LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Araç hırsızlığı sisteminin sunucudan kalıcı olarak kaldırılması

Başlatan mitsu, 03 Temmuz 2023, 09:38:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LSFMD
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 00:23
Toplam Oynama: 15 gün, 21 saat
Birlik: ********eds
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 00:20
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Arkadaşlar merhabalar kısa keseceğim...

35 yaşında, 2007 den beri samp-gta5 role play platformunda adminlik,yöneticilik,helperlik yapmış,rolü bir balık restoranında paspas çekerek,bir mafya malikanesinde günlerce güvenlik olarak dikilerek,seyyar noodle-erişte satarak öğrenmiş bu abiniz, kardeşiniz olarak gta5 rp ye olan açlığımız sonucunda tanıdığım bir çok kişi ve arkadaşlarım bu sunucuda oynuyoruz. Dm,non-rp araç sürüşü,trol gibi durumlar her sunucuda olağan şeyler bunları sineye çekiyoruz fakat bu mekanik hırsızlık sistemi insanların oyun zevkini bozduğu gibi artık kabak tadı vermeyi geçti,çürük kokmaya başladı. Milyonlarca dolar para verip ömürlerinden saatlerini oyuna harcayan,emek veren insanların aldıkları araçların %80 i kural dışı bir şekilde hurdaya çıkartılıyor. Bir oyuncu lüks bir araca sahipse bunu sergilemek ister.Hele de güvenli bölgede ise buna güvenerek yapmak ister. Fakat son zamanlarda güvenli bölgeden ittirilerek güvenli bölgenin dışına çıkarılıp kaçırılan adaçlar, güvenli bölgenin ortasına koyduğumuz, /freecamdan artık mobese rolü yapmamıza karşın birden kaybolan ve kaybolması tamamen şaibeli olan, hurdaya çıkarılan araçlar, sunucu açılır açılmaz ve gece saatlerinde insanların şehirde adeta isyan havası varmış gibi maskeli bir şekilde kişileri takip edip araçlarını çalmak için fırsat kollaması,acaba internetim gider yada crash yersem aracım kesin çalınacak korkusu ile insanların araçlarına bindikten sonra kilit,çalıntı korkusu gibi durumlar artık ciddi anlamda oyun zevkimizi bozuyor. Amerikada rol yapıyor değil de sanki iç savaş yaşayan bir ülkenin şehrinde yaşıyor tarzında davranışlar yaşamaya başladık.

Evet oyun oynuyoruz.. heyecan,para kazanma sevinci gibi durumlar çok hoş şeyler. Mekanik sistemi sunucu için bir renk, ek meslek ve artıdır.Bu sistemi sunucuya getiren Hera'ya teşekkür ederim.Fakat bu kontrol edilemiyorsa herkesin dengesini bozan bir durum haline geliyor.

Bir abiniz,oyun arkadaşınız olarak size nacizane tavsiyem,isteğim bu araç hırsızlığı mesleğinin kalıcı olarak sunucudan kaldırılmasıdır. Konu altından tartışabiliriz.

Oyuncu

Lv.23

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 17:55
Toplam Oynama: 36 gün, 7 saat

Lv.23

Kadın

Son Giriş: 14 Mayıs 2026, 20:35
Toplam Oynama: 2 gün, 7 saat
Erkek

Son Giriş: 13 Mayıs 2026, 22:36
Toplam Oynama: 1 gün, 4 saat
Destekliyorum , Güvenli bölgeden araçları çarparak çıkartıyolar 16 dk lık ve 5 dk lık videolar mevcut yetkililer ceza bile vermiyor bazılarına yetersiz kanıt bazılarına yanlış açılmış şikayet diyip geçiştirmişler. Gerçekten burası bir rol sunucusu TDM veya DM sonucusu değil.Yönetimin DM ve bu tip durumlarda biraz daha katı olması gerekiyor.. Rol yaparken aracımıza sürekli vurup vurup dışarı çıkarmaya çalışan adamların peşinden koşmaktan sıkıldık. El freni sistemi geldi diyeceksiniz El freni çekilmiş, motoru kapanmış , kilitli aracımı yine kaşla göz arası çalmışlar nasıl yapıldığını bilmiyorum bazı şüphelerim var ama Kural dışı ihlallerde artık biraz daha katı davranılması gerekiyor.Yine bu konu ile ilgili yönetime mesaj attık yine bekliyoruz ama sonuçlar hiç umduğumuz gibi değil bu arada aracımda g5 güvenlik sistemi var onuda sorarsanız yani sunucudaki bütün önemler alınmış ve güvenli bölgede olan bir araç tam ortasında şaka gibi..

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Mart 2026, 19:18
Toplam Oynama: 10 gün, 23 saat
Erkek

Son Giriş: 08 Mart 2026, 23:48
Toplam Oynama: 7 gün, 15 saat
Birlik: *** *******ros
Alıntı yapılan: Fostra - 03 Temmuz 2023, 10:36:52Destekliyorum , Güvenli bölgeden araçları çarparak çıkartıyolar 16 dk lık ve 5 dk lık videolar mevcut yetkililer ceza bile vermiyor bazılarına yetersiz kanıt bazılarına yanlış açılmış şikayet diyip geçiştirmişler. Gerçekten burası bir rol sunucusu TDM veya DM sonucusu değil.Yönetimin DM ve bu tip durumlarda biraz daha katı olması gerekiyor.. Rol yaparken aracımıza sürekli vurup vurup dışarı çıkarmaya çalışan adamların peşinden koşmaktan sıkıldık. El freni sistemi geldi diyeceksiniz El freni çekilmiş, motoru kapanmış , kilitli aracımı yine kaşla göz arası çalmışlar nasıl yapıldığını bilmiyorum bazı şüphelerim var ama Kural dışı ihlallerde artık biraz daha katı davranılması gerekiyor.Yine bu konu ile ilgili yönetime mesaj attık yine bekliyoruz ama sonuçlar hiç umduğumuz gibi değil bu arada aracımda g5 güvenlik sistemi var onuda sorarsanız yani sunucudaki bütün önemler alınmış ve güvenli bölgede olan bir araç tam ortasında şaka gibi..
Ben araç parçalatma sistemi değişmeli dediğimde, "Sistemde sıkıntı yok , direk size alarm geliyor zaten adam uğrasınca eğer afk iseniz oyunda aracınızı düzgün parketmediyseniz sıkıntı sizde sistem gayet iyi." diyen sen değilmiydin? Neden şimdi sistemin tamamen kaldırılmasını destekliyorsun?

Oyuncu

Lv.23

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 17:55
Toplam Oynama: 36 gün, 7 saat

Lv.23

Kadın

Son Giriş: 14 Mayıs 2026, 20:35
Toplam Oynama: 2 gün, 7 saat
Erkek

Son Giriş: 13 Mayıs 2026, 22:36
Toplam Oynama: 1 gün, 4 saat
Alıntı yapılan: UgurcanW - 03 Temmuz 2023, 11:23:53
Alıntı yapılan: Fostra - 03 Temmuz 2023, 10:36:52Destekliyorum , Güvenli bölgeden araçları çarparak çıkartıyolar 16 dk lık ve 5 dk lık videolar mevcut yetkililer ceza bile vermiyor bazılarına yetersiz kanıt bazılarına yanlış açılmış şikayet diyip geçiştirmişler. Gerçekten burası bir rol sunucusu TDM veya DM sonucusu değil.Yönetimin DM ve bu tip durumlarda biraz daha katı olması gerekiyor.. Rol yaparken aracımıza sürekli vurup vurup dışarı çıkarmaya çalışan adamların peşinden koşmaktan sıkıldık. El freni sistemi geldi diyeceksiniz El freni çekilmiş, motoru kapanmış , kilitli aracımı yine kaşla göz arası çalmışlar nasıl yapıldığını bilmiyorum bazı şüphelerim var ama Kural dışı ihlallerde artık biraz daha katı davranılması gerekiyor.Yine bu konu ile ilgili yönetime mesaj attık yine bekliyoruz ama sonuçlar hiç umduğumuz gibi değil bu arada aracımda g5 güvenlik sistemi var onuda sorarsanız yani sunucudaki bütün önemler alınmış ve güvenli bölgede olan bir araç tam ortasında şaka gibi..
Ben araç parçalatma sistemi değişmeli dediğimde, "Sistemde sıkıntı yok , direk size alarm geliyor zaten adam uğrasınca eğer afk iseniz oyunda aracınızı düzgün parketmediyseniz sıkıntı sizde sistem gayet iyi." diyen sen değilmiydin? Neden şimdi sistemin tamamen kaldırılmasını destekliyorsun?

Rol yapılarak yapılmadığından kaynaklı Tam bir TDM gibi oyuna döndü , Önceki açtığım argeye bakarsanız araç olduğu yerden kıpırdatılamadığı için bir tp yoluyla aracı çekip bu işlemi uyguluyorlar senin dediğim söylemde araç çekme komutuda kaldırılmalı değil mi?. Sunucuda yapılan şeyler düzensiz olmaya başladı ve kaos hakim cezalar az veriliyor adamın düşüncesi şu kendi ağızından duyuyorum 100k kazandırıyor araç ben diyo 120 dk yerim çıkarım 120 dk ben 100 k kazanamıyorum bu gibi söylemler ve sürekli TDM tarzı oynayan adamlar çok var cezaların ağırlaştırılması gerekiyor ben daha çok kaldırılması değil yapılan komutun bu denli kullanılması önlenmesi lazım. Video attık adamların Non-rp ile güvenli bölgeden çıkarttığının kanıtlı ispatı adamlar ceza almıyor red ediliyor... Sence bu doğru mu ?

LSFMD
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 00:23
Toplam Oynama: 15 gün, 21 saat
Birlik: ********eds
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 00:20
@Fostra @UgurcanW Arkadaşlar ikili tartışmaya çevirmeyelim lütfen. Ben ar-ge de bu araç hırsızlığı mesleğinin tamamen kaldırılmasını önerdim. Sanırım ikinizde bu sistemden şikayetçisiniz o yüzden ikili tartışmayalım lütfen. Ceza atılmaması,oyuncu şikayetlerinde önemsenmemesi vs gibi durumlardan zaten bahsettim. İşin içinden çıkamıyorsak yılanın başını küçükken ezmek en mantıklısı diye düşünüyorum. Lütfen ikili tartışmaya girmeden yorumlarımızı yapalım.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Mayıs 2025, 01:52
Toplam Oynama: 36 gün, 5 saat
Eğer anlattığın gibi problemler bir çözüme ulaştırlamıyorsa bu konunu destekliyorum haklısın sampta bu sistem çok güzel ilerliyordu fakat burada araçla çarpıp çıkarma gibi olaylar çok yaşanıyor ya yönetimin bunlara bir çözüm bulması gerekli yada kaldırılması daha iyi olur diye düşünüyorum herkesin açısından.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 28 Nisan 2024, 23:02
Toplam Oynama: 16 gün, 4 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
Aslında kontrol altına almanın çok basit bir yöntemi var. Bununla ilgili Ar-Ge konusu da açtım da millet "Ne gerek var" kafasında.

Alıntı yapılan: MacbetH - 21 Haziran 2023, 21:08:51Bildiğiniz gibi sunucunun kanayan yarası bu konu. Aracımızı gittiğimiz yerde parklayarak ve gizleyerek bir nebze de olsa koruyabiliyorduk. Lakin park etmek artık ücretli hale geldiği için ne kadar güvenli bölgeye de park etsek aracımızın çalınmasının önüne geçemeyeceğiz. Ya aracımızı çaldıracağız ya da 300 dolar verip park yeri değişikliği yapacağız. Çünkü güvenli bölgeye bile park etsek aracımızı adamlar vura vura veya çekiciyle çekerek güvenli bölge dışına çıkarıp aracımızı çalabiliyorlar.

Bunun çözümü çok basit. Eğer ki aracın motoru güvenli bölge içerisinde kapatıldıysa o araca hırsızlık sistemleri işlemesin. Bu iş el freniyle falan çözülecek bir iş değil. Dediğim gibi yapılırsa güvenli bölgede ki araç hırsızlıklarının önüne geçilmiş olur. Adam güvenli bölge dışına bile çıkarsa "Bu aracın motoru güvenli bölgede kapatılmış." şeklinde uyarı alıp hırsızlığın önüne geçebilir sistem.

VIP+
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 00:39
Toplam Oynama: 204 gün, 21 saat
Birlik: ********OOD
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:15
Toplam Oynama: 1 gün, 16 saat
Birlik: ********OOD

Lv.34

Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 23:47
Toplam Oynama: 1 gün, 14 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 22:07
Toplam Oynama: 3 gün, 5 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 18 Ekim 2025, 21:29
Desteklemedim, bunun yerine mekanikten kazanılan para azaltılabilir. Güvenlik seviye sistemi samptaki gibi uzun süreli olabilir sampta 15dk uğraşıyorduk burada 2 dkda götürüyorlar. Ek olarak araç sigortası mekanik ücretinin belli kısmını karşılamalı.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 22:26
Toplam Oynama: 302 gün, 8 saat
Birlik: ***** *** ****isi

Lv.42

Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 00:40
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

Lv.42

Kadın

Son Giriş: 24 Mart 2026, 22:55
Toplam Oynama: 1 gün, 11 saat
Erkek

Son Giriş: 02 Mart 2026, 23:52
Toplam Oynama: 0 gün, 13 saat
Alıntı yapılan: azgın demokrat - 06 Temmuz 2023, 12:46:06Desteklemedim, bunun yerine mekanikten kazanılan para azaltılabilir. Güvenlik seviye sistemi samptaki gibi uzun süreli olabilir sampta 15dk uğraşıyorduk burada 2 dkda götürüyorlar. Ek olarak araç sigortası mekanik ücretinin belli kısmını karşılamalı.