LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

OOC sicillerin 1 ay gibi süreyle silinmesi hk.

Başlatan hissizlestim, 07 Ekim 2026, 01:31:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mapper
Alıntı yapılan: hissizlestim - 07 Ekim 2026, 01:31:40Merhaba, sunucuda birçok kişinin ihlal yaparken artık sonuçlarını yeterince önemsemediğini düşünüyorum. OOC yaptırımların 1 ay sonra silinmesinin özellikle  oyuncuların ihlal yaparken caydırıcılığı daha az hissetmesine neden oluyor. Bu nedenle OOC sicilinin silinme süresinin artırılmasının, hatta tamamen silinmemesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.

Ne düşünüyorsunuz? yorumlarda önerilerinizi okuyacağım. Yönetim en uygununu seçer, karar alır.
Abartmanın anlamı yok bazıları sunucuda kanıt alamıyor adamın sistemi kötü vesayre kendini savunacak durumu yok sonsuz ceza döngüsü mü istiyorsunuz yapmayın. Blacklist ve ceza sistemi yeterince iyi birazda insanın içinde olucak. Şunu yapma bunu yapma diye insanlar artık rol yapamıyor. PAYDAY cezaları ve level ile artan cezalar çok iyi. Illegal bir oyuncun ve legal bir oyuncunun ceza sakalası çok farklı legal oyuncu neredeyse 10 tane kuraldan sorumlu iken mesela illegal oyuncu mesela 40-50 kuraldan sorumlu. Yazılı olmayan kurallar var mesela bunlardan da sorumlular o yüzden ceza sistemi yeterince iyi oyuncuyu yıldıracak kadar ceza vermek saçma. Zaten kasıt ettiğiniz oyuncuların büyük bir kısımı multi accaount 10-15dk sonra görmeyeceğiz troll oyuncular için ceza skalasını yükseltmek çok saçma.

Mapper
Alıntı yapılan: Baris141414 - 08 Ekim 2026, 09:12:30Siciller OOC parayla donate üzere silinmeli
O zaman direk pay2win olsun. Bu daha çok sicili artırır inan bana. Şu dediğiniz şeyin bir karşılığı yok. Partner çekenler oyuna neredeyse 10k-15k arası para gömen ooc dostlarım. Eğer böyle bir şey olucaksa bu durum trolün önünü açar. Arkadaşlar multi oynayan troll adamın ooc durumu sandığınızdan daha iyi basar parasını çıkar. Ayrıca ingame bir şeyi neden pay2play'e çevrirmek istersin ki? Bu tamamen win odağı olur. Ben herkesin keyfini kaçırayım basayım 10k çıkayım demek gibi bir şey. Şu an olan sistem iyi belli dakika sonrası olan uzaklaştırma. Blacklist , geçici banlar çok mantıklı.

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 26 Ekim 2026, 00:42
Toplam Oynama: 43 gün, 18 saat
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 21 Ekim 2026, 09:17
Toplam Oynama: 9 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Gereksiz, sunucunun şu anki ceza politikası gayet yerinde.

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 20 Ekim 2026, 04:02
Toplam Oynama: 5 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)

SADCR
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 25 Ekim 2026, 18:38
Toplam Oynama: 117 gün, 20 saat
Birlik: SanFieVen

Lv.33

Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 25 Ekim 2026, 18:14
Toplam Oynama: 5 gün, 20 saat

Mapper
Sicillerin sınırsız silinmemesi veya 3-6 ay arasında OOC sicil menüsünde kalması cidden gereksiz bir durum bence. Bir birliğe dahil olacak kişilerin OOC sicilleri göz önünde bulundurularak alınıyor genelde. İllegal bir birliğin başlarından birisi olarak söylüyorum bunu. Birliğe alım yapacağımız zaman bizim için OOC sicil çok önemli bir konu haline geliyor ve DM, CrybabyQuit gibi sicili olan kişileri zaten birliğe alımını yapmıyoruz ancak bu siciller 3-6 ay gibi bir süreyle kalırsa ki -Kalması çok saçma- böyle bir durumda kişiler mağdur duruma düşer. Onun yerine şöyle bir durumu göz önüne getirtmek istiyorum.

DM, 0-10lvl=1000dk 10-20lvl=1600dk 20-30lvl=2000dk gibi bir ceza süresi ve PTY olarak 50k yerine 100k gibi bir para cezası caydırıcılığı olabilir. Brawl rollerinde aktif olarak bulunan birisi olarak diyorum bunu eğer Kas Puanı, Güç gibi konuları önemsiyorsanız zaten NoobDM ihlalinde bulunmaz çünkü levele göre 7 gün 20 gün veyahutta kalıcı Yumruk ve GYM banı atılabiliyor. Şahsen ben yanlışlıkla kanıtım olmayan bir durumdan dolayı NoobDM sicili yedim 4-5 ay öncesine kadar ve 20 gün GYM yasağı almıştım. Bence OOC sicillerin orada görünmesinin uzaltılması yerine sürelerin ve PTY cezalarının daha caydırıcı bir meblada olması gerekir.

Oyuncu
Gereksiz bir durum, ve bu sicil olayı bu sunucuya özel politikalarda gayet yerinde.

SADCR
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 25 Ekim 2026, 18:38
Toplam Oynama: 117 gün, 20 saat
Birlik: SanFieVen

Lv.33

Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 25 Ekim 2026, 18:14
Toplam Oynama: 5 gün, 20 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: Anliyorum - 08 Ekim 2026, 17:52:14Sicillerin sınırsız silinmemesi veya 3-6 ay arasında OOC sicil menüsünde kalması cidden gereksiz bir durum bence. Bir birliğe dahil olacak kişilerin OOC sicilleri göz önünde bulundurularak alınıyor genelde. İllegal bir birliğin başlarından birisi olarak söylüyorum bunu. Birliğe alım yapacağımız zaman bizim için OOC sicil çok önemli bir konu haline geliyor ve DM, CrybabyQuit gibi sicili olan kişileri zaten birliğe alımını yapmıyoruz ancak bu siciller 3-6 ay gibi bir süreyle kalırsa ki -Kalması çok saçma- böyle bir durumda kişiler mağdur duruma düşer. Onun yerine şöyle bir durumu göz önüne getirtmek istiyorum.

DM, 0-10lvl=1000dk 10-20lvl=1600dk 20-30lvl=2000dk gibi bir ceza süresi ve PTY olarak 50k yerine 100k gibi bir para cezası caydırıcılığı olabilir. Brawl rollerinde aktif olarak bulunan birisi olarak diyorum bunu eğer Kas Puanı, Güç gibi konuları önemsiyorsanız zaten NoobDM ihlalinde bulunmaz çünkü levele göre 7 gün 20 gün veyahutta kalıcı Yumruk ve GYM banı atılabiliyor. Şahsen ben yanlışlıkla kanıtım olmayan bir durumdan dolayı NoobDM sicili yedim 4-5 ay öncesine kadar ve 20 gün GYM yasağı almıştım. Bence OOC sicillerin orada görünmesinin uzaltılması yerine sürelerin ve PTY cezalarının daha caydırıcı bir meblada olması gerekir.


İhlal yapmadan oyun oynamak zor bir şey değil.

VIP+
Şöyle bir argeye baktımda argeyi açan da en çok bu durumdan yakınanlarda SADCR üyeleri. Arkadaşlar hapishanede adamlara hakaret edip itip kakıp dayak yiyip yediremiyorsanız rolünü daha ılımlı yapın. Ayrıca siz sırf mahkumları kontrol edemeyeceğiniz için size özel dm atma kılıfı getirmişler. Geçen kendim gözlerimle, gördüm yumruk atan adama gardiyan SMG ile sıkıyor. BU düpedüz dm ama neymiş onların silahı boncuk atıyormuş :D. Evet burası rol yapma sunucusu ama legaller bu tür yönlerden oldukça eksikler. O gardiyan dövmedir isyan çıkarmadır hepside gayet gerçek haytta bol bol örneği olan, gerçekleşen olaylar ama legallerin becerikli olmadıklarını bildiklerini için isyan çıkarmak ve gardiyanlara saldırmak, onlara fear yapmamak yasaktır tarzı kurallar getiriyorlar. Oyuncular zaten bunlardan dolayı legallerden nefret ediyor.

Yani uzun lafın kısası arkadaşlar, bu tarz durumlardan şikayetçiyseniz ilk önce bu tarz durumlar ile başa çıkabilecek seviyeye gelin. 1 - 2 haftalık, 1 aylık SADCR karakterleriniz ile illegale aylarını yıllarını vermiş oyuncuları ezemezsiniz. Ne kadar uzun süre rol deneyiminiz olsada RinaV 3 4 yıldır açık. Son dönemlerde ki en azından son 6 ay içindeki illegalde gerçekleşen olaylar ve güncellemeler hakkında bilginiz yoksa önce bunları öğrenmeniz gerek.

İyi forumlar  :cheers2:

Bahsettiğim olaydan bir örnek: https://www.youtube.com/watch?v=F0Gbi4vm048

Partner
Çok kez yanlışıkla yapılan ihlaller oluyor mesela dalgınken yapılan ihlaller oluyor ve bunlar çoğu şeyi engelliyor legal geçmek/yetkili olmak gibi bence 1 ay süresi gayet iyi zaten kişi sürekli devam ediyorsa ban atiliyor.