LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Araç hırsızlığı sisteminin sunucudan kalıcı olarak kaldırılması

Başlatan mitsu, 03 Temmuz 2023, 09:38:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Temmuz 2025, 21:54
Toplam Oynama: 12 gün, 11 saat
Birlik: ****** ***ily
Kadın

Son Giriş: 28 Haziran 2024, 21:37
Toplam Oynama: 0 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: Akın - 04 Temmuz 2023, 01:12:53Eğer anlattığın gibi problemler bir çözüme ulaştırlamıyorsa bu konunu destekliyorum haklısın sampta bu sistem çok güzel ilerliyordu fakat burada araçla çarpıp çıkarma gibi olaylar çok yaşanıyor ya yönetimin bunlara bir çözüm bulması gerekli yada kaldırılması daha iyi olur diye düşünüyorum herkesin açısından.

Samp da yasak olmasına rağmen bırak ittirmeyi gbi içerisinde aracı çalıp mekanikletiyorlardı. Yani GBI dan araç çalınamaz gibi bir sistem yoktu kural dışı bile olsa yapıyorlardı. Sistem burada samp a göre daha güzel ama konuyu da destekliyorum bence de kaldırılması lazım.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Mayıs 2025, 01:52
Toplam Oynama: 36 gün, 5 saat
Alıntı yapılan: xxxkadirxxx - 11 Temmuz 2023, 23:52:05https://prnt.sc/uXNwu7ww_0nR 4 dakikada bir lva smsi gelmesi aşırı yoruyor.

Bu arkadaş gibi yaşayan çok vardır. Mesela hata verebilir bu aracın kapısı daha önce zorlanmış vesaire gibi güzel olabilir mekaniklemeye çalıştıkları aracı 4 5 dakikada bir gelip tekrar mekanik atmaya çalışmaları saçma.

Oyuncu
Arkadaşlar sahip çıkamıyorsanız pahalı araba almayın. Mekanik mesleği kaldırılsın diye arge mi açılır :D Ne zamandır omnisegt model arabayı kullanıyorum 1 kere bile hurdalanmadı. Ben de mekanik yapıyorum hepsi de yolun ortasında başıboş duran araçlardı. 900k lık aracın güvenlik seviyesi yok 1 dakikamı almıyor bile. Gerçekten Gbi'den aracı vura vura çıkarılan insan sayısı burda 1 veya 2 dir. Gerisi bu bahanenin arkasına sığınıp bir oyunda ki arabaya bile sahip çıkamayan arkadaşlar işte.

Alıntı yapılan: Memt - 12 Temmuz 2023, 00:39:17Arkadaşlar sahip çıkamıyorsanız pahalı araba almayın. Mekanik mesleği kaldırılsın diye arge mi açılır :D Ne zamandır omnisegt model arabayı kullanıyorum 1 kere bile hurdalanmadı. Ben de mekanik yapıyorum hepsi de yolun ortasında başıboş duran araçlardı. 900k lık aracın güvenlik seviyesi yok 1 dakikamı almıyor bile. Gerçekten Gbi'den aracı vura vura çıkarılan insan sayısı burda 1 veya 2 dir. Gerisi bu bahanenin arkasına sığınıp bir oyunda ki arabaya bile sahip çıkamayan arkadaşlar işte.

Bomboş bir yorum, bomboş. İçinde su olan bir bardağı içip bitirdiğinizde o bardak ne kadar boş ise bu arkadaşımızın yorumu da bir o kadar boş bana göre. Bizim çektiğimizi anlıyorum ki sen çekmemişsin, yine de düşünce şeklini dile getirmişsin ama bana göre çok yanlış bir düşünce şekli bu.

Sahip çıkamıyorsun o aracı al şu aracı al deyince hiçbir şey olmuyor. Yapıcı olun biraz, bakış açınızı değiştirin.
Mesele burada pahalı araç, ucuz araç meselesi değil. Ben rol yapan birisiyim, sık sık interiorlara giriyorum ve rollerimi genelde orada döndürüyorum. Bu süre zarfında aracımı bu zamana kadar toplam üç kere gizlemeden bıraktım ve üçünde de aracım çalındı ve mekaniklendi. Bundan sonrada gittiğim ve gideceğim her interior içeren rol ortamında aracımı gizlemek zorunda kaldım ve kalıyorum, bu o kadar saçma ve kötü bir durum ki. Bir yere gidiyorsunuz ve rol yapacaksınız, sırf mekanikler yüzünden aracınızı gizliyorsunuz ve aktif olan bir mekan düşünün, herkesin gözü önünde aracınızı parklayıp gizliyorsunuz. Bunun kadar rol refahını düşürecek bir başka durum söz konusu olamaz, çok saçma ve aşırı göze batan bir durum bu.

Aracım mekaniklenmeye başladığında telefonuma mesaj gelse dahi farkedemiyorum çünkü genelde aktif bir rol ortamının ve sürekli olarak aktif olan bir chatlog karmaşası içerisinde oluyorum. Şimdi ben rol mü yapmaya çalışayım, yoksa aracım yine mekaniklenmesin diye iki dakikada bir bunu mu kontrol edeyim?

Gelmişsin burada mekaniklediğim araçların hepsi başıboş yolun ortasındaydı diyorsun, ben hiç arabamı yolun ortasında o şekilde bırakıp çaldırmadım. O zaman konu araçların başıboş yolun ortasında olması değil, sunucunun yarısından fazlasının mekanik mesleğini hızlı para kasma yolu olarak görerek, rolsüz ve tamamen saçma bir şekilde araç çalmak olarak görmesiymiş.

Açık konuşmak gerekirse Hera'nın bu mesleği kaldırmayacağına yüzde doksan eminim, biz burada ne yazarsak yazalım bu mesleğin kalkacağına dair hiç inancım yok. Bu konu altında yine belirttiğim gibi çözüm üretmek gerek, örneğin 250.000'lik bir araç var. Bu aracın yarı fiyatına bir şey bedeli ödeyelim, ismini bir şekilde koyarız. 250.000'lik bir araç için 125.000 para öderiz ve aracımızı hiçbir şekilde kimse çalamaz, mekanikleyemez. Aklımdaki en ideal fikir bu gibi geliyor, buraya gelip mekanik mesleğini savunacak arkadaşlar için şunu söylüyorum çok sevdiğiniz sözde mesleğinizi savunmayı bir kenara bırakıp sunucu için neyin daha iyi olacağı şeklinde çözümler üretin.

LSPD
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:30
Toplam Oynama: 72 gün, 11 saat
Erkek

Son Giriş: 15 Nisan 2026, 04:49
Toplam Oynama: 2 gün, 9 saat
Herkes şikayetçi, mekanikler ise kaldırılmaması için çabalıyor. Bu meslek KAL-DI-RIL-MA-LI. Adamlar sırf PD çeksin diye mekanik atıp bölgede bile pusuyorlar ya. Ve o freecam ile izleme olayı da doğru, adam izliyor. Biz geldiğimizde bir bakıyoruz aracın yanında bile yok. Bu sistemin ayarı tutturulamıyor işte, ben de sürekli park atmaktan sıkıldım. Mekanik olanların parasını iade edin, kaldırın şu sistemi.

%10000000 HAKLI bir arge, ticketlarda bunun mücadelesini veriyorum fakat sonuç alamıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=ZbSczuI-igk
şu video zaten genel bir özeti birkaç videom daha var fakat paylaşmam doğru olmaz.

Oyuncu
Alıntı yapılan: sadboy - 12 Temmuz 2023, 11:51:21Biz geldiğimizde bir bakıyoruz aracın yanında bile yok.
Bunun sebebi olay yerine daha gelmeden siren açık gelmeniz. Samp oynamıyoruz GTA5 oynuyoruz uzaktan polis sirenini duyunca adam kaçıyor haliyle.

LSFMD
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 00:23
Toplam Oynama: 15 gün, 21 saat
Birlik: ********eds
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 00:20
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Atılan yorumları okuduğumda bir tarafta aracını haksız yere çaldıranlar, bir tarafta daha önce araç çalıp aldığı paradan mutlu olanlar ve sistemin kaldırılmamasını, ekmek kapılarına zarar geleceği için reddedenler bir tarafta da olaylardan fransız takılan, insanlara pahalı araç almayın çalarlar şeklinde yorum yapanlar. Tekrar ediyorum parası olan en lüks aracı almakta serbesttir. Lüks aracı alıp pasif hale getirip turşusunu kuracağına aracını süsleyip sergilemek caka satmak ister. Böylelikle gerçek hayatta olduğu gibi zengin ile fakirin farkı meydana çıkar. Zengin parayı bulunca lüks harcamalara yönelir, fakir ise zengin olmak için çabalar.

Fakat adam lüks aracıyla sokakta giderken internetim kopar, crash yersem, elektrik giderse, lag girip dc olursam,kemer takayım bana birileri vurup araçtan fırlatıp aracımı çalarlar diye diken üstünde - yusuf yusuf ederek oynuyorsa sıkıntı var demektir. Geceleyin kural dışı olmasına rağmen güvenli bölgede bir çok trol araç kollamak için maske takıp geziyor. Tır güzergahı, insanların yaralı durumuna düşmesi için ters şeritten kamikaze yapan, tırları çalmak için fırsat kollayan haydutlar ile dolu. Lüks araçların peşine acaba oyundan düşer mi veya interneti gider mi diye maske ile takip eden oyuncular ile doldu sunucu.

Aşağıya bir video atıyorum...videoda aynı yerdeki aracım güvenli bölgede motoru kapalı ve kilitli iken, işyeri içerisinde açılışta rol yaparken çalınan aracımı daha sonra aynı yerden 2-3 gün sonra freecam ile izlediğimde olan olayları anlatıyor.
Bu kadar kalabalık bir bölgede videodaki trol oyuncuları diğer oyuncular görüp raporlamıyorsa burada ciddi bir sorun var demektir.

Ve en ciddi sorun bu videodaki aracı dakkalarca vura vura GVB dışına çekip,çalma niyetinde olan kişi veya guruplara şikayet açtığımda HİÇBİRİNİN ceza almıyor oluşudur...

Video buyrun;

LSPD
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:30
Toplam Oynama: 72 gün, 11 saat
Erkek

Son Giriş: 15 Nisan 2026, 04:49
Toplam Oynama: 2 gün, 9 saat
Alıntı yapılan: Memt - 12 Temmuz 2023, 14:06:18
Alıntı yapılan: sadboy - 12 Temmuz 2023, 11:51:21Biz geldiğimizde bir bakıyoruz aracın yanında bile yok.
Bunun sebebi olay yerine daha gelmeden siren açık gelmeniz. Samp oynamıyoruz GTA5 oynuyoruz uzaktan polis sirenini duyunca adam kaçıyor haliyle.
Ben hiç siren açıp LVA çağrısına yönelmedim.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 28 Nisan 2024, 23:02
Toplam Oynama: 16 gün, 4 saat
Alıntı yapılan: Memt - 12 Temmuz 2023, 00:39:17Arkadaşlar sahip çıkamıyorsanız pahalı araba almayın. Mekanik mesleği kaldırılsın diye arge mi açılır :D Ne zamandır omnisegt model arabayı kullanıyorum 1 kere bile hurdalanmadı. Ben de mekanik yapıyorum hepsi de yolun ortasında başıboş duran araçlardı. 900k lık aracın güvenlik seviyesi yok 1 dakikamı almıyor bile. Gerçekten Gbi'den aracı vura vura çıkarılan insan sayısı burda 1 veya 2 dir. Gerisi bu bahanenin arkasına sığınıp bir oyunda ki arabaya bile sahip çıkamayan arkadaşlar işte.