LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Birlik Perkleri

Başlatan USPero, 02 Eylül 2026, 17:53:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Alıntı yapılan: Darakara2553 - 03 Eylül 2026, 09:52:12Mantıklı bir ARGE gibi görünebilir; ancak bu avantajların, her birliğin kendi gerçekliğine ve hikayesine uygun şekilde, eşit bir dengede dağıtılması şart. Teoride kurulan bu hiyerarşi, sunucuda oyuncuların neredeyse tamamını mafya birliği açmaya yönlendirecektir. Oysa bu sunucuda günlerini harcayan, büyük emek veren ve çete rollerinin altından başarıyla kalkan kıdemli oyuncular var. Sırf "mafya" etiketi taşıyor diye yeni açılmış derme çatma bir birliğin, yılların çetesine sistemsel olarak üstünlük kurması hiçbir şekilde adil ve doğru değildir.
Elbette gerçekçi bir dünyada mafya; çetelerden, motorculardan ve yarışçılardan üstün bir konumda yer alır; fakat bunun yolu doğrudan hiyerarşi dayatmak değil, "gelişme süreci" sunmaktır. Hiçbir mafya doğduğu anda bu devasa güçlerle birlikte var olmaz. Eğer hiyerarşik olarak en üstte yer almak istiyorsan, sunucuda bir yerlere gelmiş olman, uzun vadeli emek vermen ve bunu sergilediğin rol kalitesiyle tescillemen gerekir. Aksi takdirde, bu sistem sunucuyu dengeden uzaklaştırıp büyük bir kaosa ve felakete sürükleyecektir.

Bu arkadaş çok güzel özetlemiş, bunun dışında bir düzen getirilirse renk katacağına inanıyorum.  :onay:

Lv.22

Erkek

Son Giriş: 04 Eylül 2026, 18:38
Toplam Oynama: 0 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)
Buna pasif güç olarak bakmamak lazım, aslında gayet mantıklı. Çeteci bir oğlan daha hızlı koşabilir, mantıklı. Düzenlenmesi gereken kısımları var ama harika bir örnek ve sonuna kadar destek. Ayrıca böyle bir şey gelirse rol denetim ekibinin sıkıca takip etmesi gerekiyor.

Oyuncu
pratikte büyük dengesizliğe yol açma riski bence yüksek, hem rolden zevk almak için bu kadar detay sistemsel şeylere gerek yok diye düşünüyorum. desteklemedim

VIP+
Erkek

Son Giriş: 10 Eylül 2026, 20:22
Toplam Oynama: 77 gün, 20 saat
Birlik: S Line
Kadın

Son Giriş: 30 Ağustos 2026, 01:51
Toplam Oynama: 0 gün, 7 saat
Birlik: S Line
Düşünce ve fikir çok güzel ama entegre edilir mi ya da edilirse nasıl olur merak konusu.

VIP+
Perklerin çoğu hem kendi içinde hem diğer perklere kıyasla epey dengesiz ve adaletsiz. Muhtemelen geldiği vakit birlik ve kültür çeşitliliğinin çökmesine yol açar nitekim aynı vakti ve emeği sarfeden iki farklı türde birliğin kazanacağı avantaj ve ödüller dengesiz. Perklerin verdiği avantajı IC hikaye, rol mantığına göre değil de OOC hevâsı ve kinine göre kullanacak insanlar da olacaktır.

Desteklemiyorum.

VIP+
Alıntı yapılan: Darakara2553 - 03 Eylül 2026, 09:52:12Mantıklı bir ARGE gibi görünebilir; ancak bu avantajların, her birliğin kendi gerçekliğine ve hikayesine uygun şekilde, eşit bir dengede dağıtılması şart. Teoride kurulan bu hiyerarşi, sunucuda oyuncuların neredeyse tamamını mafya birliği açmaya yönlendirecektir. Oysa bu sunucuda günlerini harcayan, büyük emek veren ve çete rollerinin altından başarıyla kalkan kıdemli oyuncular var. Sırf "mafya" etiketi taşıyor diye yeni açılmış derme çatma bir birliğin, yılların çetesine sistemsel olarak üstünlük kurması hiçbir şekilde adil ve doğru değildir.
Elbette gerçekçi bir dünyada mafya; çetelerden, motorculardan ve yarışçılardan üstün bir konumda yer alır; fakat bunun yolu doğrudan hiyerarşi dayatmak değil, "gelişme süreci" sunmaktır. Hiçbir mafya doğduğu anda bu devasa güçlerle birlikte var olmaz. Eğer hiyerarşik olarak en üstte yer almak istiyorsan, sunucuda bir yerlere gelmiş olman, uzun vadeli emek vermen ve bunu sergilediğin rol kalitesiyle tescillemen gerekir. Aksi takdirde, bu sistem sunucuyu dengeden uzaklaştırıp büyük bir kaosa ve felakete sürükleyecektir.  :ret:

Dostum zaten bunun için oraya not düştüm. Bu perkleri almak için turf sahibi olmalı ve sonrasında BM kadrosu uygun görürse verebilir diye.

Oyuncu
desteklemek için tarla aldım.  :like:

VIP+
Erkek

Son Giriş: 10 Eylül 2026, 23:27
Toplam Oynama: 23 gün, 15 saat
Birlik: ***** ******* MC
Alıntı yapılan: mustaine - 03 Eylül 2026, 20:29:32pratikte büyük dengesizliğe yol açma riski bence yüksek, hem rolden zevk almak için bu kadar detay sistemsel şeylere gerek yok diye düşünüyorum. desteklemedim

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Eylül 2026, 20:05
Toplam Oynama: 3 gün, 10 saat
Birlik: ****** ********** *********ion
Yeni bir roleplay heyecanı, soluğu katacak bir düzenleme olacağını düşünüyorum. Bu perklere sahip birliklerde rollerini düzenlerse gayet güzel bir illegal hiyerarşi oluşacağı düşüncesindeyim. Tam destek, emeğine sağlık !  :onay:

VIP+
mantıklı ama geliştirilebilir