LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Bir kaç değişiklik hk.

Başlatan hasbelkader, 24 Şubat 2025, 06:22:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Biliyorsunuz ki sunucu epey kalabalık, neredeyse her gün minimumda olsa 300 kişi çekiyor. Güzel bir sayı, fakat sunucuda rol konusunda epey bir problem oluşmaya başladı. Durmadan dönen Gun-RP olayının önüne geçmek için silah yasaklama sistemi getirildi (adminler için), bunun yanı sırasında yaralıya düştüğümüz vakit (silah/bıçak vb.) bir sayı saymasındansa sunucunun böylesine güzel kalabılıklığını kullanıp MD rollerinin dönmesi sağlanılabilir. Hastane rollerine isteyerek gidilmediği sürece pekte bir işe yaradığını söyleyemem açıkçası, kendi şahsi fikrin bu yönde. Ayrıca araç kullanımınada çeki düzen gelir, oyuncular saçma sapan kullanış tarzıyla birbirine çarparak yaralı durumuna düşmeyi engelleyebilir, bunun dışında bug yoluyla ölen veya brawl rollerinin ardından kişide ağır bir hasar yoksa /helpup komutu ile beraber yaralı kişiyi kaldırabiliriz, tabii bu komutun kötü yönlerde kullanılmasının önüne geçmek için bir log sistemi yapılabilir ve komut kullanıldığında adminlerin chatine düşebilir tıpkı /fdoor vb. sistemlerde olduğu gibi.

LifeInvader, bir Roleplay sunucusunda olmamızla beraber bu siteyi doğal olarak sosyal medya bağlantısı olarak kullanıyoruz fakat sitenin kalitesi oldukça kötü, yeni bir altyapı sistemine geçilebilir veya aklınızda bulunan bir şeyler varsa bunları yapıp sitenin; yavaşlığını, donmalarını, +30 kişiyi aştıktan sonra bağlantıya girdiğimizde ekranımda siyah bir sitenin görmenin verdiği saçmalık düzeltilmeli. Sonuç açısından, bu site bir sosyal medya platformu ve oldukça kullanışlı olması gerekiyor çünkü sunucuda olmadığımız her vakit orada geçecek.

Silah sistemi değişebilir, 10 level olduktan sonra alınan tüm silahları zula yapıp her gün kullanıp geri gizleyen arkadaşlarımız var. Bu pekte gerçekçi bir durum değil, en azından silah piyasasını değiştirmek için kullanışlı bir sistem olabilir ve gerçekten vaad edebilecek bir sistem. Temizleme kiti, onarım kiti vb. bir çok şey yapılabilir, aynı zamanda silah eklentilerin bu kadar kolay ulaşılabilmesi aynı zamanda mermininde çok kolay ulaşılabilmesi oldukça saçma bunların önüne geçilebilir biraz daha zorlaştırılabilir.

Richman Otel, bunun dışında başka bir otel yerleri vaad edilebilir ve uygun bir fiyata veya daha uçuk bir fiyata daha güzel odalar tutulup roller çevirilebilir. Aynı zamanda, oda kiralamayı saatlik yerine günlük/haftalık/aylık yapılabilir, uygun bir fiyata kiralanıp deposuna erişim vb. gibi şeyler eklenebilir. Sanki, sadece evimiz olduğu sürece depomuz bulunuyor veya aracımız olduğu sürece. Bunun önüne geçmek adına bir değişiklik yapılabilir, otel odalarıda yenilebilir. (görünüş ve mobilya açısından)

Sunucu içerisinde en çok gözüme batan detaylardan birisi ise; sunucunun ilk günleri gibi rol odaklı olmasından ziyade Arcade olması, her köşede Fun-RP döndürülmesi ve daha fazla Troll muhabbetleri yaşanması gerçekten can sıkıcı bir durum. Bundan ziyade, güvenli bölgede ağa baba paşa gibi takılan insanların önüne geçilmesi gerekiliyor. Roleplay sunucusunda, kendini daltonlar, ay ailesi, baygaralar, anucurlar, gündoğmuşlar, redkitler, sarallar vb. daha çok mafya/çete mensubu gibi rollerin çevrilmesi gerçekten iğrenç bir görüntü bırakıyor ortada.

Sunucu içerisinde IC paranın önemsizliği; biliyorsunuz ki IC parayı hayvan gibi biriktirip fakat bunu sadece silah, araç, ev için kullanan bir çok insan var. Bu paranın değeri nedense bilinmiyor, alınan şeyler ise ticaret açısından kullanılıp kat ve kat fazlasına satılıyor ve bu para biriktikçe birikiyor. Bundan ötürü vergileri arttırın demiyorum, nasıl galeriye bir stok muhabbeti getirildiyse sunucu içerisinde ONAYLI birliklerinde bir öneminin olması adına tedarik rolleri sağlanabilir. Makul bir fiyat karşılığında az buçuk bir silah ONAYLI birliklere indirilip, bunları normal oyunculara veya birlik mensupları olan oyunculara satabilirler, bu rollerin tabanı atılmalı yoksa sunucu gerçekten daha çok Roleplay kavramından çıkacak gibi görünüyor değişikler şart. İndirilecek silahlar abartı bir şekilde olmayacak, İFM zaten bu konularda tecrübeliyse nasıl bir rol sergileneceğini az çok anlayabilir. Bunu sadece ONAYLI birliklere değil, bir İFM görevlisi sivil bir karakter açabilir ve roller ile tanıştığı insanlara 1 veya en fazla 3 olacak şeklinde silahlar satabilir. Sunucuda kimi görsem gerçekten Irak ordusundan fazla silahlara sahip, karşımdaki bir sivil mi yoksa bir militan mı?

Aklımda kalanları yazdım, ilerleyen vakitlerde gözüme çarpan veya aklıma tekrardan gelen şeyleri not edip aktaracağım, onun dışında konu hakkında görüşlerinizi veya eklenebilecek/değişikliğe gidelinebilecek şeyleri yazarak bana yardımcı olabilirsiniz.


Oyuncu

Lv.21

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
#1
Alıntı YapBiliyorsunuz ki sunucu epey kalabalık, neredeyse her gün minimumda olsa 300 kişi çekiyor. Güzel bir sayı, fakat sunucuda rol konusunda epey bir problem oluşmaya başladı. Durmadan dönen Gun-RP olayının önüne geçmek için silah yasaklama sistemi getirildi (adminler için), bunun yanı sırasında yaralıya düştüğümüz vakit (silah/bıçak vb.) bir sayı saymasındansa sunucunun böylesine güzel kalabılıklığını kullanıp MD rollerinin dönmesi sağlanılabilir. Hastane rollerine isteyerek gidilmediği sürece pekte bir işe yaradığını söyleyemem açıkçası, kendi şahsi fikrin bu yönde. Ayrıca araç kullanımınada çeki düzen gelir, oyuncular saçma sapan kullanış tarzıyla birbirine çarparak yaralı durumuna düşmeyi engelleyebilir, bunun dışında bug yoluyla ölen veya brawl rollerinin ardından kişide ağır bir hasar yoksa /helpup komutu ile beraber yaralı kişiyi kaldırabiliriz, tabii bu komutun kötü yönlerde kullanılmasının önüne geçmek için bir log sistemi yapılabilir ve komut kullanıldığında adminlerin chatine düşebilir tıpkı /fdoor vb. sistemlerde olduğu gibi.

Bu konu hakkında bir AR&GE konum mevcut ancak etkileşimi oldukça düşük ve alışılmışın dışında bir durum olduğu için, pek istekli göz ile bakılmadı. Değişikliğe önem vermektense, belirli bir düzeyde ilerlemek istiyor olabilirler. Bilmiyorum.

Alıntı YapLifeInvader, bir Roleplay sunucusunda olmamızla beraber bu siteyi doğal olarak sosyal medya bağlantısı olarak kullanıyoruz fakat sitenin kalitesi oldukça kötü, yeni bir altyapı sistemine geçilebilir veya aklınızda bulunan bir şeyler varsa bunları yapıp sitenin; yavaşlığını, donmalarını, +30 kişiyi aştıktan sonra bağlantıya girdiğimizde ekranımda siyah bir sitenin görmenin verdiği saçmalık düzeltilmeli. Sonuç açısından, bu site bir sosyal medya platformu ve oldukça kullanışlı olması gerekiyor çünkü sunucuda olmadığımız her vakit orada geçecek.

Oldukça yayın kullanılan bir IC sosyal medya platformu, daha da iyileştirilebilir. Yıl sonuna kadar daha da iyi bir Rina Roleplay görmek istiyoruz.

Alıntı YapSilah sistemi değişebilir, 10 level olduktan sonra alınan tüm silahları zula yapıp her gün kullanıp geri gizleyen arkadaşlarımız var. Bu pekte gerçekçi bir durum değil, en azından silah piyasasını değiştirmek için kullanışlı bir sistem olabilir ve gerçekten vaad edebilecek bir sistem. Temizleme kiti, onarım kiti vb. bir çok şey yapılabilir, aynı zamanda silah eklentilerin bu kadar kolay ulaşılabilmesi aynı zamanda mermininde çok kolay ulaşılabilmesi oldukça saçma bunların önüne geçilebilir biraz daha zorlaştırılabilir.

Silah edinilmesi kolay olduğu kadar zor olduğu konusu var ortada. Bunu iki seçeneğe ayırabiliriz.
  • Silah Ticareti, Stokçuluk, Kullanmama vb. | Legal rol yapıyormuşcasına gizlenildiği süreçte yakalanması- silahın piyasadan silinmesi imkansız.
  • Silahı kullanan, RK olan ve siliniyor, bu oldukça yararlı; Bir rol dönüyor ve sonucu sonrasında silahını kaybediyor. Tutuklanması veya RK durumlarında.

Ancak, bir roleplay sunucusunda özellikle kolaylıkla silah alınabildiği derece kolaylık sunulduğunda, oyunculara bunun negatif kısmı da yansıtılmalı.

Eğer bir oyuncu, silahını depoluyorsa, piyasaya bırakmıyor ise silahın canı düşebilir. Kırılabilir, kullanılmayabilir.

Ekstra seçenek ise;

FIB'nin Black Market'e erişim engeli getirmesi, sunucu içerisine belirli süreç içerisinde hiçbir silah sokulmaması sağlanabilir.

Mart ayından, Haziran ayına kadar mesela. Bu durum, her ne kadar mantıksız gelse de oldukça mantıklı. Araç stok sistemi gibi düşünebiliriz, bu süreç boyunca silinebilecek silahlar silinebilir ya da stoklanan silahlar hâlâ stokta kalıp; Maksimum satış fiyatı belirlenilip, satılabilir. (Dolandırıcılık ile yüksek fiyata satılması harici.)

Polis Departmanı bünyesince rol yapıyorum ve sürekli çıkan çatışmalar, rolsüz ilerleyişi oldukça can sıkıcı bir hâl almaya başladı. Gerçekten rol yapmak isteyen bir kişi, bundan sıkılmıştır.

Alıntı YapRichman Otel, bunun dışında başka bir otel yerleri vaad edilebilir ve uygun bir fiyata veya daha uçuk bir fiyata daha güzel odalar tutulup roller çevirilebilir. Aynı zamanda, oda kiralamayı saatlik yerine günlük/haftalık/aylık yapılabilir, uygun bir fiyata kiralanıp deposuna erişim vb. gibi şeyler eklenebilir. Sanki, sadece evimiz olduğu sürece depomuz bulunuyor veya aracımız olduğu sürece. Bunun önüne geçmek adına bir değişiklik yapılabilir, otel odalarıda yenilebilir. (görünüş ve mobilya açısından)

Richman Otelin tamamen kaldırılması, bunun yerine oyuncuların otel, motel, konuk, rezidans açma eylemleri gerçekleştirmesi taraftarıyım. O kadar güzel şirket rolleri dönebiliyor ki, buna sadece gerçekten emek vermeleri gerekiyor. Rol planlamaları, iş istihdamı, bir düzen kurulması gerekir. Adminlerin bu adımı atmasındansa, oyunculara destek verilmesi gerekiyor. Ancak, düşünülen fikir gayet mâkul, depo kullanımı, ev yerine geçmesi vesaire. Eğer bu fırsat sunulursa, oyuncuların tercih edeceği yeni bir iş modeli ortaya çıkartılmış olur.

Alıntı YapSunucu içerisinde en çok gözüme batan detaylardan birisi ise; sunucunun ilk günleri gibi rol odaklı olmasından ziyade Arcade olması, her köşede Fun-RP döndürülmesi ve daha fazla Troll muhabbetleri yaşanması gerçekten can sıkıcı bir durum. Bundan ziyade, güvenli bölgede ağa baba paşa gibi takılan insanların önüne geçilmesi gerekiliyor. Roleplay sunucusunda, kendini daltonlar, ay ailesi, baygaralar, anucurlar, gündoğmuşlar, redkitler, sarallar vb. daha çok mafya/çete mensubu gibi rollerin çevrilmesi gerçekten iğrenç bir görüntü bırakıyor ortada.

Açıkça söylemek gerekir ise, birçok sunucuda bu tarz durumlar mevcut. Sadece Rina Roleplay'i zan altında bırakmak proveke davranışa girebilir. Ancak, artık ciddi bir adım atılması gerekiyor.
Doğukan'ın sunucuyu yönetimi bakımından, diğer sunuculardan daha iyi ve istikrarlı buluyorum. Koyduğu tavır ve yönetim ekibi tarafındaki düzeni yıllar üzerinde büyük bir bomba etkisi yaratacak "X" etkeni duymadım.

Alıntı YapSunucu içerisinde IC paranın önemsizliği; biliyorsunuz ki IC parayı hayvan gibi biriktirip fakat bunu sadece silah, araç, ev için kullanan bir çok insan var. Bu paranın değeri nedense bilinmiyor, alınan şeyler ise ticaret açısından kullanılıp kat ve kat fazlasına satılıyor ve bu para biriktikçe birikiyor. Bundan ötürü vergileri arttırın demiyorum, nasıl galeriye bir stok muhabbeti getirildiyse sunucu içerisinde ONAYLI birliklerinde bir öneminin olması adına tedarik rolleri sağlanabilir. Makul bir fiyat karşılığında az buçuk bir silah ONAYLI birliklere indirilip, bunları normal oyunculara veya birlik mensupları olan oyunculara satabilirler, bu rollerin tabanı atılmalı yoksa sunucu gerçekten daha çok Roleplay kavramından çıkacak gibi görünüyor değişikler şart. İndirilecek silahlar abartı bir şekilde olmayacak, İFM zaten bu konularda tecrübeliyse nasıl bir rol sergileneceğini az çok anlayabilir. Bunu sadece ONAYLI birliklere değil, bir İFM görevlisi sivil bir karakter açabilir ve roller ile tanıştığı insanlara 1 veya en fazla 3 olacak şeklinde silahlar satabilir. Sunucuda kimi görsem gerçekten Irak ordusundan fazla silahlara sahip, karşımdaki bir sivil mi yoksa bir militan mı?

Üçüncü alıntı üzerinde bahsettiğim gibi, sınırlı silah ve fiyatlar ile sadece onaylı birliklere dağıtılmalı; Illegal Faction Management'ın daha da güçlendirilmesi gerekiyor, gerek admin taraflı gerekte güvenilir oyuncular tarafınca.



Ve bitiriş olarakta; Rol odaklı kritik tercihler atılmalı ve eleştiri ve önerilerim kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemiyorum, sadece en iyi seçeneğin tercih edilmesi gereklidir.

Bu oyuncu kaybına sebebiyet verebilir mi? Buna şahsım ya da yönetim tam olarak kaybedeceğiz ya da kaybetmeyeceğiz diyemez. Belki oyuncu sayısında artış görülebilir ya da oyuncular yeni düzene alışmalı ve buna göre ilerleyebilir veya pes edip mal varlıklarını satarlar; OOC Ticaretten her iki tarafta yasaklanır ve piyasa normale döner.

#2
Direk alıntı yapmayacağım, bir yönde fikirlerimiz aynı ve bu duruma sevindim. Gerçekten benim gibi düşünmen hoş ve güzel bir durum, silah konusunda sanırım pek açıklayıcı olamamışım bunun sebebi sanırım sabahın 5'inde böyle bir konuya kalkışmamdan ötürü.

Söz ettiğim silahı İFM tarafından sağlanması şöyle bir durum; bahsettiğim gibi sivil karakterlerle tedarik rolü yapabilirler, işin sonucunda yakalanbilirler bu durumdan ötürüde bir süre piyasaya silah tedariği yapılmaz ve silahın ne kadar önemli bir şey olduğunu, her konuda silahın çekilmeyeceğini oyuncular anlayabilir. Bir süre bandında bu durum böyle ilerledikten sonra, silah tedarikçisi yenilenir ve başka bir karakter ile başka bir İFM yöneticisi devralır. Bunu böylecek döngüye sokabilirler, demiyorum ki asla yakalanmasın. Eğer yakalanmazsa, her hafta silah inerse bu durumdan ötürü oldukça büyük problemler ele gelir, tıpkı bahsettiğim militan arkadaşlar gibi. Zaten tedarik alan birliklere sivil halka göre daha fazla silah sunulmalı, çeşit bandında demiyorum miktar bandında. Bir sivil 2 tane tabanca alabiliyorsa, bir birlik 4 tabanca, 1 SMG alabilir. Bu sayede, fazlalık olan silahını birlik üyeleri/liderleri satabilir ve diğer birliklerin arasındaki konumunu güçlendirip bir güç gösterisi veyahut normal bir gösteriş yapabilir.

Söz ettiğim haftadan haftaya silah tedarikliği veyahut miktar gibi konular örneklemeden ibarettir, bu şekilde olsun demiyorum buna İFM kendi arasında tartışıp güzel bir sonuca varabilir.

Başta bahsettiğim gibi eklenecek daha çok detay var, şimdi onlara tekrar dönme vakti;

Kıyafet çeşitleri, saç çeşitleri vb. daha çok şey gerekiyor, herkesin aynı kombinlerle gezdiğini görüyorum. Tıpkı gerçek hayatta parlak mont giyinen arkadaşlarımız gibi, aynı saçları yapıpta gezen bir ton insanda var.

Araçların durmadan kirlenmesi; bu durum oldukça saçma. Eğer böyle bir şey olacaksa, en azından düzgün olmalı. Aracımı yıkatıyorum, 1 bilemedin 2 saat sonra araç tekrar çamurlanıyor. Çamurlanması zaten ayrı bir seviye, dağda mı kullanıyorum şehir içinde asflatta falan mı? Değişmeli veya kalkmalı.

ULSA rollerinin daha detaylandırılması gerekiliyor; bir bölüm hakkında okuyor karakterler, sonra ne oluyor? Hiçbir şey, ne mezuniyet var ne başka bir şey, ne de okuduğu bölüm hakkında o rolü sürdürüyor. Alımları çok kolay, gerçek bir rol ortamı sunmak adına alımları değiştirilip rollere göre alınması gerekiyor IC sicillere bakılıpta değil. Sonuçta bir sunucuyu sunucu yapan şey, oyuncuları ve legal/illegal birliklerinden ibarettir.

Silah ruhsatı getirilmişti yanlış hatırlamıyorsam, onu direk kaldırsanız yeridir. Şuana kadar kimsenin onun için çabaladığını sanmıyorum, zaten sunucuda bulunan tüm illegal arkadaşlarımız yürüyen mühimmattan ibaret. Birisinin 20-30 tane silahı nasıl olabiliyor? Bunun değiştirilmesi gerek, aynı zamanda tabanca ve üstü silahların erişimi iyice zorlanmalı. Kolayca kazanılmamalı.

Politikalar üzerinde değişikliğe gidilmesi gerekiliyor. Örnek vermek gerekilire DM politikası, bir oyuncu Fear-RP yapmak zorunda kaldığı ortamda eğer üstüne bir tabancası bulunuyorsa çekipte karşısındakini vurabilir. Fakat düşmanı değilse, RK etmesi yasaklanabilir. Bunu neden yapabilir derseniz; Los Santos kurgusal bir şehir olmasına rağmen, Amerika'da ki Los Angeles'a ithafen yapılmıştır. Amerika'da hatta her hangi bir ülkede, üzerinize birileri gruplaşma hâlinde yürüse bile sizin orada silahınız bulunuyorsa kendinizi korumak amacıyla ateş açabilirsiniz. Fakat mağlum burada, yapamıyoruz. Yapsak dahi sadece çekip gösterebiliyoruz. Bu ise karşı tarafa düşmanlık vermiş olduğumuzun anlamına geliyor, fakat bizim elde ettiğimiz bir düşmanlık yok ve karşı taraf istediği vakit maskeli bir şekilde bize ateş açabilir.

eklemeler yaptıkça tekrardan ileti gönderirim.


Lv.24

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:31
Toplam Oynama: 50 gün, 23 saat
Birlik: ********* **oup
Katılıyorum, özellikle troll ve her önüne gelenin illegal yapması ve kendini baba zannetmesinin önüne geçilmez ise durum bir süre sonra kontrol altına alınamaz hale gelecek. Ki şuan kabul etmeseler de, kontrol ve saçma sapan oyunlar üzerinde olan otorite kaybediliyor, özellikle bu tipler ULSA'da yoğunlaşmış durumdalar, biraz göz gezdirdiğimiz vakit sunucuya çok fazla para harcayan kişiler olduğunu görüyoruz ve buda şunu gösterir, Rina Roleplay "Pay to Win" bir yer olmuş.

Ben benimle aynı fikirde olup kurallara uygun şekilde rol yapmaya çalışan oyuncuların tüm oyun zevki engelleniyor ve sabote ediliyor, hayatsız gibi ekran kaydımız açık gezmediğimiz içinde şikayet oluştururken bir kanıt sunamıyoruz.

Ek olarak benim fark ettiklerim şu yönde;

Helper'ların bir çoğunun destek bildirilerine sırf cevap vermek için verdiğini görüyorum [istisnalar mevcut, çok iyi şekilde yapanlarda bulunuyor]

Rolsüz şekilde saçma sapan illegal eylemler başlamış, her biri Car Ramming ile başlıyor. Daha önce denetimlerin arttırılması hakkında bir AR:GE açmıştım ki denetimlerin ciddi manada artması ve cezaların daha sert hale gelmesi gerekiyor.
Süreli cezalar ile bu tür troll ve kuralsız oyuncuları yıldıramazsınız, sürekli sicilin dışına çıkıp doğrudan kalıcı yasaklar uygulanması gerekiyor.

@hasbelkader 'inde dediği gibi Life İnvader rezalet bir altyapıya sahip, güncellenmesi gerekiyor.
Life invader hakkında bir diğer düşüncem ise abonelik sisteminin sadece gruplara gelmesi yönünde. Site tamamen OnlyFans yolunda emin adımlar ile ilerliyor.

Oyuncuların MediumRP ve FunRP kafasından çıkarılması gerekiyor, diğer türlü bu sunucunun içerisinde extra araba ve extra kıyafet olan bir GTA ONLİNE'dan hiçbir farkı kalmıyor.

son olarak, silah yasağının yanına İllegal Yasağı gelmesini tavsiye ediyorum, bu cezayı alan oyuncu hiçbir yerde ve hiçbir şekilde illegal rol yapamamalı.

Oyuncu

Lv.22

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 09 Aralık 2025, 21:28
Toplam Oynama: 1 gün, 13 saat
Birlik: ***** *ARM

Lv.22

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 07 Aralık 2025, 19:54
Toplam Oynama: 36 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
#6
Az bi göz gezdirdim, sanki bi tık boş yapılmış gibi?

Alıntı yapılan: Reigen - 13 Nisan 2025, 17:41:26Az bi göz gezdirdim, sanki bi tık boş yapılmış gibi?

sana göre öyle gelmiş olabilir, ilerleyen vakitlerde yaşın büyüdükçe fikirlerininde değişeceğinden eminim merak etme arkadaş.  :smiling-face-with-heart-eyes:  :smiling-face-with-heart-eyes:  :smiling-face-with-heart-eyes:

Oyuncu

Lv.22

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 09 Aralık 2025, 21:28
Toplam Oynama: 1 gün, 13 saat
Birlik: ***** *ARM

Lv.22

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 07 Aralık 2025, 19:54
Toplam Oynama: 36 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: hasbelkader - 13 Nisan 2025, 21:03:00
Alıntı yapılan: Reigen - 13 Nisan 2025, 17:41:26Az bi göz gezdirdim, sanki bi tık boş yapılmış gibi?

sana göre öyle gelmiş olabilir, ilerleyen vakitlerde yaşın büyüdükçe fikirlerininde değişeceğinden eminim merak etme arkadaş.  :smiling-face-with-heart-eyes:  :smiling-face-with-heart-eyes:  :smiling-face-with-heart-eyes:
Sende yaşın büyüdükçe böyle şeylerin yaşla ilgisi olmadığını anlarsın kardeşim  :smiling-face-with-heart-eyes:  :smiling-face-with-heart-eyes: