LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

FIB-DOJ MDC Paneli

Başlatan bersheys, 29 Temmuz 2026, 20:51:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Aslında bir yandan düşününce oldukça mantıklı bir öneri. Eski bir polis çavuşu olmamın yanı sıra aktif olarak görev yapan bir kolluk personeli olarak bilgi sızdırma olaylarının ne kadar sık yaşandığına defalarca tanık oldum. Özellikle illegal birliklerle yakın ilişkisi olan bazı kolluk personellerine Discord üzerinden; "Kanka aranmam var mı?", "Frekans bitti mi?", "Sahada kaç PD var?", "Bana 56 yapılıyor mu?" gibi sorular soruluyor ve maalesef bu tarz bilgilerin paylaşıldığı durumlar yaşanabiliyor. Bu da hem soruşturmaların gizliliğine zarar veriyor hem de yapılan rolün kalitesini düşürüyor.

Eğer FIB ve DOJ gerçekten daha profesyonel ve gizlilik esaslı bir rol yapacaksa, bu tür bilgi sızıntılarının önüne geçebilecek ayrı bir federal MDC sisteminin gelmesi oldukça yerinde olur. Federal dosyaların, lokasyon takiplerinin ve hassas bilgilerin yalnızca yetkili birimler tarafından görüntülenebilmesi hem gerçekçiliği artırır hem de rolün sağlıklı ilerlemesini sağlar.

Bu nedenle öneriyi destekliyorum.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 186 gün, 3 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 14:52
Toplam Oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: Cainasu - 30 Temmuz 2026, 13:19:40Desteklemiyorum, kısaca bildirmem gerekirse OOC olarak baktığımızda FIB taraflı bir aranan genel olarak ulusal suç işlemiş şekilde ve kırmızı liste olarak adlandırılan adamlar. Bu kişileri genelde hangi kolluk kuvveti yakınsa ve keşfetmişse yakalama hakkına sahip olmakla beraber olası bir durumda olay veya tutuklama bölgesinde kişi FIB gibi departmanlara veriliyor. FIB baktığınız zaman şehir içerisindeki suç veya ihlaller yerine genel olarak ulusal suçla suçlanan veya şüphe barındıran kişilere yöneliyor ve kolluk kuvvetlerinden destek isteniyor. Yani FIB sürekli gizli takılmıyor veya polis/şerifler ile iletişimde olmadan iş yapmıyor. Bir operasyon yapılacaksa, bir suçlu veya şüpheli alınacaksa bile polis veya şerif birimleri ile yönelim sağlanıp alınıyor. Bu durumu IC'ye vurduğumuzu düşünelim, FIB oluşumu kaç kişi? Diyelim 6-7 kişi. Çok sınırlı bir kontenjana sahip. Zaten bu tek başına yönelip almak çok saçma gözükmesinin yanında olası bir durumda yeterli kalmayabilir hatta kalmayacaktır. Örnek bir senaryo; FIB Kırmızı bültenle aranan bir şahsı almaya gitti, kişinin Morningwood'da olduğunu öğrendi ve yola koyuldu. Diyelim ki dört kişi gidildi. İki araç veya tek araç. Morningwood'a bir geldiniz, bölgede yirmi kişi var. Dört kişi yirmi kişinin arasına girmeniz tamamen saçma. Ayrıca bir operasyon veya suçlu alma durumuna gittiğiniz için üzerinizde giydiğiniz üniforma veya zırh tamamen sizi ifşalıyor. Bu da karşı tarafın size cephe alması için direk fırsat. Burada direk canınız ile oynamış oluyorsunuz. Ama bunu yapmak yerine diyelim bir şerif personeli veya bir polis memuru bölgeye gitti. Arananı gördü, bölge kalabalık olduğunu fark etti ve direk frekans başlattı. Ne oldu; Bir tane memur oldu sana birden yirmi-otuz tane memur. Bu durumda yirmi kişinin arasına çok rahat girer, alır ve çıkar. Olası bir durumda ise sayı olarak fazla veya yeterli olur. Bu durumdan dolayı başta bahsettiğim gibi desteklemiyorum. Gizli soruşturmalar yürütebilir FIB-DOJ gibi oluşumlar ama polis veya şerif desteği yani saha kolluk kuvveti olmadan FIB veya DOJ tek başına bir işe yaramaz. O anlık suçluyu alabilir ama suça tamamen engel olamaz veya önlemede bulunamaz.

Söylediklerinin yüzde doksanı yanlış veya kulaktan dolma bilgi. Burada yazdığın gibi müdahale etmiyoruz olaylara, ayrıca MDC'nin  söylediklerinle bir alakası yok. Desteğe ihtiyaç olduğunda FIB ve DOJ zaten PD-SD-FD'yle karşılıklı yardımlaşıyor.

_