LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Premium Araç Vergileri

Başlatan Vacanses de 87, 18 Ağustos 2026, 02:11:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bağışçı
Alıntı yapılan: ahmet66 - 19 Ağustos 2026, 02:57:25OCC araçları vergi durumu için başka bir etken daha mantıklı olacaktır. Aracın fiyatına oranla olması normal ancak yine de gelen OCC zamlarından kaynaklı olarak vergilerin bu denli artması sorun yaratıyor. Özellikle VIP satın almayan oyuncular için vergiler gerçekten büyük bir sorun hâline gelebiliyor. Vergi açısından kesinlikle bir düzenleme gelmesi gerekiyor.

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 6 gün, 18 saat
Birlik: Lampadati
Kadın

Son Giriş: 03 Temmuz 2026, 08:46
Toplam Oynama: 0 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Vergi için paramı kasalım? Karakter gelişimi ile mi uğraşalım? Yoksa rollerimize mi odak olalım? Şahsen bu fiyatlardan dolayı ne rol, nede karakter gelişimi yapıla biliyor, böyle oldukca oyuncular role gelmeyecek, şuanda bile herkes köpke gibi meslek kasıyor, kimi role çağırsam, adam vergilerim var diyor, bu sunucuyu lütfen eski haline geri getirin.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 20 Ağustos 2026, 16:02
Toplam Oynama: 96 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 04 Ağustos 2026, 20:37
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Kesinlikle katılıyorum, destek.

Alıntı yapılan: OuxTheGod - 20 Ağustos 2026, 01:54:57Vergi için paramı kasalım? Karakter gelişimi ile mi uğraşalım? Yoksa rollerimize mi odak olalım? Şahsen bu fiyatlardan dolayı ne rol, nede karakter gelişimi yapıla biliyor, böyle oldukca oyuncular role gelmeyecek, şuanda bile herkes köpke gibi meslek kasıyor, kimi role çağırsam, adam vergilerim var diyor, bu sunucuyu lütfen eski haline geri getirin.
Haklı bir serzeniş ve katılıyorum. Kendi çevremde de bunu sık sık duyuyorum, eskiden oldukça aktif sosyal rol dönen mekanları açan arkadaşlarım artık mekanları açmıyor. Çünkü işyeri açmak artık tamamen kumar, o kumarı oynamak yerine /work sisteminde reels kaydırarak hiçbir şey yapmadan saatte $15.000 almak daha mantıklı geliyor.

Sunucu ekonomisi ne yazık ki sürdürülebilir bir model olmaktan çıkmış durumda. Her geçen gün para kasmaktan rol yapamadığını dile getiren oyuncu sayısı artıyor. Bir kısmı zaten "madem rol yapamıyorum, para da kasmanın manası yok zaten yine bir şeylere zam geliyor ve daha çok para kasmam gerekiyor" diyerek çıkıp gitti. Daha da giden olacaktır. Yeni gelen zamlar zaten insanlık dışıyken bu sistemin oyuncuyu Gold VIP alma zorunda bırakmasına dair yorum yapmayacağım, provokatif görünüp bu konunun bu bahaneyle kapatılmasını istemiyorum.

Görüş bildiren herkese teşekkürler, destekleriniz çok değerli.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 11 Eylül 2026, 01:09
Toplam Oynama: 84 gün, 23 saat
Erkek

Son Giriş: 05 Eylül 2026, 21:57
Toplam Oynama: 1 gün, 2 saat
İnsanların eskisi gibi tahammül etme isteği kalmadı. Bu sadece sunucu ile alakalı bir durum değil, eskiden okula gidip eve gelip insanlar para kasabiliyordu çünkü o dönemlerde RP yapmak bir çok insan için yeni bir şeydi ve motivasyonları vardı. Rina'nın ve RP yapma olayının ne kadar eski, köklü bir şey olduğunu göze alırsak sunucudaki oyuncuların çoğunun aynı şeyleri tekrar etmekten bunaldığını fark edebiliriz. Bu sadece para kasmak ile ilgili değil RP yapmaktan bile bunalan bir çok insan var, herkes her şeyi o kadar fazla kere yaptı ki artık sadece yapacak bir şey bulmak ve eğlenmek istiyorlar.

Rina'nın oyuncularının %70'inin bu platformda en az dört veya beş yıldır oynadığını tahmin ediyorum, bu daha az ya da daha fazla da olabilir. Bu oyuncuların bir çoğunun çoğu şeye tahammül seviyesi zaten fazlasıyla düşmüş halde. OOC market zamları, bir çok politika değişikliği ile vergilerin arttırılması, oyuncuların kısıtlandırılması, getirilen yeni meslek sistemlerinin bir çoğunun yapılan basit değişiklikler ya da kontrolün dışına çıkması üst üste birikerek zaten fazlasıyla daralma hissi getiriyor.

Örnek vermek gerekirse tohum sistemine oyuncuların erişimi olduğunu düşünmüyorum, avcılık sistemi eskiden güzeldi fakat bir anda absürt mermi fiyatları yüzünden ve hile yapan avcılar yüzünden kullanılmıyor. Pawnshop, Kasap, Kuyumcu, Sigorta, Muayne gibi işletme açıp işletmekte çok fazla efor ve zaman istiyor.

Memur rolü yapan insanlarında emeğinin fazlasıyla yendiğini düşünüyorum, hem belli bir zorunlu mesai saatleri var hem de mesaide aldıkları ödeme aşırı düşük. Sosyal rol yapmaya vakitlerinin az olmasını geçtim para kasacak bile vakitleri nadiren ortaya çıkıyor.

Son olarak OOC market ile ilgili birkaç şikayetim var. OOC markete zam geliyor evet bunu anlayışla karşılayabiliyorum çünkü FiveM'in kesintileri ve benzeri yeni masraflar ortaya çıktı. Peki neden VIP, GoldVIP ve Partner gibi içeriklerde küsürat ekleyerek insanların ek harcama yapması gerekiyor. Tebex ile daha önce hiç alışveriş yapmadım ve nasıl bir kesinti yaptığını bile bilmiyorum. Fakat oyuncuların VIP, GoldVIP ve Partner gibi içerikleri satın alırken doğrudan sadece onları alabileceği miktarların olduğu ödeme seçenekleri olması gerektiğini düşünüyorum.

Özetlemem gerekirse, sunucunun tüm ekonomisinin ve meslek sistemlerinin elden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece Premium araçlarla ilgili değil, genel olarak sunucuda bir sorun var. FiveM platformuna geçişin yoğun ve zorlu bir süreç olduğunun farkındayım fakat zaten geçişler sırasında pek çok oyuncu sunucunun ani kapanmalarından ve diğer hatalardan bunalmışken aniden zam getirmenin sadece stresi daha da arttırdığını düşünüyorum. Zaten bu kadar sorun varken birde Premium araç sisteminin getirdiği hiç bir şey yokken IC masrafın arttırması bu stresi dayanılmaz hale getirdi. İnsanların artık eskisi gibi tahammülü yok, pek çok kişi aynı şeyleri defalarca yaptı. Defalarca karakter açtı, defalarca meslek kastı, defalarca ev araba aldı, defalarca rol yaptı. Vergi sistemi ile oyuncuyu zorlayıp soğutmanın anlamı yok.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 10 Eylül 2026, 19:49
Toplam Oynama: 226 gün, 0 saat
Birlik: JDM
zama oranla yüzdelik indirim sağlanmalı

Forum Moderator
Kadın

Son Giriş: 10 Eylül 2026, 21:09
Toplam Oynama: 23 gün, 21 saat