LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

İllegal AR-GE

Başlatan rami, 21 Mayıs 2024, 04:54:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 22:04
Toplam Oynama: 20 gün, 17 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 21:04
Toplam Oynama: 1 gün, 8 saat
Erkek

Son Giriş: 17 Nisan 2026, 21:14
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Merhabalar daha önce dostlarımın oluşturduğu ar-ge'ler dolayısıyla SA:MP sunucusuna yeni bir renk gelmişti ve uzun bir süre illegal rol piyasasının canlı kalması bir yana rekabeti arttırmıştı. Şimdi burada ki illegal birliklerin bir çoğunun hoşuna gidecek bir ar-ge hazırladığımı düşünüyorum. Mantıklı bir şekilde yanıtlarsanız sevinirim.

1. Hood Onayı Ve Hood Genişletme Politikaları

Bildiğiniz üzere sunucuda "Şöhret Puanı" adı altında kazandığımız puanlarla hood onaylı birlikler hood alanını genişletebiliyor veya yeni bir hood alanı oluşturabiliyorlar. Bu sistem baktığımız zaman oyuncular rol yaptıkça onları mükafatlandıran güzel bir sistem ancak bana kalırsa bu böyle olmamalı. 2021 senesinde SA:MP sunucusunda şuan burada açtığımız oluşum olan Lampadati oluşumuyla şöhret puanı gerektirmeden hood alanımı genişlettim. Bunu nasıl mı yaptım? Bölgemin hood kapsamında değerlendirilmeyen kısmında o dönem var olan ekibin 4/1'ini faaliyet göstermesi için İC olarak görevlendirdim. Gerçekleştirdikleri işletme ve hakimiyet faaliyetlerinden dolayı bizzat @Hera ve @señorita tarafından hood alanım genişletilmişti.

Vinewood ya da kısaca Star Street bölgesinde hood alanım var ancak barım hood alanımı kapsamıyor her ne kadar yan yana olsalar bile. Bunu şahsen şöhret puanıyla değil de rol ile yapmaktan kaçınmam. Pay to win mantığına giriyor benim gözümde. Benimle birlikte bu onayı taşıyan "West Vinewood Hustle's" birliği ve diğer hood onayına aday oluşumlarında taktiri üzerine şöhret puanına ek rol ve aktiflikle hood büyümesi oldukça hoş bir izlenim katacaktır.

2. Ek Uyuşturucu Onayları

Bildiğiniz üzere sunucuda 5 tane uyuşturucu onayı bulunuyor. Bu uyuşturucular karakterimize çeşitli zırhlar ve etkiler yansıtmakla birlikte aynı zamanda bu onaya sahip birlikler için oldukça geniş bir gelir kapısı haline geldi. Bu onayları neden renklendirmeyelim? Hali hazırda uyuşturucu onayı bulunan oluşumlar dilerlerse üretim rolleriyle veya şöhret puanı (10 şöhret puanı güzel bir seçenek) ile sunucuda olmayan uyuşturucu türlerine erişebilir. Burada söz hakkı zannediyorsam birlik moderatörü kadrosundan ziyade sunucunun baş mimarı @Hera 'dan geçiyor. Onun kodlayacağı iş olduğundan dolayı neticede onun bileceği iş.

Sunucuya yeni bir renk katacağından şüphem yok. "Peki hali hazırda uyuşturucu onayı olanlar neden 2. bir üretim onayı alsın? Zaten deli gibi para kazanıyorlar ve şehirde piyasayı canlı tutuyorlar." sorusu akıllara gelecektir ona şöyle bir cevabım var: Bu 2. uyuşturucu onayları yani düşük çaplı diye nitelendirebileceğimiz uyuşturucu onayı türü sunucuda hali hazırda bulunan 5 türe göre daha az zırh etkisi ve daha fazla baş dönmesi yaratmalı. Böylece oyuncular sadece bunun rolünü çevirir. Şehirde parası olmayan ama uyuşturucu kullanmak isteyen rolcü kardeşlerimize de düşük bütçeli bir uyuşturucu seçeneği açılır.  :laugh:

3. Yardımcı Birlik Moderatörü Kadrosunda yenilikler

Hali hazırda 3 birlik moderatörü var bunlar sırasıyla @KINGSLAYER , @six4age , @MKY . Birde eskiden @Emir vardı  :crying2:

Rina'nın sa:mp sunucusuna baktığımız zaman oyuncular arasından birlik moderatörü kadrosuna eklemeler yapılmış. Burada aynısı gerçekleşebilir. Sadece onaylı oluşumların liderlerinin arasından seçilecek 5 yeni yardımcı birlik moderatörü seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Peki bunlar ne görev yapacak? Çok basit, en ufak ileti kaldırma olaylarına genel birlik moderatörlerinin bakması oldukça saçma. Bu işleri onların yerine yardımcı birlik moderatörleri yapabilir. Hali hazırda şöhret puanı kazanmamızı sağlayan birlik görevleri var, bunları bu 5 kişilik kadro ortaklaşa çalışarak haftada bir hazırlar ve diğer moderatörlerin süzgecinden geçtikten sonra onaylı tanıtımlara gönderilir. Birlikler discordunda yaşanabilecek en ufak kaosa daha hızlı ve etkili çözüm bulmak için bu kadro ön planda durabilir. Aynı şekilde sistem onayı dağıtımlarında birlik moderatörlerinin kendi arasında yapacağı istişareye katılıp o birlik hakkında fikirlerini söyleyebilirler. (Taraflı bir bakış açısı tespit edilirse kendileri kadrodan men edilecek ve yerlerine yenileri gelecek)

4. Sistem onayını elde etmek ve onay süreci

Biliyorsunuz ki sistem onayı bazı oyuncuların gözünde kolay bir lokma haline gelmiş durumda. Onay sisteminin eski rina sisteminde olduğu gibi zorlaştırılıp oyuncuların rol yapma hevesinin arttırılması gerekiyor. Bu maddeye benzer bir ar-ge daha önceden samp platformunda yazmıştım onu buraya bırakıyorum daha detaylı anlatım orada:

"Sistem onayı günümüz Rina Roleplay çerçevesinde çok kolay. 7 gün + 20 sayfa sınırını geçtiğimizde otomatik olarak inceleniyor ve sistem onayı alıyoruz. Ya bunun sayfa sınırı 50 gibi bir sayıya çıkartılmalı yada sistem onayı verilen birliklerde edit yöntemi, tanıtım gibi unsurlara dikkat edilmeli. Benim kararım 50 sayfa sınırı gelmesi, çünkü mantıklı bakacak olursanız bir oluşum yirmi sayfayı çok rahatlıkla atlatır. Yirmi sayfa çok az, oluşumun rol hevesini ölçemezsiniz. Ancak 50 sayfa sınırıyla oluşum ister istemez köklenmeye başlar ve kendisini onay statüsünde daha rahat gösterir."

5. Özensiz Birlik Tanıtımları Ve Alınabilecek Yegane Önlem

Birlik tanıtımları sunucunun dışardan nasıl göründüğünü birebir yansıtır. Bir oyuncu bu sunucuya başlamak isterse ilk önce birliklere bakar. (legal-illegal fark etmez) Eski rina sisteminde tanıtımlar genele açılmadan önce onay sürecine girerlerdi, birlik moderatörü kadrosu tanıtımın (Varsa) eksiklerini dile getirir, tanıtımın düzelmesinde büyük rol oynar ve daha kaliteli bir işin ortaya çıkmasında yardımcı olurlardı. Ardından "Tanıtım genele açılmıştır, umarım uzun soluklu olur." yazısını genele açılan tanıtımlara yapıştırıp onlara moral ve motivasyon verirlerdi. Bunun gibi bir önlemle tanıtımlar göze daha güzel hitap edecektir diye düşünüyorum.

Son olarak; uyuşturucu, hood ve sistem onaylarının belirli bir dağıtım gününde değil de, hak edene hak ettiği zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı oluşumların günleri pazartesi dolarken pazar günü dağıtım yapılabiliyor. Buda insanların sistem onayı hevesini zorlar, bu yüzden dağıtım günleri olmamalı serbest dağıtım olmalı. Özellikle az önce bahsettiğim yardımcı birlik moderatörleri burada devreye girecek. Sistem onayı verilmesi gereken oluşumlara onların fikirleriyle bakılır.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 01:28
Toplam Oynama: 120 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Merhaba, yazdığın şeylerin hepsini teker teker okudum. Baştan sona yazdıklarına cevap vereceğim.

Hood kısmını gayet güzel yazmışsın, fakat düşünmediğin bir şey var.
Bazı birlikler sırf aktif gözükmek için karakter oluşturma kısmından 1 seviye oyunculara bile birlik daveti gönderiyor. Reklamlardan, Discord'dan birliklerine oyuncu topluyorlar. Bu adamlar senin dediğin mantığa göre tüm haritayı kaplayacak şekilde hood alması bir kaç aydan kısa sürer. Sadece birbirlerine IC görev vermeleri ve bir kaç aktiflik göstermeleri yeterli olmamalı.

Sunucuda yeterli sayıda uyuşturucu türünün olduğunu düşünmüyorum, dediği gibi tür az. Fakat daha beşte beş yapabilecek kadar onay alındığını da hatırlamıyorum. Ayrıca üretim olmasına rağmen tüketim yok. Oyuncular vip ile zırhlarının yüksek bir kısmını dolduruyor, üstünü de madde ile dolduranına çok az rastladım. Sadece çok az kişi rol niyetine satın alıyor. Eğer tüketimin arttırılması, insanların buna yoğunlaşması ve hastaneden uyuşturucu bağımlılığından kurtulmanın bu kadar basit olması düzenlenirse, birliklerin onay için güzel bir sebebi olur ve o zaman ihtiyaç duyulabilir.

Halihazırdaki birlik moderatörlerinin yettiğini düşünüyorum, görevlerini yeterince yerine getiriyorlar. Dediğin şey birlik sahipleri değil de başka yetkililer tarafından yapılırsa olabilir fakat ona da gerek yok. Birlik liderlerinden birlik moderatörü olacağını sanmıyorum, herkes kendi birliğini savunacak ve ona göre tavsiye verecek. Zaten bunu senin de bildiğin kadarı ile her pazar günü birlik toplantılarında yapıyoruz.

Onayın erken verildiğini düşünüyorum, yirmi sayfada onay verilmesi bana göre de yanlış gibi geliyor. Fakat onayı aldığın zaman bir kaç şeyden başka hiçbir avantajın olmuyor. Önemli olan uyuşturucu ve hood onayı. Biraz daha onay gelse de fena olmaz açıkçası, grafiti ve diğer şeyler gibi. Onay sayfasının, sayfaya göre değil de yapılan rollere ve aktifliğe göre verilmesi, sayfaya bakılacaksa da 30-50 sayfa aralığında verilmesi taraftarıyım.

Boş zamanlarımda birlik tanıtımlarına bolca bakar, rollerine bakarım. Çoğu birliklerin rol ss kalitesi cidden yorum bile yapılamayacak derecede kötü denilebilir. Photoshop'dan ziyade, rolü yapılan konu aşırı derecede saçma. Duvara işeme, su içme, sıçma, duş alma, arabaya silah koyma, silah alma, tampon takma çıkartma rolleri gördüm. Eğer bunun rolünün bir önceliği varsa mesela tamponun düşmesi bir rolün bağlantısı ise anlarım fakat sayfa kasmak için bu tarz roller çok saçma geliyor. Yönetimin eksikleri yazmasına gerek yok, oyuncuların kendi eksiklerini görmesi çok da zor değil. Onaylı birliklerin tanıtımlarına bakabilir, ona göre rol kalitelerini düzeltebilirler. Gelse de olur gelmese de açıkçası.

Yukarıda da dediğim gibi, böyle bir şeye gerek olmadığını. Olduğu zaman ise bolca taraf tutulacağını düşünüyorum. Haksızlıklar olacak ve kaos ortamı olacak. Bu sefer de birlik moderatörleri suçlu tutulacak. Bu insanların boş yere zan altında bırakılması haksızlık olur. Yeri geldiğinde onay veriyorlar zaten. Eğer onay senin deyiminle hak edildiği zaman verilirse insanlar göz boyamak için bir kaç günlüğüne abanır, onayını alır daha da forumun yüzüne bakmaz. Bu tarz şeylere maruz kalınır, bundan emin olabilirsin. Haftadan haftaya verilmesi daha mantıklı.

Yazdığın şeyler kendi tarafından baktığın zaman cidden mantıklı gözüken şeyler, ben de ilk göz gezdirdiğimde aslında olabilir dediğim oldu fakat kafa yorduğun zaman benim dediğim tarafa çıkıyor. Yine de eline emeğine sağlık.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 20:12
Toplam Oynama: 27 gün, 18 saat
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 01:15
Toplam Oynama: 132 gün, 5 saat
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 21:18
Toplam Oynama: 15 gün, 2 saat
Birlik: ******** *** **oup
Erkek

Son Giriş: 02 Mayıs 2026, 16:31
Toplam Oynama: 0 gün, 14 saat
Kaliteli öneriler yapılmış, değerlendirilmeli destekliyorum.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 01:19
Toplam Oynama: 41 gün, 17 saat

Lv.20

Erkek

Son Giriş: 13 Haziran 2024, 20:15
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Erkek

Son Giriş: 10 Mayıs 2024, 20:01
Toplam Oynama: 3 gün, 7 saat
Kadın

Son Giriş: 04 Mayıs 2024, 19:29
Toplam Oynama: 0 gün, 10 saat
Kadın

Son Giriş: 03 Mayıs 2024, 18:57
Toplam Oynama: 0 gün, 4 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 29 Nisan 2026, 18:44
Toplam Oynama: 49 gün, 17 saat
Kadın

Son Giriş: 21 Aralık 2025, 15:19
Toplam Oynama: 0 gün, 13 saat
Erkek

Son Giriş: 17 Aralık 2025, 21:13
Erkek

Son Giriş: 17 Aralık 2025, 21:13
Toplam Oynama: 21 gün, 21 saat
Erkek

Son Giriş: 19 Mayıs 2025, 19:12
Toplam Oynama: 0 gün, 9 saat
Kadın

Son Giriş: 24 Nisan 2025, 18:06
Toplam Oynama: 2 gün, 18 saat
destekledim, onayladım.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 01:33
Toplam Oynama: 139 gün, 3 saat
Alıntı yapılan: wixaquatraz - 21 Mayıs 2024, 09:45:49Kaliteli öneriler yapılmış, değerlendirilmeli destekliyorum.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 01 Mart 2025, 16:03
Toplam Oynama: 14 gün, 0 saat
Erkek

Son Giriş: 24 Mayıs 2025, 23:53
Toplam Oynama: 2 gün, 18 saat
Erkek

Son Giriş: 24 Mayıs 2025, 14:41
Toplam Oynama: 7 gün, 3 saat
Kadın

Son Giriş: 22 Mayıs 2025, 21:20
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
önemli noktalara değinilmiş, değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 13 Mayıs 2025, 00:28
Toplam Oynama: 0 gün, 14 saat
Mantıklı fikirler sunmuş, insanlara kaliteli rollere teşvik edilir. Değerlendirilmesini de destekliyorum.

Bağışçı
Erkek

Son Giriş: 03 Ağustos 2025, 21:50
Toplam Oynama: 219 gün, 18 saat
Kadın

Son Giriş: 06 Eylül 2024, 16:51
Erkek

Son Giriş: 02 Ekim 2023, 00:31