LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

The Ireland Union-(Chapter II : Óir Aois)

Başlatan Sars, 08 Mayıs 2025, 00:12:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 17:02
Toplam Oynama: 1 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 16:39
Toplam Oynama: 3 gün, 6 saat
Birlik: *** ******** ** ******rez

The Irish Union



İrlanda'daki Yükseliş 
 
1990'ların sonunda İrlanda'daki ekonomik sıkıntılar, içki yasağının kalkması ve zayıf kolluk kuvvetleri çocukluk arkadaşı olan Alexis, Zach ve ekibe sonradan dahil olan Avraham' ın birer suç ağı kurmasına zemin hazırladı. Her şey 1997 senesinde Alexis' in ölen annesinden kalan mirasıyla kuytu köşede açtığı Irish PUB isimli barla başladı. Alexis' in açtığı bu bar sokaktadi gençlerin durak noktası olup, barın arka kapısınınaçıldığı yerde de tam bir ticarethane oluverdi. Zach barın ilk açıldığı zamanlarda IRA için çalışan bir ajandı, çocukluk arkadaşının yanına uğramayı ihmal etmez onu sürekli PUB' da işlerin iyi gitmediği ve kendisini pisliğe sürüklediği konusunda uyaran vefalı bir arkadaş, Genç yaşta yaşanan bir Protestan saldırısında kuzenini kaybetmiş ve duygusal bir kırılma yaşamış sonrasında IRA'ya katılmış, özgürlük mücadelesi için eğitim alıp ve operasyonlara katılmış bir adam.
      Alexis Dublin' in arka sokaklarında açtığı barını kaçak içki satışı ve silah ticareti konusunda küçük bir merkeze çevirmiş ve adını duyurmaya başlamıştı, emrindeki 5-6 adamıyla hem barını çekip çeviriyor hemde küçük bağlantılar elde ediyordu, Irish PUB' ın sokağındaki İrlandalı gençler Alexis' e saygı duyuyor ve onun tarafından kabul edilmeyi bekliyordu, Alexis böyle fırsatları değerlendiren bir yapıya sahip zeki bir adam bu gençleri kendini kanıtlamak bahanesiyle kullanıyor ve işlerini bir şekilde düzenli bir şekilde ilerletiyordu.
      Zach MacGraht nasıl bu işlere bulaştı; En büyük faktörü Alexis' in çocukluk arkadaşı olması ve onu çok sevmesiydi, Zach IRA' da güzel bağlantıları olan askeri eğitim almış, bir kaç operasyon yönetmiş Alexis için işe yarar bir adam. Yoksulluk IRA çalışanlarını da etkiliyor vatan millet sevgisi bir yere kadar insanın içerisinde para hırsını körüklüyordu, kötü ekonomi Alexis' in cebindeki lastikli Eurolar Zach' ın her geçen gün aklını çeliyordu. Alexis, Zach' ın IRA' daki bağlantılarını kullanıp kaçak içkileri, İngiliz subaylara, siyasetçilere, suç örgütlerine hatta polislere bile satmıştır. Zach aslında bu bağlantılarını Alexis' e kullandırdığında da kendisininde suça ortak olduğunu anlamış ve her iş sonunda Alexis' in Zach' a verdiği paralar onu Alexis' in yanına çekmiştir, IRA' daki üstlerinin kendisinin karıştırdığı dolapları farketmesi, sorumsuz davranışları, üstlerine saygısızlıkları IRA' dan ayrılıp Alexis' in yanında olmasına neden oldu.

İrlanda' da Zirve Dönem
    Zach' ın destediğinide artık tamamen yanına alan Alexis, İrlanda' da çok iyi işler başarmaya başlamış, yerel yöneticilerin dikkatini çekmeye başlamıştır. Dublin' de Irish PUB ismiyle şubeleşmeye giderek bar zincirleri kurmuş ama yine bütün işlerinin merkezini ilk açtığı bar olarak belirlemişti. 5-6 kişilik olan ekipleri Zach katılınca 20-25 kişilik bir suç ağına dönüştü  ve yine bu dönemde The Irish Man's ismini verdikleri çeteleri ilk savaşını verdi ve sokağındaki haraçları toplamaya başladı. Zaman ilerledikçe, çetenin uğraştığı işler çeşitlendi artan ekonomileri sayesinde tefecilik, silah kaçakcılığı ve şantaj işlerine giriş yaptılar. Sokaktaki ilk farklı markadaki içkiler The Irish Man's ekibi tarafından piyasaya sürüldü. Kaçak alkolde zirve yapıp fabrikalaşma yoluna girdiler, yine Zach' ın IRA bağlantıları sayesinde tanıştıkları Avraham Goldenberg ekibe dahil olunca ülke çapında kaçakcı mafyasına dönüştüler.
    Avraham Goldenberg kimdir? Ekibe nasıl dahil olmuş ve nasıl katkı sağlamışdır?
Avraham İsrail doğumlu ve dinine oldukca düşkün bir Yahudi' dir. Onun İsrail' deki Mossad bağlantıları sayesinde Zach' la yolları kesişmiş ve Zach Avraham' ın uluslar arası bir güce sahip olduğunu anladıktan sonra onu ekibe kazandırmaya çalışmıştır. Zach, Avraham ve Alexis' i tanıştırdıktan sonra Alexis onu kafalayıp kendi saflarına çekmiştir. Avraham sayesinde Alexis' in kaçak alkolleri Ortadoğu' da bile içiliyordu. Avraham' la birlikte Ülke çapında bir numara olma yolunda ilerleyen The Irish Man's mafyası ülkedeki tüm dikkatlerini üzerine çekmiş ve IRA' yı harekete geçirmiştir. Avraham ve Zach' ın bağlantılarından dolayı bir süre boyunca ulaşılmadılar ve dosyaların hiçbirinde isimlerini geçirtmediler.

IRA' nın Gücü
    The Irish Man's mafyasında bütün işler sistemli bir şekilde ilerliyordu. Alexis her şeyi koordine edip yönetiyor ve dış ilişkileri güçlendiriyor, Avraham çok büyük bir bilgi kaynağı sağlıyor, yurt dışındaki bağlantıları kurup sevkiyatları yönetiyor aynı zamanda ekibin yapacağı infazları tasarlıyor, Zach ise mafya içerisindeki disiplini sağlayıp İrlandalı gençleri birer ölüm makinesi yaparak infazları yöneten yeri geldiğinde tüm sorumluluğu üstüne alarak Alexis' in yokluğunu aratmıyordu. IRA bu şekilde bağlantıları güçlü olan ve eski ajanlardan oluşan bir mafyayı alt etmek için çokca uğraştı, bu mafyayı çökertmenin tek yolu bu üçlüye ulaşmak olduğunu bilen IRA, fiziki olarak onlara ulaşamadığı için ilk başta The Irish Man's ekibinin iş yaptığı ekiplerin içine adam sokarak başladı. Yapılan yasadışı sevkiyatlarda hiçbir yerde kendi isimlerini ve kendilerini göstermediklerini farkeden IRA bu yolun bir işe yaramadığını anlayınca işleri çirkinleştirmeye karar verdi. Zach' ın en güvendiği tetikcilerinden olan bir İrlandalı üyeyin karısını ve çocuklarını esir alarak, Alexis' in odasına böcek yerleştirtip yapılan ve yapılacak sevkiyatların haberini aldı. Çok geçmeden IRA istediğini aldı ve bütün ekibi bir daha güneşi göstertmeyecek şekilde içeriye tıkacak delilleri elde ettiler. Bunun duyumlarını alan Avraham ekibi uyarıp bir an önce her şeyi bırakıp kaçmaları gerektiğini söyledi. Sahte kimlikler, yanlarına alabildikleri kadar para ve kendini korumaları için birer silah geriye kalan bütün servet IRA' nın.






                                                           
Alexis McBride (Lider):
Soğukkanlı, karizmatik, stratejik bir lider. Zekâsıyla ve korkusuzluğuyla tanınır.
Bir savaşı kazanmak için bazen savaşa girmemek gerektiğini bilir.
Planlarını birkaç hamle öteyi hesaplayarak yapar; düşmanlarının ve dostlarının davranışlarını önceden kestirebilir.
Sevgi ya da nefret gibi yoğun duyguları gizli yaşar.
İnsanları konuşarak etkileyebilir; onunla aynı odada bulunanlar, farkında olmadan onun dediklerini yapar.
İnsanların zaaflarını kısa sürede fark eder ve gerektiğinde onları yönlendirmede kullanır.
Ne tam anlamıyla kötü ne de iyi. Kendi "adil" anlayışı vardır.
Kardeşliğe ve sadakate son derece bağlıdır, ama birini feda etmesi gerekiyorsa hiç tereddüt etmez.
Güvenebileceği çok az kişi vardır. En yakınındaki insanlar bile onun tam iç dünyasına ulaşamaz.
İçten içe intikamla adalet arasında sıkışmıştır.
Sert bakışlı, yüzünde zamanın ve yükün izlerini taşıyan bir figürdür.
Konuşurken kelimeleri seçerek kullanır; sessizlik bile onun silahıdır
.







Zach MacGrath (Askerî Güç):
Zach için sadakat, her şeyin önündedir.
Alexis'e, birliğe ve kendi sözlerine olan bağlılığı neredeyse kutsal düzeydedir.
"Verdiğin sözü tutmuyorsan, silah taşımaya da hakkın yoktur." tarzı bir duruşu vardır.
İhanete karşı en azılı kişidir; ihaneti kişisel alır.
IRA geçmişi nedeniyle asker gibi düşünür, hareket eder.
Emir-komuta zincirine alışkındır, ama liderlik yapması istendiğinde sorumluluk alır.
Pratik zekâya sahiptir; sahada ne yapılması gerektiğini anında kavrar ve bir komutan gibi harekete geçer.
İçki içtiğinde genellikle sessizleşir,En büyük savaşı, düşmanlarıyla değil, kendi içindedir.
Birliğin genç üyeleri için baba ya da ağabey gibidir.
Onları disiplinli yetiştirir ama sever.
Alexis'e bazen karşı çıkar, ama bunu "aile içinden biri" olarak yapar.
Bazen patlamaya hazır bir öfke küpü gibidir.
Katolik inançla büyümüştür ama inancını defalarca sorgulamıştır.
Alexis'e "liderim" değil, "kardeşim" gözüyle bakar. Aralarındaki denge, birliğin dengesidir: biri çözülürse, diğeri de yıkılır.
Güçlü, atletik yapılı ve savaş yorgunu bir adamdır.








Avraham Goldenberg (Zekâ & İstihbarat):
Genellikle kendi adını kullanmaz ekibe yeni katılmış üyelerle yüz yüze görüşme yapmaz.
Duygularını neredeyse hiç göstermez; gülümsediği nadir görülür.
Zihninde sürekli bir strateji çalışır, her konuşmayı analiz eder.
Bilgi onun için silahtır. Kim ne zaman nerede doğdu, kim kiminle ne zaman yemek yedi—hepsini arşivler.
Mossad geçmişi nedeniyle siber casusluk, şantaj, kripto izleme gibi alanlarda uzmandır.
Gerekirse bir düşmanın bütün hayatını öğrenip onu çökertmek için tek kelime etmeden ilerler.
İnsanların neyi duymak istediğini bilir ve onlara bilinçli olarak eksik bilgi verir.
Bir çatışmayı başlatmadan önce onun sonucunu hesaplamış olur.
Adam dövmez, ama o kişinin ailesini gözünde bitirir. Psikolojik yıkım ustasıdır.
Suikast planları yapmaz, "doğal yollarla" birinin hayatını darmadağın edecek hamleler kurar.
Alexis'le strateji dilinde konuşur. İkisi de duygusal olmayan ama zekâ temelli bir bağ kurmuştur.
Bu üçlü, dengeye dayalı bir sistem gibidir: Alexis merkezdedir, Zach güçtür, Avraham ise akıl.




Ekibin Yapısı ve Kimliği

  • Kademeler; Görev ve Sorumluluklar
    • Yüksek Konsey: Alexis, Zach ve Avraham' dan oluşur. Ana karar mercii onlardır, önemli konular ve kararlar konuşulurken aralarına başka kimseyi sokmazlar.
    • Atmacalar: Yüksek konseyin, eli koludurlar Avraham ve Zach' ın bulundukları alandaki istihbarat ağını oluşturmasında katkı sağlarlar, ekip içerisinde küçük ekipcikler oluşturarak, kendilerine verilen görevlerde o ekipleri yönetme hakları vardır.
    • Kargalar: Suikast, bilgi sızdırma ve şantaj görevinde çalışan elit adamlardır kendilerini Atmacalara kanıtlamış ve gölgelerin yönetimini sağlayan kişilerdir. Gölgelerin yaptıkları en ufak  hatanın bedeli Kargalara sorulur, hata onların hatasıdır.
    • Gölgeler: Sıradan üyeler. Barları işletir, kaçakçılık yapar, sadakatle hizmet eder. Muhattapları kargalardır.
    • Kurallar
    • İhanetin cezası ölümdür.
    • Ekibe bir kez girilir çıkış yoktur. Ya ölüm ya da ihanetle çıkılır.
    • İçeride tartışılır, dışarıda tek ses olunur. Aramızdaki meseleler içeride çözülür. Dışarıda bir çatlak gösteren, dışarıda bırakılır.
    • Kadınlar, çocuklar ve siviller hedef değildir. İş pis olabilir ama masumlara zarar veren ekipten sayılmaz.
    • Liderlik, liyakatle kazanılır; zorla alınmaz.
    • Uyuşturucu yasaktır. Ticaret listemizde yer almaz.
    • Emek veren yükselir. Yeni gelen biri, işi öğrenmeden silaha ya da kasaya dokunamaz.

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 17:02
Toplam Oynama: 1 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 16:39
Toplam Oynama: 3 gün, 6 saat
Birlik: *** ******** ** ******rez

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 17:02
Toplam Oynama: 1 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 16:39
Toplam Oynama: 3 gün, 6 saat
Birlik: *** ******** ** ******rez

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 17:02
Toplam Oynama: 1 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 16:39
Toplam Oynama: 3 gün, 6 saat
Birlik: *** ******** ** ******rez

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 09 Mayıs 2026, 02:23
Toplam Oynama: 39 gün, 9 saat
Birlik: *** ******** ** ******rez



Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 17:02
Toplam Oynama: 1 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 14 Şubat 2026, 16:39
Toplam Oynama: 3 gün, 6 saat
Birlik: *** ******** ** ******rez


Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 06 Kasım 2025, 16:41
Toplam Oynama: 49 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 26 Şubat 2026, 01:37
Toplam Oynama: 1 gün, 23 saat
Birlik: (Yok)
Fenaaa... Başarılar  :onay:  :onay:  :onay: