LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Trafik Kazaları & Zorunlu Yaralanma Rolü Önerisi

Başlatan RasimTutuncu, 25 Temmuz 2026, 17:41:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 90 gün, 12 saat
Birlik: ******* ***** ***ily
Kadın

Son Giriş: 26 Temmuz 2026, 02:42
Toplam Oynama: 1 gün, 17 saat
Birlik: ******* ***** ***ily
Alıntı yapılan: RasimTutuncu - 29 Temmuz 2026, 21:27:13Öncelikle şunu belirtmek isterim ki burada hiçbir kişiye karşı bir öfkem, kırgınlığım ya da kişisel bir yaklaşımım yok. Aksine, yorum yapan arkadaşların birçoğuyla geçmişte aynı ortamda rol yaptım, bir kısmıyla da hâlâ rol yapmaya devam ediyorum. Bu nedenle yazacaklarım tamamen önerinin içeriğiyle ilgilidir; herhangi bir kişiyi hedef alma amacı taşımamaktadır.

Konuya katılmayan arkadaşların fikirlerine elbette saygı duyuyorum. Ancak bazı yorumlarda öneri, sunucuya sağlayacağı katkı üzerinden değil, tamamen kişisel oyun alışkanlıkları üzerinden değerlendiriliyor. Oysa AR-GE'nin amacı da tam olarak budur; mevcut sistemi daha iyi hâle getirebilecek fikirleri yönetimin değerlendirmesine sunmaktır.

"Ben yapmak istemem.", "Bence gereksiz." veya "Oynanışı yavaşlatır." gibi gerekçeler, önerinin sunucu açısından yanlış olduğunu tek başına göstermez. Roleplay anlayışında önemli olan, olayların sonuçlarını mümkün olduğunca gerçekçi şekilde yansıtmaktır. Eğer her öneriyi yalnızca oyuncuya ek sorumluluk getiriyor diye reddedersek, rol kalitesini artırabilecek birçok sistemi daha tartışmadan elemiş oluruz.

Kimsenin bu öneriyi beğenmek ya da desteklemek gibi bir zorunluluğu yok. Fakat eleştirilerin de önerinin sunucuya ne katacağı üzerinden yapılmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Sonuçta burada kişisel bir kazanım peşinde değilim; yalnızca rol ortamının daha tutarlı ve daha gerçekçi olmasına katkı sağlayabileceğini düşündüğüm bir fikri paylaşıyorum.

Bu nedenle konu benim için bir haklı çıkma meselesi değil. Görüşlerimi ve gerekçelerimi paylaştım. Destekleyen de olacaktır, desteklemeyen de. Nihai değerlendirme ve karar ise her zaman olduğu gibi sunucu yönetimine aittir. Bu yüzden kendi adıma konuyu uzatmayı veya kişisel bir tartışmaya dönüştürmeyi doğru bulmuyorum.

:heart:

Oyuncu
şikayet açın rol yapmayanlara, insanları role zorlamak zorunda değilsiniz. belki oyundan çıkacaktır, belki acil bir işi çıkmıştır aracının park yerini bozmadan oyundan çıkmak istiyordur vb. durumlarda 3 saat rol yapmak zorunda değil, rol yapmayanlara şikayet açabilirsiniz.  :like:  :anlas:

VIP+
Erkek

Son Giriş: 02 Ağustos 2026, 03:38
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 02 Ağustos 2026, 03:34
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 06 Ağustos 2026, 15:27
Toplam Oynama: 130 gün, 17 saat
Kadın

Son Giriş: 29 Temmuz 2026, 03:27
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
yok. role zorlamayın ınsanları sızı etkılemedıgı surece. 2 araba carpıp hıcbır sey yokmus gıbı devam etsın her seyde role zorlarsak sunucuda ınsan kalmaz.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 05 Temmuz 2026, 23:40
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
desteklemiyorum abartıldığında uygulanacak belli kurallar var zaten her defasında uzun uzun kaza rolü yapmak zevki kaçırır :dislike:

Oyuncu
üçüncü taraf olarak sizi etkilemeyen rollere ooc olarak müdahale etmemelisiniz. buranın araç sürücüleri belli, kimse günde dört beş defa kaza yaralı hastane rolü yapmak istemez. desteklemiyorum  :dislike:

Helper
+1 — Destekliyorum.

Çok yerinde ve sunucudaki rol kalitesini doğrudan yukarı taşıyacak bir öneri.

Özellikle yüksek hızda gerçekleşen veya birden fazla takla atılan ağır kazalardan sonra araçtan hiçbir şey olmamış gibi inilip "İyiyim" denilerek rolün geçiştirilmesi gerçekçiliği tamamen öldürüyor. Karşı tarafta LSFMD veya kolluk kuvvetleri olarak detaylı, gerçekçi bir medikal rol sunulmaya çalışılırken bu tarz baştan savma davranışlar hem rol zevkini düşürüyor hem de verilen emeği boşa çıkarıyor.

Kazaların şiddetine göre zorunlu yaralanma rolü kuralı getirilmesi; hem oyuncuları daha dikkatli araç sürmeye teşvik edecek hem de medikal ekiplerin sunucu içerisindeki rol pasını aktif tutacaktır. Yönetimin bu konuya kural ve yaptırım bazında el atması gerektiğine katılıyorum.