LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

mahkeme, pd ve avukatlık rolleri hakkında

Başlatan Alvin_Brown, 11 Ekim 2024, 13:57:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Kasım 2025, 13:48
Toplam Oynama: 65 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Kadın

Son Giriş: 26 Ekim 2025, 13:59
Toplam Oynama: 0 gün, 4 saat
Biraz araştırınca sunucudaki avukatlık sisteminin mantıken boş olduğunu öğrendim hiçbir işe yaramıyor, pd ler oyuna giren suçluyu direk telefondan oyuna girdiği an bulup sanki teröristmiş gibi 5-10 araba ile gelip yakalıyor ardından kafasına göre hapise atıyor.

Yakaladıkları kişileri belli bir ufak mahkeme rolü yapıp belli cezalara çarptırılabilirler hem savcı hem hakim hemde avukatlara rol çıkar ve güzel olacağını düşünüyorum.
ayrıyetten pd ye alılan kişiler belli başlı mülakkatlardan geçmeleri gerekdiğini düşünüyorum 2-3 tane quiz sorupta pd'ye alınmaları aşırı saçma teşekürler.

Oyuncu

Lv.17

Erkek

Son Giriş: 10 Haziran 2025, 19:33
Toplam Oynama: 53 gün, 3 saat
Birlik: ******* *ang
Kadın

Son Giriş: 20 Aralık 2024, 19:39
Toplam Oynama: 2 gün, 10 saat
Polis seni tutukladığı zaman direkt mahkemeye çıkaramayabilir. Örneğin gecenin ikisinde tutuklandın. O saatte avukatı, savcıyı, hakimi nereden bulup mahkeme rolü yapacaklar? Ayrıca günde onlarca kişi tutuklanıyor. Her birine mahkeme rolü yapılırsa ne tutuklanan, ne tutuklayan bu işten zevk alır. O yüzden bu dediğini maalesef desteklemiyorum.

Avukat olayına gelince, bildiğim kadarıyla avukat talep ettiğinde ve avukat gelip seni savunduğu zaman, seni tutuklayan memur minimum süreden sana işlem uyguluyordu. (En azından SA-MP'da böyleydi)

Polislerden de şikayetçiysen bunu IC/OOC şikayet açarak bildirebilirsin. Şunu unutma, sunucuda jail yemekten veya ceza almaktan en korkan(çekinen) kişiler PD/SD üyeleridir. Çünkü o adamlar ceza aldıkları zaman birlik içerisinde terfi alamıyor, hatta ve hatta duruma göre direkt birlikten atılıyorlar. Durum böyle olunca polislerin gerçekten bir hata yaptığını düşünüyorsan ve bunu kanıtlandırabiliyorsan hiç çekinmeden şikayetini aç.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Destek! Bir kaç gün önce FIB durduk yere aracımı aradı, avukat talep ettim gelen avukat adeta beni değil de onları savundu.
Karşımda bir avukat mı yoksa FIB personeli mi oturuyor anlamadım.
Avukatlık rolleri bana da o sıra biraz boş gelmişti açıkçası.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 139 gün, 3 saat
Alıntı yapılan: pag - 11 Ekim 2024, 14:12:49Polis seni tutukladığı zaman direkt mahkemeye çıkaramayabilir. Örneğin gecenin ikisinde tutuklandın. O saatte avukatı, savcıyı, hakimi nereden bulup mahkeme rolü yapacaklar? Ayrıca günde onlarca kişi tutuklanıyor. Her birine mahkeme rolü yapılırsa ne tutuklanan, ne tutuklayan bu işten zevk alır. O yüzden bu dediğini maalesef desteklemiyorum.

Avukat olayına gelince, bildiğim kadarıyla avukat talep ettiğinde ve avukat gelip seni savunduğu zaman, seni tutuklayan memur minimum süreden sana işlem uyguluyordu. (En azından SA-MP'da böyleydi)

Polislerden de şikayetçiysen bunu IC/OOC şikayet açarak bildirebilirsin. Şunu unutma, sunucuda jail yemekten veya ceza almaktan en korkan(çekinen) kişiler PD/SD üyeleridir. Çünkü o adamlar ceza aldıkları zaman birlik içerisinde terfi alamıyor, hatta ve hatta duruma göre direkt birlikten atılıyorlar. Durum böyle olunca polislerin gerçekten bir hata yaptığını düşünüyorsan ve bunu kanıtlandırabiliyorsan hiç çekinmeden şikayetini aç.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Kimse kafasına göre hapise atmıyor. Hali hazırda belirlenmiş kurallar var. Detaylı bir mahkeme süreci neredeyse imkansız gibi bir şey. O kadar kişi yok. Ayrıca zaten yanlış bilmiyorsam resmî olarak sizin suçlu olduğunuza karar veren kişiler polisler değil. Siz onlar için daima şüpheli olarak görülmelisiniz. İşin aslında polisler sizi hapise atmıyor, görevlilere teslim ediyor. Ne oluyorsa sanki olmuş olarak sayılıp direkt hapise geçiyorsunuz.

Herhangi bir sorun varsa hem IC hem de OOC olarak şikayet açacağınız yerler var. Bu oluşumlara giren kişiler IC mülakat, OOC mülakat ve girdikleri IC derslerden sonra sınava girip belirli bir puanı geçmesi gerekiyor. En sonunda da bir haftalık eğitim süreçleri var. Eğitmenlerin sorduğu bilgi sorularına eğitim süreci boyunca yeterli cevabı veremezlerse yetersiz görülüp atılıyorlar. Bu süreçte bilmeyen birisi kopya çekerek geçse bile temel şeyleri öğrenmeye başlar. Zaten kimsenin sınırsız hata yapma gibi bi' lüksü yok.

Desteklemedim.

Oyuncu

Lv.28

Erkek

Son Giriş: 06 Mayıs 2024, 01:26
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Desteklemiyorum. Avukat talep ettiğinizde zaten müsait bir avukat var ise gelip sizi savunuyor, gerekirse cezanızın süresi düşülüyor, gerekirse ilk siciliniz olup olmadığına bakılarak olay para cezasına dönüştürülüyor. Departmana alım olayı ise zaten akademiye başvurabilmek için bir rol planı oluşturup başvurunu yolluyorsun, akademiye başvurun onaylandığında ilk önce IC ardından ise OOC mülakata alınıyorsun. İki veya üç gün akademi rolünden sonra tekrar sınava giriyorsun. Sınavı da geçersen bir hafta boyunca sahada nasıl olduğunu kontrol ediyorlar. Daha nasıl bir mülakat olmasını istersiniz?

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 27 Mart 2025, 20:51
Toplam Oynama: 15 gün, 13 saat
Erkek

Son Giriş: 20 Nisan 2025, 14:39
Toplam Oynama: 4 gün, 21 saat
Erkek

Son Giriş: 19 Nisan 2025, 11:13
Toplam Oynama: 47 gün, 4 saat
Alıntı yapılan: pag - 11 Ekim 2024, 14:12:49Polis seni tutukladığı zaman direkt mahkemeye çıkaramayabilir. Örneğin gecenin ikisinde tutuklandın. O saatte avukatı, savcıyı, hakimi nereden bulup mahkeme rolü yapacaklar? Ayrıca günde onlarca kişi tutuklanıyor. Her birine mahkeme rolü yapılırsa ne tutuklanan, ne tutuklayan bu işten zevk alır. O yüzden bu dediğini maalesef desteklemiyorum.

Büyük suçlar ise savcı aktif olana kadar nezarette tutulur.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: Patron Bebek - 11 Ekim 2024, 19:24:32

Büyük suçlar ise savcı aktif olana kadar nezarette tutulur.
ne cok sey biliyon sen oyle

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 94 gün, 19 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Selamlar, sunucuda şu anda avukat birlikleri özel büro olarak geçiyor. Dolayısıyla da olayda haksızsanız büro prestiji dolayısıyla sizi savunmayabilir. Burada Federal veya Kolluk tarafında yaratılan imaj daha önemli. Bir karakter gidip kasten/bilerek polise direniş gösterdiyse, orada bir avukatın yapacağı en büyük olay ise Code US 6.5 uygulamaktır. Bu da ceza indirimi demektir. Caselaw üzerinden maksimum olarak cezanızdan 1/3 olarak düşürülür.

Avukatlarımdan şikayetçiyseniz bunun yeri burası değil. Her şeyin IC ilerlediği role play sunucusundayız.
Avukatlarım zaten sizi kurtaramazsa bile indirime gidiyor.
Bu seferliğine sadece avukatlıkta olan kısımları yorumladım, SD - PD yetkilileri ise kendi oluşumları adına açıklama yapacaktır.