LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - gdsholigan

#1
Alıntı yapılan: tütüncü - 09 Temmuz 2026, 22:55:23Sunucuda süper spor araçların parası olan herkese erişilebilir olmalı çok komik. 20 yaşında richy rich rolü yapan ergen karakterlerde ferrari gibi araçlar görünce rollerini bile ciddiye alasım gelmiyor. Medikal rol yapan kişilerde de uzman doktorun 25 yaşındaki karakter olması kadar komik bir durum. Yönetim niye böyle uç saçmalıklara bakmıyor da sadece şikayet üzerine komutla çalışıyor? Sunucuyu geliştirmek için politika yazıp forumda paylaşmanın etkisi olduğunu sanmıyorum. Burası roleplay sunucusu ama oyundaki arabaların üstüne replace atılıp donate adı altında satılıyor. Bu kültürü en son 2013 MTA platformunda görüyorduk. Birde tutulan araçların üzerine atılmış, Ubermatch Seraph XS V10 nerede mesela? Sunucu ahaline 3000 4000 TL gibi yüksek fiyatlarla 15-20 yaş arası çocukların aşırdığı paraları aldığınız kadar bu araçların roleplay kuralları altında nasıl sürülmesi gerektiği konusunda oyuncuya ultimatom vermeye harcasaydınız emin olun sunucunun adı daha iyi yerlerde olurdu. Sunucu Los Angeles değilde Japonya'yı baz alıyor sanki herkes dominic toretto olmuş, şeridinde sürmeyi; Amerikan trafik kültüründen bir haber bozkurt rolü yaparak araba sürüyorlar. Bu bana mı pürüz geliyor sadece?

Sunucunun aylık gideri ve harcanmış/harcanıyor olan bir emek var, ayrıca ufakta olsa katılsamda şunu unutmayalım burası bir oyun gereksiz kafalara girmeye gerek yok.
#2
Alıntı yapılan: wenoxy - 13 Temmuz 2026, 15:28:06aksamalı olsa bile yine cebine o süre icerisinde alacagın para giriyor, azalma veya artma olmuyor. bu kadar ugrasmaya gerek yok.


destekledim, çok boş bir arge hashahds, 2 haftada 500k para sınırını da aşıyorsan biraz sosyalleşmeni öneririm
#3
Birlik Tanıtımları / Ynt: Gypsies Army
28 Haziran 2026, 16:32:10
 :like:  :prince:  :like:
#4
Alıntı yapılan: Sensei1 - 26 Mayıs 2026, 01:21:17Legal rol yapanlar şapkalarını öne alıp biraz düşünmeli. Bandidos olarak kolluk kıuvvetleri için sürüş düzenledik davetiyeler gönderdik tanıtımda paylaştık sadece bir (1) polis geldi o da yolda bizi gördü ikna ettik o şekilde katıldı. Bunun dışında hood sahibiyiz, hood alabilmek için belli başlı illegal roller yapmamız gerekli ki hood alabilelim fakat bu süreçte bir tane polis bile bizimle role girmedi bunlar burda neler yapıyor diye bakmadı bile. Ben barımızda bir tane bile çete memuru polis ya da şerif görmedim. Hood aldık bölge için daha yoğunlaşıp hood içerisinde ne dönüyor diye en azından bar açıldığında gelip rol yapmaları gerek o dahi yok.


Diğer rol kısmına gelecek olursam sunucu giderek sims'e dönmeye başladı. Belli başlı rol yapanlar haricinde tüm roller mekanlarda dönmeye başladı bu yüzden sunucu içerisinde gezdiğinizde dışarda rol yapacak kimseyi bulamıyorsunuz. Bunu samptan gelenler daha iyi anlayacaktır.

Polis oluşumunda olduğum halde fazlasıyla destekliyorum, Hem SD hem PD olarak kabul etmemiz gerekiyorki artık can sıkıntısından en ufak bir olay yaşadığımızda aşırı derecede robocop olduk/oluyoruz, bu konuda birşeyler olması gerekli.
#5
Olsun zaten burada sistemsel veya başka konularda kimse olmasın demiyor fakat terazi dengesinde illegal'e biraz daha ağırlık/destek verilebilir.
#6
Selamlar,
Yaklaşık bir senedir aktif olarak oynadığım bu sunucuda, son dönemde beni rahatsız eden bazı konuları dile getirmek istedim.

Son üç aydır fark ettiğim üzere bazı şeyler oldukça rutinleşmeye başladı. Bir LEO birlik oyuncusu olarak yalnızca belirli kişilerle role girdiğimi gözlemledim ve bu durumun pek çok oyuncuyu rahatsız ettiğini gördüm. Son zamanlarda illegal oyuncuların polislerle role girmeye çekindiğini, kendi hücrelerine çekildiğini ve karşılıklı rol paslamanın neredeyse durma noktasına geldiğini fark ediyoruz.

Konu artık öyle bir noktaya geldi ki illegal taraftaki oyuncular, normalde polisi görüp kaçmamaları gereken durumlarda bile hemen bölgeden uzaklaşıyor, role girmiyor ve herhangi bir sorunla karşılaşmak istemiyorlar.

Her ne kadar polis ve legal oluşumların her zaman güçlü ve önde olmasını istesem de bence bu durum artık bir noktanın ötesine geçti. Legal taraf fazlasıyla güçlenirken illegal oyuncular fazlasıyla güçsüz bir konuma düştü. Savcılık rollerinde caydırıcılık gerekçesiyle bir oyuncuyu haftalarca gözaltında bekletmek, evet caydırıcı oluyor; ancak bu uygulamanın sürekli hale gelmesi, söz konusu oyuncuları da zamanla hiç rol yapmayan pasif bir kitleye dönüştürme riskini taşıyor. Farklı argelerden oyuncuları destekler gibi illegal oyuncuları da sahaya çekecek adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum.

Bir diğer önemli nokta ise sunucuda senaryo rollerinin neredeyse hiç yer almaması. Tüm şehirde elektrik kesintisi yaşanması, yönetimle koordineli bir arınma operasyonu, büyük bir yangın, toplu cezaevi kaçışı gibi sunucu genelini etkileyen, herkesin dahil olabileceği etkinlikler hem illegal hem de legal tarafına büyük bir soluk getirebilir. Bunlar, oyunu sıradan bir araç sürüş döngüsünün ötesine taşıyacak ve tüm oyuncular için gerçek anlamda anılarda bırakacak anlar yaratabilir.

Öte yandan, sunucuda değinmek istediğim bir diğer önemli konu daha var.
Belirli bir oyuncu kitlesi mevcut; bu kişilerle en ufak bir role girmenin önü fiilen kapanmış durumda. Bu oyuncuların yaptığı tek şey sürekli olarak ERP, araç ya da ev satın almak ve birbirleriyle "benim arabam daha iyi" türünden kısır döngüsel tartışmalara girmekten ibaret. Başkalarına rol paslamak, bir birlik kurup ortak bir şeyler üretmek gibi bir dertleri yok.
Karakter tercihlerine bakıldığında ise lezbiyen kadın karakterlerin had safhaya ulaştığı görülüyor; konuştuğunuz her karakterin bir kadın sevgilisi çıkıyor. Bunun yanı sıra bu topluluk, büyük ölçüde ekonomik üstünlük kurmuş durumda. Açık artırmalarda o kadar fazla paraya sahipler ki diğer oyuncular ne ev ne de başka bir şey satın alabiliyor; bu kitle adeta her şeyin önünü kesiyor.
Ev alıp ev rolü yapmak isteyen, içerik üretmeye çalışan pek çok oyuncunun bu durumdan ciddi şekilde mağdur olduğunu düşünüyorum. Sunucu yönetiminin bu konuya da eğilmesi gerektiğine inanıyorum.

Değinmek istediğim bir diğer konu ise savcılık rolleri hakkında.
Evet, savcılık rollerinde bazı suçlar için uygulanan yaptırımlar gerçekten yerinde ve etkileyici sonuçlar doğuruyor. Ancak bazı durumlarda bu yaptırımlar gereğinden fazla ağır ve orantısız bir hal alabiliyor.
Somut bir örnek vermek gerekirse; bir polis kovalamacasında kaçmaya çalışan bir şahsın, yoluna aniden atlayan troll bir oyuncuyu yanlışlıkla ezmesi durumunu ele alalım. Bu kişi söz konusu bireye ne silahla ne de başka bir yolla zarar verme kastıyla hareket etmiştir. Buna rağmen "sivil canına kast" suçlamasıyla yargılanması ve ortalama beş gün boyunca gözaltında bekletilmesi, bence olayın koşullarıyla hiç örtüşmüyor.
Benim önerim şu: Savcılık süreçleri dosyaya ve olayın gerçek koşullarına göre esnek bir şekilde değerlendirilmeli. Ağır ve kasıtlı suçlarda süreçler uzun tutulabilir, hatta tutulmalıdır; ancak yukarıdaki gibi kaza niteliği taşıyan ya da kastın ispatlanamadığı durumlarda işlemler çok daha hızlı sonuçlandırılabilir. Tek tip bir yaptırım anlayışı yerine olayın niteliğine göre farklılaşan, daha adil ve ölçülü bir savcılık sistemi hem oyun dengesine hem de oyuncu deneyimine büyük katkı sağlayacaktır.

Hepimiz biliyoruz ki bu bir roleplay sunucusu da olsa nihayetinde bir oyun oynuyoruz. İş veya okul yoğunluğunun ardından akşamları gelen oyuncular, sınırlı vakitlerini dolu dolu değerlendirmek istiyor. Bu nedenle Terazi'nin illegal tarafına biraz daha ağırlık verilmesini, iki taraf arasındaki dengenin yeniden kurulmasını ve sunucu genelinde senaryo rollerinin hayata geçirilmesini öneririm.
Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi roller!
#7
Okunmuş AR&GE / Ynt: Araç kamerası
26 Mayıs 2026, 00:24:46
Desteklemiyorum, zaten illegallerin fazlasıyla avantajsız olduğu dönemde bir de bu tarz bir sistem gelirse çok OP olacak ve kimse araç hırsızlığı yapmaya cesaret edemeyecektir.  :dislike:  :dislike:
#8
 :dislike:
#9
Okunmuş AR&GE / Ynt: Araç kaplamaları HK.
26 Mayıs 2026, 00:22:43
Kaplama olayını IC meblağ olarakta yüksek bir meblaya kuaförlerden yapabilirsekte güzel olur.
#10
Okunmuş AR&GE / Ynt: MDC Hakkında
26 Mayıs 2026, 00:21:47
destek