LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Askıda Beklemede Olan DAI Rolleri HK.

Başlatan Riot, 20 Haziran 2025, 17:16:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu

Öncelikle selam, kendimi tanıtarak başlayayım ben Berkay. Bugün bahsetmek, öneride bulunmak istediğim konu District Attorney Investigator'ın askıda kalmış olması. Öncelikle bir rol ile ilgili bilmeyen kişilere ufak bir bilgilendirme geçeyim;

District Attorney Investigator, Türkiye'de tam anlamıyla bir karşılığı bulunmuyor o yüzden daha net anlatabilmek için biraz detaya ineceğim. Bölge Savcılıkları davayı alır, davayı almasının ardından dava niteliğine göre re'sen araştırma kararı verirler. Bu re'sen soruşturma sıklıkla yapılan bir şey, genelde her davada kullanılan bir yöntem, Savcılık Ofisleri bunu maalesef ki Investigator olmadan yapamıyor, robotikleşmiş bir rol ortaya çıkıyor bunun sonucu olarakta soruşturma rolleri detaylara inemiyor ve daha derin araştırma süreci olmadığı içinde asıl suçluların cezasız kalmasına yol açabiliyor. Bu gerçekten sunucu için çok kötü bir ilerleme oluyor, özellikle de cezalarla ilgili sunucuda sert bir politika başlamışken.

Son zamanlarda dava açmak son derece popüler oldu, araştırma rollerini genellikle avukatlar yapıyor ve bunun delillerini sunuyor ama avukatların erişemeyeceği bazı özel alanlar var, sonuç olarak onlar bir avukat ve gücü bir yere kadar yetiyor. İşte tam olarak burada devreye DA Investigatorlar girmeli, neden? Kamu otoritesini gösteren bir oluşum burada Savcılık Ofisinin usul ve esaslarına uygun çalışma sürdürerek güvenli kanıt elde etmeli. Biliyorum, bunu okurken "ne saçmalıyorsun?, bu roller burada dönecek mi sence?, bunların yapılabileceğine inancın var mı?" gibi sorular aklınızdan geçiyor, bu aklınızdan geçen sorulara cevabım ise şu, herkes bu düşünce de ama farkında mısınız bilmiyorum, Türkiye'nin en çok oynanan, sistemsel olarakta diğer RageMP sunucularının çok üstünde bir sunucuda oynuyoruz, demem o ki bunu neden en işlevsel yöneten sunucu biz olmayalım ki? Herkesin ağzının suyu akarak izlediği sunucularda böyle böyle gelişti, yeni oluşumlara imkan vererek. Bu oluşumlardan birisi de kesinlikle Bureau of Investigation.

Kolluk kuvvetleri neden yetmiyor, dedektif ekipleri neden buna bakmıyor? Bu konuya gelecek olursak Savcılık Bürosu kendi davasını re'sen yürütebilecek bir güce sahip olmalı. Sunucu içerisinde çeteleşme, gasp, hırsızlık gibi roller almış başını giderken Polis veya Şerif Dedektiflerinin bu tarz rollerle ilgilenmesi hiç adaletli olmaz gibi görünüyor. Bunun için ayrı bir ekip kurulmasının hiçbir zararı olmaz, aksine yararı olur. Bu alt oluşum için hiçbir sistemsel eklemeye de gerek duyulmuyor, tamamen rolle ilerleyen bir yer olacak. DAI için ihtiyacımız olan tek şey bir rozet, çok zor ama çok zor durumda kullanırsakta Force Matrix aşamalarını uygulayabilmemiz için bir görev silahı. Bu gibi alt oluşumlarda çok oyuncu olmaz, az oyuncu olur ama rolün hakkını verir. Tam olarak iki kontenjan açılmıştı ve başvuran kişi sayısından anlaşıldığı üzere de herkes sorumluluğun yüksekliğinin bilincindeydi, buna göre hareket etti.

Bana kalırsa böyle kaliteli, sunucuyu üst seviyelere taşıyabilecek bir rolün askıda kalmaması ve role dönüşmesi gerekiyor. Özellikle de sunucuda araştırma, soruşturma gibi rollerin çok azaldığı durumlarda. DA Investigator ne yapar? Savcılığa dosya düşer, ön incelemesi sonrası DA'ler olayı DAI'a paslar. Bu dosya için soruşturmayı yürütür, kanıtları toplar ve olayın üstüne üstüne gider. Soruşturmayı sonuçlandırırken DA'in eline net bir kanıt verir. Kısacası Savcılık Dedektifi olarak yorumlayabiliriz bunu. Düşünüldüğünün aksine hiç forcelayacak bir ekip değil, sakin kendi halinde takılan bir ekip DAI. Bundan yana çekinceniz olmasın, böyle bir rolle karşı karşıya kalacağınızı düşünmeyin. Benim aklımdaki askı sebebi ekibin fazla forcelayacak, insanları zorlayacak rollere girecek olması hakkında yönetim endişeleri gibi geliyor ama bunu yapabilecek bir ekip değil, emin olabilirsiniz.

Uzun bir süre sonra beni Rina Roleplay platformunda bu kadar heyecanlandıran bir rol karşıma çıktı, bu rolün kesinlikle askıya alınmaması gerekiyor. Tam tersine üstüne gidilmesi ve desteklenmesi gerekiyor, Rina Roleplay gibi sunucuların kalitesi bu tarz alt oluşumların etkinliğinden anlaşılır ve buraya da kaliteli adamların alınacağından eminim. En azından mülakatlar, başvurular vs. gibi detaylardan anlaşılan bu. Bana katılan, katılmayan herkese teşekkür ediyorum. Okuduğunuz için teşekkürler, yönetimde umarım söylediklerim karşısında ikna olmuştur.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 10:19
Toplam Oynama: 22 gün, 9 saat
Birlik: ****hex

Oyuncu

Lv.19

Erkek

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 01:07
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)

Oyuncu