkili bir detay, RP'ye derinlik katar." demişsiniz de bir örneğini gördünüz mü? Oyunda görmeden etkili bir detay olacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

"Her şeyin illa başka sunucularda da olması mı lazım?" deyip /aktifisyeri komutunu örnek vermişsiniz. Polis takiplerinin seyrini büyük ölçüde değiştirecek bir sistemle /aktifisyerleri komutunu kıyaslamanın bir mantığı yok. Evet, şimdiye kadar yüksek ihtimalle hiçbir büyük çaplı sunucuda bu sistem olmadı, ki bu büyük ihtimalle ilk sizin aklınıza gelmemiştir, çünkü gelmemesi için haklı sebepler var.

Sahte plaka sistemi RP'ye herhangi bir katkı sağlamaz ki şuan bulunulan durum da amacı gerçekten rol olan kişilere herhangi bir eksi durum oluşturmuyor. Sadece pursuit durumlarını uzatır ve illegale kaçması için orantısız bir avantaj verir. Şuan takip durumlarında, telefonu kapalı olan bir kişinin (tabii maske kullanmıyorsa) bulunabilmesinin tek yolu kullandığı aracın plakası. Tek amacı PP sunucuları gibi takılmak olan kimseler için bayram olur yani.

Gerçekten bu insanların polisi bir anlık kaybedince kuytu bir kenara çekip plaka değiştirme rolü yapacağına inanıyor musunuz?

Helper
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
Gayet yaratıcı ve gerçekçiliği destekleyen bir fikir olmuş.
Gerçek hayatta da sıkça karşılaşılan bir durumun oyuna yansıtılması, rol derinliğini artırır ve PD/SD için de güzel bir meydan okuma yaratır. Sadece maske takmak ya da araç değiştirmek yerine, sahte plaka gibi ince detaylarla iz kaybettirmek daha organik ve inandırıcı oluyor. Hem oyuncular için alternatif bir kaçış yöntemi hem de polis tarafı için daha fazla dikkat gerektiren bir durum ortaya çıkarır. IC olarak suç sayılması da güzel bir denge unsuru.
Destekliyorum, uygulanabilir bir öneri. Elinize sağlık!

Oyuncu
gelmesi gereken ama gelmeyeceklerden

Oyuncu
Alıntı yapılan: mustaine - 21 Temmuz 2025, 11:23:04
Alıntı yapılan: Ali - 21 Temmuz 2025, 07:17:29

Öncelikle sahte plaka sistemi "basit" bir şey kesinlikle değil ve tahminimce pursuit durumlarında hayati öneme sahip olacak.

Sahte plaka sistemi geldi diyelim. Bu işlem peki nasıl yapılacak? Herkes yapabilecek mi? Yoksa parayla sahte plaka hakkı mı yapılacak? LSPD, telefonu kapalı ve sahte plaka kullanan kişileri nasıl bulacak? Uzun uzun yazmışsınız ama işlemin nasıl olacağına dair herhangi bir öneri vermeyip sadece "herkes kullanmayacaksa, suistimal edilmeyecekse ( :laugh: )" diye bir cevap vermişsiniz.

"Sahte plaka etkili bir detay, RP'ye derinlik katar." demişsiniz de bir örneğini gördünüz mü? Oyunda görmeden etkili bir detay olacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

"Her şeyin illa başka sunucularda da olması mı lazım?" deyip /aktifisyeri komutunu örnek vermişsiniz. Polis takiplerinin seyrini büyük ölçüde değiştirecek bir sistemle /aktifisyerleri komutunu kıyaslamanın bir mantığı yok. Evet, şimdiye kadar yüksek ihtimalle hiçbir büyük çaplı sunucuda bu sistem olmadı, ki bu büyük ihtimalle ilk sizin aklınıza gelmemiştir, çünkü gelmemesi için haklı sebepler var.

Sahte plaka sistemi RP'ye herhangi bir katkı sağlamaz ki şuan bulunulan durum da amacı gerçekten rol olan kişilere herhangi bir eksi durum oluşturmuyor. Sadece pursuit durumlarını uzatır ve illegale kaçması için orantısız bir avantaj verir. Şuan takip durumlarında, telefonu kapalı olan bir kişinin (tabii maske kullanmıyorsa) bulunabilmesinin tek yolu kullandığı aracın plakası. Tek amacı PP sunucuları gibi takılmak olan kimseler için bayram olur yani.

Gerçekten bu insanların polisi bir anlık kaybedince kuytu bir kenara çekip plaka değiştirme rolü yapacağına inanıyor musunuz?

Sen ne zamandır üst seviye illegal birinin doğru düzgün plaka kullandığını gördün? Rina'dan bahsetmiyorum bu arada, bilgine. GERÇEKLİK, GERÇEKLİK istiyorsanız diye diye söyleniyorsunuz. Bu sistemin gelmesini destekliyorlar fakat sizler desteklemiyorsunuz, uygunsuz görüyorsunuz.  :laugh3:
AMAAAN, ZOR YAKALARIM ŞİMDİ, ONU MU BULACAĞIM diye söyleniyorsunuz. Anlamıyorum, çok garip gerçekten.
"Sahte plaka etkili bir detay, RP'ye derinlik katar." ""demişsiniz de bir örneğini gördünüz mü?""  CVP; Her önüne gelen bu sistemi kullanabilecek diye, maskeyi herkes kullanabiliyor mu? Hayır, kullanamıyor. Belirli bir ücretleri var. Arabalar için sahte plakalar da gelse, belirli ücretli olsa güzel roller dönecek, eminim. Ben sadece oyunda biraz daha planlı, detaylı suç RP'leri görmek istiyorum. Her araç yakalanmamalı. Sahte plaka, "takip süresi uzar ama sonunda detaylı çalışma gerekebilir" tarzı derin RP'lere kapı açar. Yani RolePlay sunucusu burası. Police Pursuit serverı mı yapmak istiyorsunuz, ben anlamıyorum. :thinking-face:  :thinking-face:

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 14:52
Toplam Oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: CNT