LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

[AR-GE] Silahçı İşletmelerini Kasa Başından Kurtaracak Bir Ticaret Döngüsü

Başlatan zeotv, 27 Ağustos 2026, 18:46:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Partner
Erkek

Son Giriş: 07 Eylül 2026, 06:10
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Merhaba,

Bu öneriyi herhangi bir mesleği veya oyuncu grubunu eleştirmek için değil, sunucudaki rol ekonomisini biraz daha canlandırmak ve mesleklerin birbirinden daha net ayrışmasını sağlamak amacıyla paylaşıyorum.

Silahçı işletmesine sahip olan bir oyuncu olarak dikkatimi çeken bir işleyiş var. Silahçıların kendi mesleklerine özgü eşyaları üretmek yerine, Pawnshop gibi işletmelerden hazır eşya (örneğin silah bakım kiti) satın alıp kendi dükkanlarında tekrar satması rol açısından biraz kolaya kaçan ve gereksiz bir döngü gibi hissettiriyor.

Elbette silahçı her şeyi sıfırdan üretsin demiyorum. Ancak silahçıya kendi alanına hitap eden ufak çaplı bir üretim tezgahı sistemi eklenebilir. Örneğin silah bakım kitleri veya ufak silah aksamları; susturucu, uzatılmış şarjör veya diğer eklentiler" şeklinde diğer kanallardan temin edilerek silahçının tezgahında birleştirilebilir.

Böylece Pawnshop kendi konseptini ve sattığı ürünlerin değerini korumaya devam eder. Silahçı da başka bir dükkandan hazır ürün alıp doğrudan deposuna koymak yerine, kendi mesleğinin gerektirdiği ürünleri ortaya çıkarmak için bir mesai harcamış olur. İki meslek birbirinin işine ortak olmak yerine birbirini tamamlar.

Özetle amacım silahçıyı diğer mesleklerden üstün kılmak değil; dükkan sahiplerinin sadece "al-sat" yapmasından ziyade kendi işletmelerinin arka planında bir üretim/hazırlık rolü çevirebilmesini sağlamak. Bu tarz bir sistemin silahçı rolünü sadece "kasa başında" beklemekten kurtarıp çok daha ticaret odaklı ve keyifli hale getireceğine inanıyorum.

İyi roller!

VIP+
Erkek

Son Giriş: 06 Eylül 2026, 20:54
Toplam Oynama: 29 gün, 8 saat
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 02:03
Toplam Oynama: 1 gün, 13 saat

Partner
Erkek

Son Giriş: 07 Eylül 2026, 21:55
Toplam Oynama: 196 gün, 15 saat
Birlik: ****ERA
Erkek

Son Giriş: 01 Ağustos 2026, 15:09
Toplam Oynama: 3 gün, 23 saat
Birlik: ******* ******* ***nts
Kadın

Son Giriş: 02 Ocak 2026, 19:12

Lv.40

Erkek

Son Giriş: 02 Ocak 2026, 19:11
Toplam Oynama: 2 gün, 3 saat

VIP
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 129 gün, 18 saat
Birlik: REDLINE

Erkek

Son Giriş: 04 Eylül 2026, 16:18
Bir diğer silah dükkanı sahibi olarak katılıyorum. Silahçıda silah bakım kitinin üretilmesini doğal görüyorum. Her silah aynı gün satılmıyor, dolayısıyla depoda bekleyen silahların canı azalıyor ve bakım kitine ihtiyaç duyuluyor. Silahçı da stoklu çalışan bir işletme olduğu için bu zararını giderebilmesi için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum.

VIP
Erkek

Son Giriş: 11 Eylül 2026, 01:37
Toplam Oynama: 137 gün, 7 saat

Lv.18

Erkek

Son Giriş: 10 Eylül 2026, 19:57
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat