LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Birliklerde Pasif R20 Lider (Multi Account) Sorunu

Başlatan Lavinya, 17 Temmuz 2026, 15:12:30

« önceki - sonraki »

K.Atatürk ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
farklı oyuna girmeyen arkadaşlarına verilip kendileri sicil yaptığı zaman birlikten quit atmaya çalışan kişiler var evet, R20 karakterlerin veya o karakter kime aitse aktif olarak farklı bir karakterinin olduğunu denetlenmeli ve gerekeni yapılmalı. Bu konuda çalışma yapabilirler.

#11
Bunu kesinlikle destekliyorum, kendi birlik liderimin pasif lider olmasına rağmen şöyle izah edeyim. Aslında MultiAccount sorunundan ziyade pasif lider sorunu var ve bunun böyle olmasınında birlik liderlerine göre haklı yönleri var.

Öncelikle şunu söyleyeyim çoğu birliğin tanıtım sahibi pasif, bunun sebebi birlik kaynaklı olmakla beraber aynı zamanda oyuncuların art niyetliliği ve bunu düzenleyecek bir politikanın olmamasından da kaynaklanıyor. Bunun önceliklli sebebi uyarı politikası aktif olarak oynadığımız bir karakterin sicil yemesi tanıtım sahibi olan zorunlu evet zorunlu olarak tanıtımı başkasına aktarma ihtiyacını doğuruyor. Aynı zamanda tanıtım sahibi R20 olacak zorunluluğuda herşeyi baştan şekillendiriyor benim jail yemem rolsel olarak R20'yi değiştirmesi biraz saçma bundan ötürü. Aynı zamanda dediğim gibi oyuncuların art niyetli olmasından da kaynaklanıyor oyuncu sevmediği birliğe uyarı yedirtmek için onu resmen kovalıyor açık arıyor bu yüzdende birlik sahibi Kelle Koltukta geziyor bundan ötürüde oyunu rahat oynayabilme açısından sonuçta çoğumuz insanız tanıtımı birlikte rolleri bulunmuş lider rolü yapmış birine aktarıyor.

Burada kendimi haklı çıkarmıyorum, savunmada yapmıyorum. Bunu yapan birlikleriki bir çoğu böyle yapıyor kendi birliğim dahil hatta size şöyle bir örnek vereyim bundan dört ay önce onaylı birliğimin tanıtım sahibi bendim ancak sonrasında birliğime karşı sürekli bir ihlal arayışında bulunuldu ve dolayısıyla ping ötürü küçük bir dokunmadan ötürü yediğim jailde bir uyarı yedim. Şöyle söyleyeyim tam bu durumda eğer tanıtım sahibini değiştirmezseniz birliğiniz haftaya yine uyarı yiyor bir sonraki haftada kapanıyor yani demek istediğim bunu zorunlu olarak yapıyor birlik liderleri, bende bundan ötürü normalde oyuna az giren kuzenime devrettim rollerde de bulunuyordu ancak sonrasında pc bozulduğu için bir süredir rollere katılamamaya başladı. Bunun için iki tane çözüm önerim var.

1. çözüm önerim: Siciller ooc birlik liderleri bazında değerlendirilsin, uyarı yediğimiz için R20 veya R19 değişmesin en başından iki birlik lideri seçilerek onların cezaları özellikle kontrol edilsin.

2. çözüm önerim ve en doğrusu: Birlik liderlerine açılan şikayetlere BM veya Stajyer BM baksın eğer ortada büyük rol devamlılığını bozan veya karşıdaki kişinin açık aramasından kaynaklanan bir durum varsa BM ve BM stajyeri buna göre bir insiyatif alsın.

Dediklerim bu şekilde cezalandırılmadan öte düzeltilmeye yönelik bir süreç izlenmesini savunuyorum.

Oyuncu
Destekliyorum, R20 konusunda abuse yapan, bunu suistimal eden birlikler var. Hiç birlik toplantısına katılmamış, birlik rollerinin hiçbirine katılmıyor olan liderler var üstelik bu liderler aylardır tanıtım sahibi. Bu konuya yönelik politika getirilmeli, abuse yapıldığı çok belli. R20'yi hiç aktif olmayan veya söylenildiği gibi multi hesaplar üzerinden garantileyip birliği lider açısından sicil veya diğer durumlardan muaf tutulacak şekilde ayarlıyorlar.

VIP+
BM lerin işini biz yapıyoruz. Buna ses çıkarılması lazımdı. Nasılsa 3 günde 1 rol ss atılıyorsa birlik lideri de 3 günde 1 oyuna girmeli. Liderin profili ve sicili açık olmalı. Destek  :onay:

VIP+
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 20 Temmuz 2026, 23:59
Toplam Oynama: 22 gün, 7 saat
Birlik: MORNINGWOOD
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 20 Temmuz 2026, 23:41
Toplam Oynama: 346 gün, 1 saat
Birlik: Lampadati
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 08 Temmuz 2026, 21:49
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 21 Mart 2026, 22:01
Toplam Oynama: 0 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: Laurant - 18 Temmuz 2026, 19:53:46Bu durum maalesef var, önüne geçebilmek adına dediğiniz yöntemler veya fikir üretilip işleme sokulabilir. Tanıtımın sahibinin birlikler dcsinde yetkisi bile yok ama R20  :hihi:

Bu arada M/A olayının dışında da bu yaşanıyor (Ben m/a yapan R20 görmedim.) oyunu komple bırakmış bir arkadaşlarının üzerine de tanıtımı yapıp geçiyorlar.

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 21 Temmuz 2026, 16:04
Toplam Oynama: 226 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: Ezqaul - 18 Temmuz 2026, 17:03:25Multiaccount zaten otomatik tespit ediliyor.
Sadece aynı Rockstar hesabıyla girilirse tespit ediliyor. İkinci bir GTA 5'i olan veyahut çevresinden bir şekilde GTA 5 bulan zaten bunu yapıyor. Pasif birlik liderleri sorunu sunucuda bir yıldan fazla bir süredir zaten var.