LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

(Prob) Mülk Kuralları çelişki / mantık hataları

Başlatan exson, 07 Nisan 2026, 17:12:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 157 gün, 5 saat
- "Mülkünüzün dışında bahçe varsa interior içerisinden bahçeyi tasarlayabilirsiniz fakat bahçe sadece görünüm olabilir dışarıya çıkamazsınız."

Kural hakkındaki düzeltmem, önerim: Bu kural çelişkili duruyor çünkü "bahçe var" deniyor ama kullanımı tamamen yasaklanıyor. Mülkümüzün dışında bahçe bulunuyorsa, interior üzerinden görsel olarak tasarlanabilir. Ancak bu alan fiziksel olarak kullanılabilir bir alan değildir ve dış dünyaya geçiş sağlamaz ya da farklı bir Dimension'a değil de aynı Dimension'a giriş-çıkış olarak eklenmesi mantıklı olur. Böylece hem sistemsel sınır netleşir hem çelişki giderilir, politika da netleşir.


Sıfırdan önerim:

Objelerin başka mülklere taşmaması söylenmiş ama yükseklik / dikey kullanım hakkında bir kural yok. Yerleştirilen objeler sadece yatayda değil, dikey olarak da başka mülklerin alanını ihlal edemez. Üst kat, çatı veya hava boşluğu gibi alanlarda diğer mülklerin kullanımını etkileyecek objeler yerleştirilemez. Ayrıca GTA'da bazı evlerin interioru olmadığı için dış kullanım alanları hesaplanarak yapılıyor, ticket açılarak o evler için az da olsa pay izni alınarak taşabilir.