LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

RPFBL Kuralının Esnetilmesi

Başlatan Quell, 06 Temmuz 2023, 20:35:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
"/do - /me" komutlarının IC kanallar olduğunu biliyoruz. /do Fast-rp? sorusunun hatalı /do kullanımı olduğunu düşünüyorum. Fast-rp'nin OOC soru olduğunu düşünüyorum ve IC kanallardan belirtilmemelidir. Aslen doğru olanı /pm üzerinden rolün fast geçilmesinin talep edilmesidir. Bazı zamanlar fast geçilmesi gerekilen rollerde birden fazla kişi bulunabiliyor. İnsanlar tek tek /pm komutunu kullanarak sormak yerine kolaylık açısından IC kanalı OOC amaçla kullanıyor. /do komutunun hatalı kullanımına sebebiyet veren şey RPFBL kuralının çok net ve keskin olması. /b Fast-rp? gibi soruların sorulmasına ve sorulan sorulara /b + vb. türlerde cevaplar verilmesine müsaade edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Elbette gerek olmadığı halde rollerin fast geçilmesinin talep edilmesi durumunda RPFBL kural ihlali işleme koyulmalı.

Fikirlere açığım. Hatalı bilgiye sahip olduğumu düşünüyorsanız lütfen belirtin. OOC soru olan /do Fast-rp? sorusuna cevaben /b kanalından onay verdiğim için RPFBL kural ihlalini işlememiş olmam gerektiğini düşünmüyorum.

LSPD
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:30
Toplam Oynama: 72 gün, 11 saat
Erkek

Son Giriş: 15 Nisan 2026, 04:49
Toplam Oynama: 2 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
/b komutunun rol sırasında kullanılması gerçekten chat kirliliği oluşturuyor. Bu gibi izinler genellikle ((/do)) kanalından kullanıldı bugüne kadar, bundan sonra da değiştirilmesi gerektiğini düşünmüyorum şahsen. Evet, söylediğin konuda belki de haklı olabilirsin. Ama öncelikle kişinin ((PM))'si kapalı olabilir. Diğer olarak, PM ve /b komutunun ikisi de chat kirliliği oluşturduğundan desteklemiyorum. /do'dan devam etmeli.

Oyuncu
Haklısın, rolün kültürel evrimleşmesi sonucu "fastrp?" gibi soruların /do komutu kullanılarak sorulmaya başlandı. Çoğu kişinin bilgisi /do komutunu kullanarak bu tarz sorular sormanın yanlış olmadığı yönünde. Bunun yasaklanması veya engellenmesi gerektiğini düşünmüyorum. Oluşturduğum ar-ge konusunun temel amacı doğru bildiğim şekilde rolümü sürdürdüğüm için ceza alamamam gerektiği. "/b +" yazdığım için RPFBL kural ihlalinden yaptırıma maruz kalmamalıyım. Küçük bir esneklik sadece.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
DO ve ME kanalları OOC kanallardır. IC yaşanan, olan bir şeyi OOC betimlemekte kullanılan kanallardır. Rolün gidişatını belirleyen kanallardır. Bu yüzden "/do Fast RP?" hatalı bir kullanım değildir.

Oyuncu
Alıntı yapılan: MacbetH - 06 Temmuz 2023, 21:00:20DO ve ME kanalları OOC kanallardır. IC Yaşanan, olan bir şeyi OOC betimlemekte kullanılan kanallardır. Rolün gidişatını belirleyen kanallardır. Bu yüzden "/do Fast RP?" hatalı bir kullanım değildir.

Farklı bir bakış açısı. Düşüncene karşı çıkabilecek kapasitede değilim. Komutların kullanımının öyle olmadığını iddia edemem çünkü somut delillerle aksini iddia edemem. Yine de benim "/b +" yazarak soruya cevap verdiğim için ceza almam gerektiğini düşünüyor musun? Asıl konu bu çünkü.

Oyuncu
Alıntı yapılan: Yavuz - 06 Temmuz 2023, 21:08:19
Alıntı yapılan: MacbetH - 06 Temmuz 2023, 21:00:20DO ve ME kanalları OOC kanallardır. IC Yaşanan, olan bir şeyi OOC betimlemekte kullanılan kanallardır. Rolün gidişatını belirleyen kanallardır. Bu yüzden "/do Fast RP?" hatalı bir kullanım değildir.

Farklı bir bakış açısı. Düşüncene karşı çıkabilecek kapasitede değilim. Komutların kullanımının öyle olmadığını iddia edemem çünkü somut delillerle aksini iddia edemem. Yine de benim "/b +" yazarak soruya cevap verdiğim için ceza almam gerektiğini düşünüyor musun? Asıl konu bu çünkü.

Aslında somut delil ile bu söylediğine karşı çıkabilirim.

RPFBL (RP First Bitch Later): Aktif olarak ilerleyen bir rolü OOC kanallar vasıtasıyla bölemezsiniz. Eğer rol hakkında bir şikayetiniz varsa bunu rolünüzü düzgün bir biçimde bitirdikten sonra web sitemiz üzerinden Oyuncu Şikayetleri bölümünden yapabilirsiniz.

Eğer /do ve /me OOC kanallar olsaydı bu politika kapsamında ceza alırdık hepimiz.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
Alıntı yapılan: Yavuz - 06 Temmuz 2023, 21:19:06

RPFBL (RP First Bitch Later): Aktif olarak ilerleyen bir rolü OOC kanallar vasıtasıyla bölemezsiniz. Eğer rol hakkında bir şikayetiniz varsa bunu rolünüzü düzgün bir biçimde bitirdikten sonra web sitemiz üzerinden Oyuncu Şikayetleri bölümünden yapabilirsiniz.

Eğer /do ve /me OOC kanallar olsaydı bu politika kapsamında ceza alırdık hepimiz.
Rolü bölmek farklı bir şey rolü betimlemek farklı bir şey. Söylediğiniz komutlar oyuna yansıtamadığımız şeyleri betimlemeye yarayan komutlar. Sen gerçek hayatta koltuğa otururken kafanda "koltuğa oturur" diye bir yazı belirmiyor. OOC Betimlemek farklı bir şey OOC Bölmek farklı bir şey. Ama yediğin cezanın öncesini bilmediğimden dolayı yorum yapmam yanlış. Ama yine de esneklik yapılabilir.

Oyuncu
Alıntı yapılan: MacbetH - 06 Temmuz 2023, 21:59:41
Alıntı yapılan: Yavuz - 06 Temmuz 2023, 21:19:06

Rolü bölmek farklı bir şey rolü betimlemek farklı bir şey. Söylediğiniz komutlar oyuna yansıtamadığımız şeyleri betimlemeye yarayan komutlar. Sen gerçek hayatta koltuğa otururken kafanda "koltuğa oturur" diye bir yazı belirmiyor. OOC Betimlemek farklı bir şey OOC Bölmek farklı bir şey. Ama yediğin cezanın öncesini bilmediğimden dolayı yorum yapmam yanlış. Ama yine de esneklik yapılabilir.

Üzerimde ceza veya şikayet yok. Fikrini sunduğun için teşekkür ederim.  ;D

VIP+
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 205 gün, 0 saat
Birlik: ********OOD
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:15
Toplam Oynama: 1 gün, 16 saat
Birlik: ********OOD

Lv.34

Kadın