LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Trafik Kazaları & Zorunlu Yaralanma Rolü Önerisi

Başlatan RasimTutuncu, 25 Temmuz 2026, 17:41:41

« önceki - sonraki »

Eren Başkan. ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu

Lv.48

Erkek

Son Giriş: 17 Haziran 2026, 16:22
Toplam Oynama: 28 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)
Düşünce ve AR&GE önerisi, yapılan yorumlar güzel fakat şu kısmı maalesef ki atlıyorsunuz. Sunucu Hard-RP sunucusu değil ve bu kural en başından beri olmaması nedeniyle herkes buna alışık değil. Bir süre oyunu bırakıp döndüm, adam ters şeritten bana çarptı ve önceden böyle bir durum için kaza-rpsi yapmak zorunda değilken yapmadığım için uyarı aldım. Öncesinde bu kaza durumundan ziyade insanların biraz daha trafik kurallarını öğrenmesi, 100 mil hızla dönüş yapmamaları gerekiyor. Yoksa bende katılıyorum öyle kaza yapıldığında kaza rolünün dönmesi ve bir şeylerin yapılabilmesi için. Kaza yapıyorum, yaralı rolü esansında polis geliyor teşekkürler, gayet güzel rol yapıyor. Başımı direksiyona çarptığı için travma yaşıyor olabilir falan diyorum. Polis LSFMD çağrısı yapıyor ama sahada aktif birim olmadığı için orada mecbur ilk yardım müdahalesi yapıp hastaneye sevk ediyor. Hastaneye bir şekilde gidiyorum ya da götürüyorlar orada da doktor yok. Hadi doktor bulduk rolü detaylandırıyorum adam gelip serum takıyor bittiğinde çıkabilirsin diyor. Yapacak olan adam deneyince bile zaten ben bulunla karşılaşıyorum niye detaylandırıyorum ki diyerek yapmaktan vazgeçiyor. Daha çok kendi çevremde insanların nasıl roller yaptığını bildiğim için mümkün olduğunda onlara bu tarz rolleri paslıyorum ki heves kırma durumu yaşanmasın. Tekrardan söylüyorum, evet dediğin mantıklı katılıyorum ama yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 87 gün, 17 saat
Birlik: ******* ***** ***ily
Kadın

Son Giriş: 26 Temmuz 2026, 02:42
Toplam Oynama: 1 gün, 17 saat
Birlik: ******* ***** ***ily
Rina Roleplay hard rp sunucusu değil, zaten öyle bir iddiası da yok. Bu ar-ge'de büyük ihtimal hera tarafından okunuldu diyip arşivlenip kaldırılacak. FiveM'e focuslanılan bu dönemde bu ar-ge'nin gereksiz olduğunu düşünüyorum. (Olsa da olur olmasa da olur) fakat dediğim gibi burası Hard-RP sunucusu değil ve günün sonunda oyun.

LSFMD
Kadın

Son Giriş: 27 Temmuz 2026, 15:42
Toplam Oynama: 35 gün, 4 saat
Benim bu öneriyi sunmaktaki amacım oyuncuların oyununu zorlaştırmak ya da gereksiz yere cezalandırmak değil. Aksine Roleplay anlayışını biraz daha destekleyerek yaşanan olayların ağırlığını hissettirebilmek. Roleplay dediğimiz şey, sadece karakterimizi konuşturmak veya belirli kuralları uygulamak değildir. Aynı zamanda yaptığımız her hareketin mantıklı ve gerçekçi sonuçlarının olmasıdır. Eğer çok ciddi bir trafik kazasından araç birkaç saniye içerisinde hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edebiliyorsa, o kazanın oluşturduğu rol değeri de büyük ölçüde ortadan kalkıyor.

Gerçek hayatta yüksek hızla gerçekleşen kazalar yalnızca aracın hasar almasıyla sonuçlanmaz. Sürücü ve yolcular fiziksel olarak etkilenir, araç çoğu zaman hareket edemez hale gelir, olay yerine ekiplerin gelmesi gerekir ve süreç doğal olarak daha uzun ilerler. Roleplay'da amaç tam olarak bu gerçekçiliği oyuncuya hissettirebilmektir. Çünkü rolün kalitesini artıran şey sadece oyuncunun yazdığı emote değil, sistemlerin de o rolü desteklemesidir.

Bugün birçok oyuncu trafik kazalarını birkaç saniyelik ufak bir aksilik olarak görüyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de sistemin kazaların ciddiyetini yeterince hissettirmemesi. Oysa ağır bir çarpışma sonrasında aracın kullanılamaz hale gelmesi, sürücünün sağlık açısından etkilenmesi veya çekici ihtiyacının doğması gibi sonuçlar, oyuncuları doğal olarak daha dikkatli araç kullanmaya yönlendirir. Böylece hem trafik kültürü gelişir hem de FMD, PD ve gerekirse FiveM döneminde gelebilecek düşüncesiyle yazdığım çekici gibi mesleklerin rol değeri artmış olur. İnsanlar daha olgun ve singleplayer'de olmadan, Freeroam sunucu değilmiş gibi davrandığı bir dünya elde etmiş oluruz.

Roleplay'de önemli olan oyuncuyu zorlamak değil, oyuncuya yaptığı hareketin bir karşılığı olduğunu hissettirmektir. Çünkü sonuçların olmadığı yerde risk algısı da oluşmuyor. Risk algısı olmayınca insanlar kırmızı ışığa uymuyor, hız sınırını önemsemiyor, dikkatsiz araç kullanıyor ve meydana gelen kazalar da birkaç saniye sonra unutulup gidiyor. Halbuki yaşanan her olay karakter üzerinde bir iz bırakmalı ve oyuncuları "Bunun bir sonucu olabilir." düşüncesine yöneltmelidir.

Elbette burada bahsettiğim şey her kazanın büyük bir olaya dönüşmesi değil. Düşük hızdaki ufak temaslarla yüksek hızdaki ağır kazalar birbirinden ayrılabilir. Ancak özellikle ciddi çarpışmalarda sistemin ve yönetimin rolü desteklemesi, sunucunun genel gerçekçilik seviyesini önemli ölçüde yükseltecektir.

Sonuç olarak bu öneriyi herhangi bir oyuncu grubunun işini zorlaştırmak için değil, Rina'nın benimsediği gerçekçi rol ortamına katkı sağlayacağını düşündüğüm için sunuyorum. RP'nin en önemli noktalarından biri, yapılan her eylemin mantıklı ve hissedilebilir sonuçlar doğurmasıdır. Trafik kazaları da bunun en sık yaşanan örneklerinden biri olduğu için, burada atılacak küçük ama doğru adımların sunucudaki genel rol kalitesine uzun vadede olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Oyuncu
Bu AR-GE'nin gereksiz olduğunu düşünen oyuncu grubu, bence işleri zorlaştırmadan balık farmına geri dönebilir. 2 dakikalık yaralı rolü, kaza rollerini yaptığınız için ölmezsiniz. Bu konunun sunucunun hardrp olup olmamasıyla alakası da yok, kaldı ki terimlerin ne anlama geldiğinden bihaber olan oyuncu çok fazla. Bu AR-GE önceden de defalarca açılmıştır, şimdide açıldı, gelecekte de açılacak. Bir yerde elbet bu konu kabul edilir, rol yapmaktan kaçan freeroamcı kesimin bu AR-GE'yi desteklememesi, gerçekleri değiştirmiyor ne yazık ki.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 27 Temmuz 2026, 19:55
Toplam Oynama: 116 gün, 22 saat
Birlik: REDLINE
Alıntı yapılan: RasimTutuncu - Dün, 16:07:26Benim bu öneriyi sunmaktaki amacım oyuncuların oyununu zorlaştırmak ya da gereksiz yere cezalandırmak değil. Aksine Roleplay anlayışını biraz daha destekleyerek yaşanan olayların ağırlığını hissettirebilmek. Roleplay dediğimiz şey, sadece karakterimizi konuşturmak veya belirli kuralları uygulamak değildir. Aynı zamanda yaptığımız her hareketin mantıklı ve gerçekçi sonuçlarının olmasıdır. Eğer çok ciddi bir trafik kazasından araç birkaç saniye içerisinde hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edebiliyorsa, o kazanın oluşturduğu rol değeri de büyük ölçüde ortadan kalkıyor.

Gerçek hayatta yüksek hızla gerçekleşen kazalar yalnızca aracın hasar almasıyla sonuçlanmaz. Sürücü ve yolcular fiziksel olarak etkilenir, araç çoğu zaman hareket edemez hale gelir, olay yerine ekiplerin gelmesi gerekir ve süreç doğal olarak daha uzun ilerler. Roleplay'da amaç tam olarak bu gerçekçiliği oyuncuya hissettirebilmektir. Çünkü rolün kalitesini artıran şey sadece oyuncunun yazdığı emote değil, sistemlerin de o rolü desteklemesidir.

Bugün birçok oyuncu trafik kazalarını birkaç saniyelik ufak bir aksilik olarak görüyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de sistemin kazaların ciddiyetini yeterince hissettirmemesi. Oysa ağır bir çarpışma sonrasında aracın kullanılamaz hale gelmesi, sürücünün sağlık açısından etkilenmesi veya çekici ihtiyacının doğması gibi sonuçlar, oyuncuları doğal olarak daha dikkatli araç kullanmaya yönlendirir. Böylece hem trafik kültürü gelişir hem de FMD, PD ve gerekirse FiveM döneminde gelebilecek düşüncesiyle yazdığım çekici gibi mesleklerin rol değeri artmış olur. İnsanlar daha olgun ve singleplayer'de olmadan, Freeroam sunucu değilmiş gibi davrandığı bir dünya elde etmiş oluruz.

Roleplay'de önemli olan oyuncuyu zorlamak değil, oyuncuya yaptığı hareketin bir karşılığı olduğunu hissettirmektir. Çünkü sonuçların olmadığı yerde risk algısı da oluşmuyor. Risk algısı olmayınca insanlar kırmızı ışığa uymuyor, hız sınırını önemsemiyor, dikkatsiz araç kullanıyor ve meydana gelen kazalar da birkaç saniye sonra unutulup gidiyor. Halbuki yaşanan her olay karakter üzerinde bir iz bırakmalı ve oyuncuları "Bunun bir sonucu olabilir." düşüncesine yöneltmelidir.

Elbette burada bahsettiğim şey her kazanın büyük bir olaya dönüşmesi değil. Düşük hızdaki ufak temaslarla yüksek hızdaki ağır kazalar birbirinden ayrılabilir. Ancak özellikle ciddi çarpışmalarda sistemin ve yönetimin rolü desteklemesi, sunucunun genel gerçekçilik seviyesini önemli ölçüde yükseltecektir.

Sonuç olarak bu öneriyi herhangi bir oyuncu grubunun işini zorlaştırmak için değil, Rina'nın benimsediği gerçekçi rol ortamına katkı sağlayacağını düşündüğüm için sunuyorum. RP'nin en önemli noktalarından biri, yapılan her eylemin mantıklı ve hissedilebilir sonuçlar doğurmasıdır. Trafik kazaları da bunun en sık yaşanan örneklerinden biri olduğu için, burada atılacak küçük ama doğru adımların sunucudaki genel rol kalitesine uzun vadede olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum.
Bu dediklerinin olduğunu varsayarsak insanların buna alışması aylar sürer. Şuan ki sistemin iki korna çalarak "İyi misin?-İyiyim." diyerek geçiştirilmesi daha mantıklı geliyor. Ağır kazadan sonra aracın kullanılamaz hale gelmesi de bana aşırı mantıksız geliyor, oyunu herkes aynı sistemle oynamıyor üstüne üstlük droplar da yaşanabiliyor. Bunun yanında da çekici çağırıp beklemek o bu şu diyerek bence oyuncuyu iyice başkalarına mahkum etmek; oyuncuyu soğutacağını düşünüyorum. Şuan ki sistem şuanda iyi işliyor. Çok fazla kaza rolü yapmak isteyen varsa da kaza yaptığında iyi değilim diyerek rolüne devam edebilir.

Oyuncu

Lv.18

Kadın

Son Giriş: 25 Temmuz 2026, 17:46
Toplam Oynama: 1 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: Ndeasd - Dün, 15:45:30Rina Roleplay hard rp sunucusu değil, zaten öyle bir iddiası da yok. Bu ar-ge'de büyük ihtimal hera tarafından okunuldu diyip arşivlenip kaldırılacak. FiveM'e focuslanılan bu dönemde bu ar-ge'nin gereksiz olduğunu düşünüyorum. (Olsa da olur olmasa da olur) fakat dediğim gibi burası Hard-RP sunucusu değil ve günün sonunda oyun.
Kesinlikle katılıyorum.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Temmuz 2026, 22:49
Toplam Oynama: 0 gün, 21 saat
Destekliyorum! RP değil de düz GTA oynayın o halde, MD rollerine büyük katkı sağlayacaktır. :?:  :?:

VIP+
Alıntı yapılan: Vacanses de 87 - 25 Temmuz 2026, 17:43:17İsteksiz malum işten sakat çocuk doğar. Bunun en büyük örneği Venue iş alanlarında dönen roller, bir tarafı role zorlamak o rolün kalitesini 100'den 1'e düşürür.

Oyuncu

Lv.23

Erkek

Son Giriş: 07 Haziran 2026, 13:13
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Çift kornada iyi ama, Rol kalitesi için rol yapmak daha iyi.

VIP

Lv.26

Erkek

Son Giriş: 23 Temmuz 2026, 23:20
Toplam Oynama: 0 gün, 14 saat