LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Araç hırsızlığı sisteminin sunucudan kalıcı olarak kaldırılması

Başlatan mitsu, 03 Temmuz 2023, 09:38:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destekliyorum kaldırılsın, OOC hayatta araç çalmak bu yılda bu kadar kolay değilken rol için girdiğim her bir interior yüzünden aracımızı saklamak zorunda olmaktan sıkıldık artık.

Oyuncu
Abartmayın herkes OOC hayattan örnek veriyor "Yok bilmem OOC hayatta bu kadar araç çalmak kolay değil diye", bende size bunu söyleyeyim OOC hayatta böyle araç kullanılmaz, OOC hayatta kimsenin altında bu kadar lüks araçlar olmaz.

O yüzden araç hırsızlığı sunucuda devam etmeli, gerekiyorsa insanlar ucuz araca binsin.

Alıntı yapılan: Orbit - 06 Temmuz 2023, 14:53:52Abartmayın herkes OOC hayattan örnek veriyor "Yok bilmem OOC hayatta bu kadar araç çalmak kolay değil diye", bende size bunu söyleyeyim OOC hayatta böyle araç kullanılmaz, OOC hayatta kimsenin altında bu kadar lüks araçlar olmaz.

O yüzden araç hırsızlığı sunucuda devam etmeli, gerekiyorsa insanlar ucuz araca binsin.

Herkesin rol senaryosu farklı, kimi lüks hayatı yaşar kimisi normal bir hayat yaşar. Orası seni hiç ilgilendirmez, o zaman araçların hiç çalınamayacağı bir sistem tarzı bir şey eklenmeli ve bu pahalı olmalı. Ne tür araç kullanıyorsun bilmiyorum ama IC bir arkadaşımın evine gidip aracımı dışarıda bırakmamdan dolayı üç kere aracım mekaniklendi.

Ben rol yapacağım her bir alana giderken aracımı saklamak zorunda değilim, saçma saçma konuşmayın. Sunucunun yüzde ellisi zaten mekanik, sırf araç mekaniklettirmek için yetkiyi kötüye kullanan birkaç arkadaşa dahi şahit oldum.

Yapıcı olmak istiyorum o yüzden, bir araç mekaniklenirse bir hafta gibi bir dokunulmazlığı olabilir ya da üstte bahsettiğim gibi bir bedel ödetilerek aracın mekaniklenmesi yüzde yüz olarak engellenebilir, bunun da IC olarak bir adı olur ve örneğin fiyatıda $75.000 olabilir.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 01:28
Toplam Oynama: 120 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Bu duruma bir el atılacağını pek düşünmüyorum fakat destekliyorum.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 116 gün, 13 saat

Lv.42

Kadın

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 02:40
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Bu gün araç satılsın diye " Galeri " Önüne bıraktığım Kanjo Model aracım hurdaya atılmış, güvenli bölge?
Güvenli bölgede çalamasınlar artık. Sanki para veriyor Kanjo? O kimse onu bulacağım elbet.

VIP
Erkek

Son Giriş: 03 Ocak 2026, 15:33
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Katılıyorum kaldırılmalı, bomboş bir sistem güvenli bölgeden bile araç çalabiliyorlar yeni getirdikleri sistemde bile el freni çekik olsun olmasın. Saçma sapan bir sistem.

Oyuncu
Kesinlikle katılıyorum bu araç çalma olayını kural dışı yapıyorlar hep. Gece yaşadığım bir olayı anlatayım size; Grottiye aracımı koydum iki dk araçlara bakiyim dedim, dışarı çıktığımda aracımın alarmı çalmamış, aracbul yaptım mekanikteydi hemen mekaniğin oraya gittim aracın kapısı kilitliydi ayrıca motoru kapalıydı.  aracı muhtemelen bir helper gelip oraya aracımı çekmiş arkadaşı mekanik yapsın diye cidden pes dedim.

Ya bir bağlantın gittiğin de aracın çalınıyor ya da oyundan düştüğün de hep bir kural ihlali söz konusu bu araç çalmalarda. DM yiyorum başkası aracımı çalıyor. Hep bir kural ihlali sonrasında aracım çalınmakta, şimdi git şikayet aç diyeceksiniz o helpera nasıl şikayet açabilirim kanıtım yok.

Acilen bu sistemin kaldırılması gerekiyor ya da araçlar daha güvenli ve çalınması zor hale getirilmeli ayrıca çalma fiyatları kesinlikle düşmeli 1m100k lık araç çalındığın da 110k para ödüyorsun. Ve yetkisi düşük helperların araç çekme yetkisi alınması gerekiyor. Oyunda paranoya oldum araçla gezerken sürekli mekanik edilme endişem var, herkes hırsız aracımı çalmak için bana bakıyormuş gibi hissediyorum.

Tester

Lv.20

Kadın

Son Giriş: 11 Şubat 2026, 05:18
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat

Lv.20

Erkek

Son Giriş: 27 Mart 2025, 06:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Araç gizleme sistemi boşuna var olan bir sistem değil aracınızı sergilemeyin olur biter yahut aracınızın el frenini çekin kimse ittiremesin. Bununla beraber şikayet sistemide boşuna var olan bir sistem değil kanıtlarınızı alıp şikayet açabilirsiniz anlık olarak talep atabilirsiniz. Sisteme göre önlem almak sizin sorumluluğunuzda ederi olan bir araç alıyorsanız sahipte çıkmalısınız.

Alıntı yapılan: azgın demokrat - 06 Temmuz 2023, 12:46:06Desteklemedim, bunun yerine mekanikten kazanılan para azaltılabilir. Güvenlik seviye sistemi samptaki gibi uzun süreli olabilir sampta 15dk uğraşıyorduk burada 2 dkda götürüyorlar. Ek olarak araç sigortası mekanik ücretinin belli kısmını karşılamalı.
Aracın sadece %10 u gelir olarak geliyor daha fazla azaltılması mantıklı değil mesleği sonuna kadar öldürmekten başka bir şeye yol açmaz ki araç gizleme sistemi dahi çok fazla bu mesleğin önüne geçti. Sigorta bir kısmını karşılayabilir o kısım mantıklı ama kazancın azaltılması son derece mantıksız. İki dakikada aracınızın çalınmasından şikayetçiyseniz güvenlik seviyesini artırabilirsiniz o sistemde son derece etkili ve kullanılması için eklenen bir sistem.

Kişisel yorumum, aracınıza gerçekten sahip çıkamıyorsanız gizlemeniz yönünde gizlemek istemiyorsanız da bazı şeyleri yapmak zorundasınız ihlal durumu için yapılabilecek en mantıklı şey aracın el freni yada teker tutuş moduyla olduğu yere aracınızı sabitlemeniz böylelikle araçlar ittirilemiyor en azından el freni için öyle, fakat teker tutuş modundan vazgeçemiyorsanız ona da bir düzenlemeyle ittirilememe özelliğinin gelmesi fena olmaz. Yada bunların hiçbiriyle uğraşmak istemiyorsanız gelmesi gereken en mantıklı sistem güvenli bölgede araçların herhangi bir şekilde ittirilememesi olur. Aksi taktirde dediklerinizin hiçbirinin mesleği öldürmekten ve kolaya kaçmaktan başka bir açıklaması yok. Desteklenmedin

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 27 Aralık 2025, 19:05
Toplam Oynama: 14 gün, 20 saat
Erkek

Son Giriş: 26 Aralık 2025, 18:53
Toplam Oynama: 0 gün, 22 saat
Erkek

Son Giriş: 26 Aralık 2025, 18:52
Toplam Oynama: 1 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: Vile - 07 Temmuz 2023, 11:15:50Araç gizleme sistemi boşuna var olan bir sistem değil aracınızı sergilemeyin olur biter yahut aracınızın el frenini çekin kimse ittiremesin. Bununla beraber şikayet sistemide boşuna var olan bir sistem değil kanıtlarınızı alıp şikayet açabilirsiniz anlık olarak talep atabilirsiniz. Sisteme göre önlem almak sizin sorumluluğunuzda ederi olan bir araç alıyorsanız sahipte çıkmalısınız.

Alıntı yapılan: azgın demokrat - 06 Temmuz 2023, 12:46:06Desteklemedim, bunun yerine mekanikten kazanılan para azaltılabilir. Güvenlik seviye sistemi samptaki gibi uzun süreli olabilir sampta 15dk uğraşıyorduk burada 2 dkda götürüyorlar. Ek olarak araç sigortası mekanik ücretinin belli kısmını karşılamalı.
Aracın sadece %10 u gelir olarak geliyor daha fazla azaltılması mantıklı değil mesleği sonuna kadar öldürmekten başka bir şeye yol açmaz ki araç gizleme sistemi dahi çok fazla bu mesleğin önüne geçti. Sigorta bir kısmını karşılayabilir o kısım mantıklı ama kazancın azaltılması son derece mantıksız. İki dakikada aracınızın çalınmasından şikayetçiyseniz güvenlik seviyesini artırabilirsiniz o sistemde son derece etkili ve kullanılması için eklenen bir sistem.

Kişisel yorumum, aracınıza gerçekten sahip çıkamıyorsanız gizlemeniz yönünde gizlemek istemiyorsanız da bazı şeyleri yapmak zorundasınız ihlal durumu için yapılabilecek en mantıklı şey aracın el freni yada teker tutuş moduyla olduğu yere aracınızı sabitlemeniz böylelikle araçlar ittirilemiyor en azından el freni için öyle, fakat teker tutuş modundan vazgeçemiyorsanız ona da bir düzenlemeyle ittirilememe özelliğinin gelmesi fena olmaz. Yada bunların hiçbiriyle uğraşmak istemiyorsanız gelmesi gereken en mantıklı sistem güvenli bölgede araçların herhangi bir şekilde ittirilememesi olur. Aksi taktirde dediklerinizin hiçbirinin mesleği öldürmekten ve kolaya kaçmaktan başka bir açıklaması yok. Desteklenmedin

LSFMD
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 00:23
Toplam Oynama: 15 gün, 21 saat
Birlik: ********eds
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 00:20
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Alıntı yapılan: Vile - 07 Temmuz 2023, 11:15:50Araç gizleme sistemi boşuna var olan bir sistem değil aracınızı sergilemeyin olur biter yahut aracınızın el frenini çekin kimse ittiremesin. Bununla beraber şikayet sistemide boşuna var olan bir sistem değil kanıtlarınızı alıp şikayet açabilirsiniz anlık olarak talep atabilirsiniz. Sisteme göre önlem almak sizin sorumluluğunuzda ederi olan bir araç alıyorsanız sahipte çıkmalısınız.

Öncelikle, milyon dolar verip bir araç alıyorsak onu sergilemek kişinin hakkıdır. Yaz günü oyuncu sunucuya girip,bir tarafından ter aka aka meslek yapıyor,daha çok para gelsin diye sunucuya para verip VİP alıyorsa ve milyonluk lüks aracını sunucu sistemlerine güvenip güvenli bölgeye park edip sergiletmek onun hakkıdır. Arabasını alıp park edip spawnlayıp kaybederek turşusunu kuracak hali yok.

El freni çeksende, güvenli bölgenin ortasında koysan da adamlar hile ile çekip anında hurdaya çıkartıyorlar. Aracımı sürerken artık video kaydı alarak geziyorum. Olur da altımdan araç kaybolur yada kapının önünden birden hilecinin biri çekerse diye.

Ben hala bu sistemin kalıcı olarak pasifize edilmesi taraftarıyım.