LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

LSPD Üstünlüğü

Başlatan Milfshake, 23 Aralık 2024, 19:35:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Alıntı yapılan: f4razi - 23 Aralık 2024, 23:40:27Bir frekans başladığı zaman frekansa giren birimleri kontrol edemezsin, adam o frekansa girdiği andan itibaren olaya dahil olur kimseyi de kovamazsın o frekanstan dolar taşar öyle, diğer konuna gelelim Swat zaten ağır Teçhizat devriyesine çıktığı zaman basit frekanslara girmez, taktiksel Birim dediğin metrodur o da normal devriye birimi olduğu için girmesinde yanlış bir durum yok, gerçeğe bağlı rol yapıyoruz diyorsun. Los Angeles baz alınan bir şehirde şehir içinde güpegündüz araç çalıyorsun. Kimse gelmeyecek mi sanıyorsun? PD nerede olursa olsun üstündür. Devlete kafa tutulmaz, devletten kaçılır mantığı

Community Advisor
Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 23:05
Toplam Oynama: 5 gün, 21 saat
Üstünlük ile ilgili bir ARGE açılmış, gördüğüm zaman çok şaşırdım açıkcası.

Yaklaşık olarak 6 aydır birliklere baskın atılmıyordu, atılan baskınlarda genel olarak "müebbet" suçundan aranması olan kişilere atılıyordu.. Birliklere rol ortamı sağlamak için legal oluşumlar çoğu şeyi kendi çapımızda kısıtladık ve bu kısıtlamalarla aslında karşılıklı rol avantajını ortaya çıkardık.. Kendi aralarında roller çevirmeyen ve sürekli olarak kolluk kuvvetlerine yönelik sıkma çabasında olan illegal birliklere yöneldiğimizi herkes biliyordur.

Üstünlük olarak illegalin artısı  oldukça var ancak bazı hakları düzgün ve planlı bir şekilde kullanmak gerekiyor misal verebilecek olursak "uyuşturucu sistemi" çatışma sırasında olan illegallere verilen artısı.

FIB oluşumundan örnek vermek gerekilirse eğer, FIB sadece soruşturmalarla ilgilenen ve soruşturmaları sonuçlandıran bir oluşum ve bu oluşum elinde olan tüm kanıtları son 1 ay içerisinde kullanarak kendini çok açığa çıkarmış birliklere baskın attı.

FIB, bazı kullanıcılar tarafınca "çatışmalarda" görünüyor gibi bir yazı kullanılmış. FIB sadece ağır çatışmalara giderek destek vermekteydi.

Herkese iyi forumlar.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 25 Mart 2026, 12:44
Toplam Oynama: 113 gün, 7 saat

Lv.24

Erkek

Son Giriş: 29 Haziran 2025, 18:04
Toplam Oynama: 0 gün, 13 saat
Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2025, 23:05
Toplam Oynama: 1 gün, 12 saat
Çok fazla tartışmaya gerek yok. Kolluk kuvvetleri gerektiğinde her yere girer, bodycam footageleri izlerseniz olay sonlarına doğru aslında memurdan kaçan bir araca bile ortalama 12-13 adet polis memurunun geldiğini görebilirsiniz. Realistik açıdan düşünüyorsanız da bu böyledir. Araç çalınma ihbarlarının düşük bir suç teşkil ettiğini düşünebilirsiniz fakat Metropolitan'ın kendi prosedürlerinde bile araç çalıntı ihbarlarına yönelmek vardır. Araç çalıntı ihbarı gibi durumlar zaten küçük bir suç olarak görülmemektedir. Kaçmak için çok iyi taktikler geliştirirseniz çok bir problem yaşamazsınız diye düşünmekteyim.

Oyuncu
Alıntı yapılan: yorgunFlure - 24 Aralık 2024, 12:29:02Kendi yorumum bu sadece.

Daha önce LSPD/LSSD rolü yapmayan kişiler bu durumu anlayamaz, bende illegal yapıyorum fakat şu bir gerçektir ki illegal rol yapmak araç çalmak, polise sıkmak, kovalamaca başlatmak değildir. LEGAL kuvvetler her zaman üstün olmak zorundadır, politikaları sıkı ve sabittir. Açılan şikayetlerde görmezden gelme gibi bir durum olamaz, hataya yer olmadığını akademiye girerken öğrenip apoletli kıdemine gelene kadar öğrenmek zorunda bırakılıyorsun. Legal rol yapmamış arkadaşlar şu durumu bilmelidir ki sen her ne kadar ufak bir suç işlemiş olsanda, legal kuvvetler gün içerisinde saçma CANA KAST-PLANLI SALDIRI-POLİS GÖRÜNCE ilk insanı görmüş gibi davranan tipler olduğu için bu politikalar sürekli güncellenmez. Sana karşı aşırı güç kullanımı yapanı şikayet edersen emin ol görmezden gelinmez, LEGAL olunca İLLEGAL güçlü gelir, İLLEGAL olunca LEGAL güçlü gelir bunu sadece iki tarafta bulunmuş arkadaşlar anlar Ar-Ge değerlendirilebilir, fakat bahsettiğin şekilde değil. İyi forumlar...
yorumunun bir kısmı saçma. legalin avantajı illegalden her zaman daha üstün

Oyuncu
Sunucu içerisindeki il-legal legal oyuncular arasında ki mevcut dengenin iyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum. AR&GE içerisinde nadiren yaşanabilecek durumlar üzerinden bir üstünlük olduğu iddia edilmiş, hiç bir zaman istisnalar kaideyi bozmaz.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 01:33
Toplam Oynama: 139 gün, 3 saat
Alıntı yapılan: R0MBO - 24 Aralık 2024, 19:38:20Üstünlük ile ilgili bir ARGE açılmış, gördüğüm zaman çok şaşırdım açıkcası.

Yaklaşık olarak 6 aydır birliklere baskın atılmıyordu, atılan baskınlarda genel olarak "müebbet" suçundan aranması olan kişilere atılıyordu.. Birliklere rol ortamı sağlamak için legal oluşumlar çoğu şeyi kendi çapımızda kısıtladık ve bu kısıtlamalarla aslında karşılıklı rol avantajını ortaya çıkardık.. Kendi aralarında roller çevirmeyen ve sürekli olarak kolluk kuvvetlerine yönelik sıkma çabasında olan illegal birliklere yöneldiğimizi herkes biliyordur.

Üstünlük olarak illegalin artısı  oldukça var ancak bazı hakları düzgün ve planlı bir şekilde kullanmak gerekiyor misal verebilecek olursak "uyuşturucu sistemi" çatışma sırasında olan illegallere verilen artısı.

FIB oluşumundan örnek vermek gerekilirse eğer, FIB sadece soruşturmalarla ilgilenen ve soruşturmaları sonuçlandıran bir oluşum ve bu oluşum elinde olan tüm kanıtları son 1 ay içerisinde kullanarak kendini çok açığa çıkarmış birliklere baskın attı.

FIB, bazı kullanıcılar tarafınca "çatışmalarda" görünüyor gibi bir yazı kullanılmış. FIB sadece ağır çatışmalara giderek destek vermekteydi.

Herkese iyi forumlar.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 01:28
Toplam Oynama: 120 gün, 20 saat
Alıntı yapılan: kentuszceskaa - 24 Aralık 2024, 19:31:28
Alıntı yapılan: OnlyWord - 24 Aralık 2024, 17:00:45
Alıntı yapılan: LiL - 23 Aralık 2024, 21:34:01Konunun özeti: İllegal gecesini gündüzüne katıp 600k civarında para biriktirip Combat alıyor, PD departmana gidip alıyor.

kanka combatı aldıktan sonra gidip arkadaşının aracının alarmını çaldırtıp polis baitleyip sıkıyorsa bir zahmet el koyalım ya değil mi kingo
Alıntı yapılan: mlx.av - 24 Aralık 2024, 17:10:28
Alıntı yapılan: alfaizm - 24 Aralık 2024, 05:18:26Yani buraya ne kadar yazı yazsanız da dikkat çekmeyecek fakat şunu belirtmek istiyorum.

Forum üzerinde birlikler kısmına bakarsanız orada aktif olarak rol yapan hatırı sayılır birliklerin üye sayısına bakarsanız en fazla 30-40 kişi çıkar. O da, yan hesaplar ve inaktif olanlar da var. Ortalama olarak 20 kişinin üzerine 67 LSPD, 43 LSSD, 6 FBI yığarsanız bu güç aşımı gibi bir şey olur. Hadi onun da yarısını alsak 58 kişi eder. Ki, akşamları rol call olduğu zaman legal birim oynayan oyuncuların çoğu oyunda oluyor.

İşin acı kısmına gelirsek, legal birimdekiler de hak verecektir ki legal oynayanların çoğu legal DM atmak için o birliklere giriyor. Silah, zırh, araç.. Bunların hepsi ücretsiz karşılanıyor. Kendi legal birliklerde oynayan arkadaşlarım da var, kendileri de söylüyor çoğu kişinin dm atmaya girdiğini o birliklere.

Kendim de zamanında LSSD'ye sıfır legal bilgisi ile girdim, OOC bildiğim bilgiler ile ve sıfır aktiflik ile rank atladığımı biliyorum. Bana kalırsa legal birimlerin daha sıkılaşması ve birliğe alınan kişilerin de özenle seçilmesi tarafındayım.

Legal dediğin şey sunucunun bel kemiğidir, her zaman güçlü olmak zorundadır. Yukarıda yazan arkadaşlara katılmıyorum. Zırhlı eğer sahadaysa ve olay yerine yakınsa gider. Fakat benim bahsettiğim şey birliğin içindeki kişiler. Eğer oyuncu sırf imkanlardan yararlanıp o birliğe giriyorsa alınmaması gerek. Gerekiyorsa 1 aylık siciline değil, 6 aylık siciline bakılması gerek. İllegalde ne yapmış ki legale ne faydası olacak diye bakılması gerek. Hileden banlanmış oyuncular var legal birimlerde. Bu adam sunucunun bel kemiği olan legalde barınmaması gerek bana göre. İmkanlardan faydalanıp "Legal DM" atmaya girmemesi gerek.

Zaten illegalin durumu belli, legal birimlere sıkmaya yer arıyorlar. Bu DM için legal birime giren tayfa da, illegalde yapamadığını gelip legale geçip yapıyor. Bu role gönül vermeden, hiçbir anlam katmadan sırf çatışmaya giren insanlar var. Bu tarz kişiler birliklere alındığı sürece de bu tarz argeler de açılır şikayetler de.

Legal birimlerde ilk trainee kısmında zaten adamın ne olduğu belli olur, ona eğitim veren üstlerinin bu adamdan bir cacık olmaz deyip birlikten atması gerek. Başka türlü çözülmez bu dava.
Bugüne kadar hiç bir zaman 58 tane kolluk kuvvetinin aynı anda aktif olduğunu görmedim, olmuyorda. Akademi zamanları bile olmuyor. En abartı zamanlarda bile en fazla 30 kişi olur toplam, onlarda genelde akademi sürecine bağlı olan FTP süreçlerine oluyor. Abartmışsın.
Alıntı yapılan: alfaizm - 24 Aralık 2024, 17:18:05
Alıntı yapılan: mlx.av - 24 Aralık 2024, 17:10:28
Alıntı yapılan: alfaizm - 24 Aralık 2024, 05:18:26Yani buraya ne kadar yazı yazsanız da dikkat çekmeyecek fakat şunu belirtmek istiyorum.

Forum üzerinde birlikler kısmına bakarsanız orada aktif olarak rol yapan hatırı sayılır birliklerin üye sayısına bakarsanız en fazla 30-40 kişi çıkar. O da, yan hesaplar ve inaktif olanlar da var. Ortalama olarak 20 kişinin üzerine 67 LSPD, 43 LSSD, 6 FBI yığarsanız bu güç aşımı gibi bir şey olur. Hadi onun da yarısını alsak 58 kişi eder. Ki, akşamları rol call olduğu zaman legal birim oynayan oyuncuların çoğu oyunda oluyor.

İşin acı kısmına gelirsek, legal birimdekiler de hak verecektir ki legal oynayanların çoğu legal DM atmak için o birliklere giriyor. Silah, zırh, araç.. Bunların hepsi ücretsiz karşılanıyor. Kendi legal birliklerde oynayan arkadaşlarım da var, kendileri de söylüyor çoğu kişinin dm atmaya girdiğini o birliklere.

Kendim de zamanında LSSD'ye sıfır legal bilgisi ile girdim, OOC bildiğim bilgiler ile ve sıfır aktiflik ile rank atladığımı biliyorum. Bana kalırsa legal birimlerin daha sıkılaşması ve birliğe alınan kişilerin de özenle seçilmesi tarafındayım.

Legal dediğin şey sunucunun bel kemiğidir, her zaman güçlü olmak zorundadır. Yukarıda yazan arkadaşlara katılmıyorum. Zırhlı eğer sahadaysa ve olay yerine yakınsa gider. Fakat benim bahsettiğim şey birliğin içindeki kişiler. Eğer oyuncu sırf imkanlardan yararlanıp o birliğe giriyorsa alınmaması gerek. Gerekiyorsa 1 aylık siciline değil, 6 aylık siciline bakılması gerek. İllegalde ne yapmış ki legale ne faydası olacak diye bakılması gerek. Hileden banlanmış oyuncular var legal birimlerde. Bu adam sunucunun bel kemiği olan legalde barınmaması gerek bana göre. İmkanlardan faydalanıp "Legal DM" atmaya girmemesi gerek.

Zaten illegalin durumu belli, legal birimlere sıkmaya yer arıyorlar. Bu DM için legal birime giren tayfa da, illegalde yapamadığını gelip legale geçip yapıyor. Bu role gönül vermeden, hiçbir anlam katmadan sırf çatışmaya giren insanlar var. Bu tarz kişiler birliklere alındığı sürece de bu tarz argeler de açılır şikayetler de.

Legal birimlerde ilk trainee kısmında zaten adamın ne olduğu belli olur, ona eğitim veren üstlerinin bu adamdan bir cacık olmaz deyip birlikten atması gerek. Başka türlü çözülmez bu dava.
Bugüne kadar hiç bir zaman 58 tane kolluk kuvvetinin aynı anda aktif olduğunu görmedim, olmuyorda. Akademi zamanları bile olmuyor. En abartı zamanlarda bile en fazla 30 kişi olur toplam, onlarda genelde akademi sürecine bağlı olan FTP süreçlerine oluyor. Abartmışsın.

Ben elli kişi bir anda oyunda aynı anda role gidiyor diye bir şey söylemedim zaten, elli kişi bu birimlerin içinde aktif. Ayrıca otuz kişinin üstünü, fazlasını da gördüm kaç kere. O yüzden görmediğim şeyi de söyleyecek halim yok. Alt tarafa olan yorumunu da almak isterim.

Gereken cevabı aslanlar vermıs, dıyecek pek bır sey yko

kimsenin bir şey söylediği yok, ben de diyorum avantajların olması ve üstünlüğünün olması gerek diye. sırf legal dm atmak için girenlere ne diyorsunuz diyorum iki üç laklak edip konuyu başka yere çekip bir de cevap verdiğinizi mi sanıyorsunuz?  :laugh3:

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 01:28
Toplam Oynama: 120 gün, 20 saat
üç beş tane rol bilmez illegalin suçunu tüm herkese yığmak ve tek işe yarayan uyuşturucu etkisini dilden dile çevirip kullanmak pek de akıl işi değil, legalin üstün olması gerektiğini herkes söylüyor zaten. arabayı öttürüp baitliyorsa açarsın şikayetini bakarsın keyfine, ihlale ihlalle karşılık verip, tüm illegaller böyle kanzi ya diye cevap verirsen pek de bir farkın kalmaz.

hiçbir kaybınız, sorununuz yok. arma 3 oynar gibi legalcilik yapıp milletin para kasarak aldığı uyuşturucuya, silaha, zırha ve aracına laf etmeniz saçma. zaten bu argenin hiçbir işe yarayacağı yok bunu herkes biliyor. tüm illegalde her haltı yemiş, hileden banı olan oyuncuları legale alıp sonrasında tek bir ağızdan kural ihlali olan şeyi siz de bunu yapıyorsunuz kanka demeniz saçma. rolün ortasında uyuşturucu kullanmak da yasak, copbait atmak da. illegal bunu yapıyor diye siz de ortalığı velveleye veriyorsunuz süper.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:08
Toplam Oynama: 174 gün, 5 saat
En küçük suç olarak belirttiğiniz hırsızlık durumuna Metropolitanın katılması en doğal şey. Bu adamların normal patrol ekiplerinden tek farkı daha iyi eğitim almalarıdır. Bu eğitimlerini de patrol devriyelerinde kullanıyorlar. Eğer konu Metropolitan değil SWAT ise aradaki farkı biliyor olmanız gerek, daha önceden polis olduğunuzu söylemişsiniz sonuçta. SWAT hırsızlık durumları doğrulanmadığı sürece bölgeye yönelim sağlamaz. Eğer doğrulanırsa bölgeye yönelir ve gerekli prosedürü uygular. Onun dışında rahat rahat SWAT birimlerini bir hırsızlık vakasının yaşandığı yerde göremezsiniz.

Ayrıca AR&GE'nin başlığı direkt olarak yazdıklarınızın cevabını veriyor. Devlet her zaman üstün olmalıdır.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 27 Mart 2025, 20:51
Toplam Oynama: 15 gün, 13 saat
Erkek

Son Giriş: 20 Nisan 2025, 14:39
Toplam Oynama: 4 gün, 21 saat
Erkek

Son Giriş: 19 Nisan 2025, 11:13
Toplam Oynama: 47 gün, 4 saat
Millet şaka gibi uyuşturucunuz var bizden üstünsünüz diyor. Uyuşturucu etkisi bitene kadar 20 tane polisin alt +e yaparak üstüme atladı bile çoktan. İllegal rk olduğunda hastanede üstüne atlamak, mermisi bittiğinde herhangi bir araçtan /bagaj yazamamak, helikopterlerinin tek atması, rk olduklarında saniyeler içerisinde geri dönebilmeleri daha ohooo