LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Meslekler hakkında öneri

Başlatan aiskos, 09 Nisan 2025, 14:12:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 13 Kasım 2024, 22:43
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Birçok oyuncu belirli bir meslekte takılıp kalıyor para açısından diğer meslekler çok önem kaybediyor, ve herkesin aynı yere yüklenmesi yoğunluk yapıyor. Bunun yerine her hafta belirli bir kaç mesleğe %10-20 gibi bir rakamla zam gelerek meslek çeşitliliğinden yararlanarak oyuncualrında tek bir meslekte takılı kalmasını önlemek amacıyla belirli haftalarda/aylarda mesleklerin önceliği arttırabilir.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Meslekten alınan maaşı her hafta zamlamak yerine 1 saatlik meslek süresince her mesleğin neredeyse aynı kazandırdığı bir senaryoyu tercih ederim.

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 145 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: Sizophrens - 09 Nisan 2025, 14:35:59Meslekten alınan maaşı her hafta zamlamak yerine 1 saatlik meslek süresince her mesleğin neredeyse aynı kazandırdığı bir senaryoyu tercih ederim.

:onay:

Oyuncu
Alıntı yapılan: Sizophrens - 09 Nisan 2025, 14:35:59Meslekten alınan maaşı her hafta zamlamak yerine 1 saatlik meslek süresince her mesleğin neredeyse aynı kazandırdığı bir senaryoyu tercih ederim.

Her meslek aynı kazandıracaksa bu seferde farklı mesleklerin olmasının bir anlamı kalmayacağını düşünüyorum. Şu an meslekler gayet dengeli bence zaten tır, taşıma gibi mesleklerde seviyen artıkça ekstra para alıyosun.

VIP+
Kadın

Alıntı yapılan: snazzy - 10 Nisan 2025, 18:16:04

Her meslek aynı kazandıracaksa bu seferde farklı mesleklerin olmasının bir anlamı kalmayacağını düşünüyorum. Şu an meslekler gayet dengeli bence zaten tır, taşıma gibi mesleklerde seviyen artıkça ekstra para alıyosun.

Tam tersi. Her meslek aynı kazandırırsa insanlar tek mesleğe yığılmaz. Bir meslek diğerine göre daha az kazandırıyorsa o meslek tercih edilmez doğal olarak. Zaten sistemsel meslekleri para kasmak için yapıyor çoğu insan, karakteri tırcı veya balıkçı olduğu için değil. Mesleklerin harcadığın vakte göre aynı parayı kazandırması insanların 1-2 tane mesleğe sıkışmaması için daha mantıklı. Tabi böyle olursa belli bir seviyeden sonra açılan mesleklere de el atmak gerekecek. Aynı şekilde yaptığın meslekteki seviyene göre para gelmesine de ayar çekmek gerekecek. Kısaca mesleklere komple "Rework" atmak gerekecek. Detaylı tartışılması gereken bir konu.

Oyuncu
Alıntı yapılan: FireShine - 10 Nisan 2025, 19:46:07
Alıntı yapılan: snazzy - 10 Nisan 2025, 18:16:04

Tam tersi. Her meslek aynı kazandırırsa insanlar tek mesleğe yığılmaz. Bir meslek diğerine göre daha az kazandırıyorsa o meslek tercih edilmez doğal olarak. Zaten sistemsel meslekleri para kasmak için yapıyor çoğu insan, karakteri tırcı veya balıkçı olduğu için değil. Mesleklerin harcadığın vakte göre aynı parayı kazandırması insanların 1-2 tane mesleğe sıkışmaması için daha mantıklı. Tabi böyle olursa belli bir seviyeden sonra açılan mesleklere de el atmak gerekecek. Aynı şekilde yaptığın meslekteki seviyene göre para gelmesine de ayar çekmek gerekecek. Kısaca mesleklere komple "Rework" atmak gerekecek. Detaylı tartışılması gereken bir konu.

Samp'tan beri aynı burada da aynı şekilde devam eder diye düşünüyorum.

Bağışçı
Meslek olarak sadece J menüdeki meslekleri düşünmek yanlış, meslek çeşitliliği yok demekte yanlış, tamam sistemden para çıkarta bildiğin meslekler onlar ama rolsel olaraktan bir çok meslek yapmak mümkün, ev araç alıp satmak ticaret yapmak gibi, taksicilik, resmi oluşumlar hiç bir şey yapamıyorsan çık sokaklara sosis sat her şey senin hayal gücüne bağlı, iş yeri aç oradan kazan veya bir çok ev al kirala ne istersen onu yap illaki git tırcılık yap balık tut diye bir şey yok, tek derdin para kasmak ve kasarken rol yapmak istemiyorsan sistemsel olarak para çıkartabileceğin J menü mesleklerine yönelebilirsin evet.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Neden sürekli sistemsel olarak bir meslek önerisi sunuluyor? Roleplay sunucusunda oynuyoruz ve oynuyorsunuz. Hayal gücünüzü yansıtın, bunun için burada oynamıyor musunuz? Bir şirket kurun, iş yeri kurun, çiftçi olun? İş yerleri ve firmalar ile anlaşın. Ürün üretin, bunun için birlik bile oluşturabilir, yaptığınız rollerden oldukça kazançlı çıkarken, eğlenceli bir süreç geçirirsiniz.

Umarız ki, City Hall'ın bu konuda bir adım atabilir. İş yerleri ve iş kurma amacıyla yola çıkılan planlar ile, yardımlar sunması sağlanabilir. Legal Faction Management eşliğinde rol planı kurulabilir.

O kadar fazla seçenek var ki, oyuncular bunu burada sergilemek istemeyip, istenilen ilgiyi görememekten korkuyor. Buna maalesef ki katılıyorum, belirsiz bir işleyiş içerisinde ilerliyor. Bir adım atsa dahi, uzun süreçli olmayıp, destek almamasından ya da işletmelerin onlar ile rol yapmamasından kaynaklanıyor.

Bu durum, hem rol verenlere, rol sağlayanlara, rol yapmak isteyenlerden kaynaklanırken, hem de legal yönetimi tarafından tam bir denetim yürütülmediği kanaatindeyim.

VIP+
Kadın

Alıntı yapılan: rinyata - 12 Nisan 2025, 10:49:56Neden sürekli sistemsel olarak bir meslek önerisi sunuluyor? Roleplay sunucusunda oynuyoruz ve oynuyorsunuz. Hayal gücünüzü yansıtın, bunun için burada oynamıyor musunuz? Bir şirket kurun, iş yeri kurun, çiftçi olun? İş yerleri ve firmalar ile anlaşın. Ürün üretin, bunun için birlik bile oluşturabilir, yaptığınız rollerden oldukça kazançlı çıkarken, eğlenceli bir süreç geçirirsiniz.

Umarız ki, City Hall'ın bu konuda bir adım atabilir. İş yerleri ve iş kurma amacıyla yola çıkılan planlar ile, yardımlar sunması sağlanabilir. Legal Faction Management eşliğinde rol planı kurulabilir.

O kadar fazla seçenek var ki, oyuncular bunu burada sergilemek istemeyip, istenilen ilgiyi görememekten korkuyor. Buna maalesef ki katılıyorum, belirsiz bir işleyiş içerisinde ilerliyor. Bir adım atsa dahi, uzun süreçli olmayıp, destek almamasından ya da işletmelerin onlar ile rol yapmamasından kaynaklanıyor.

Bu durum, hem rol verenlere, rol sağlayanlara, rol yapmak isteyenlerden kaynaklanırken, hem de legal yönetimi tarafından tam bir denetim yürütülmediği kanaatindeyim.

İnsanların hayal gücüyle rolsel bir meslek edinmesi konusunda haklısın ancak burada da harcamaları gereken bir bütçe oluyor, o bütçeyi elde etmek için de mecburen sistemsel mesleklere sarılıyorsun. En azından benim yapmak istediğim rolde durum bu, ileride bir garaj açıp proje araçlar üzerinden rol döndürmek istiyorum ama işyeri, araçlar, modifiyeler, vergiler, sigortalar vs. vs. derken rolsel olarak yapacağım meslek yüksek bir bütçe istiyor ve bu bütçeyi en temelde sistemsel mesleklere sarılarak elde edebiliyorum. Onun dışında rolsel olarak elde edebildiğim kazanç sistemsel mesleğin yanında epey cüzi kalıyor. Sunucunun rolsel meslekler için teşvik eksikliği konusunda haklısın, ona bir şey diyemeyeceğim. Bu ARGE den farklı bir konu.