LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Günlük Meslek Limiti önerisi

Başlatan esenler kralı, 28 Haziran 2026, 10:22:24

« önceki - sonraki »

K.Atatürk ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Gördüğüm en saçma argelerden birisi, katılmıyorum.

Partner
dünya senin etrafında dönmüyor senin vaktin yok diye vakit ayırabilen insanların kazancına göz koyma. Otobüs bulmakta sıkıntı çekiyorsan galeride 120k orada stok bulamazsanda satanı çok rahatça bulabilirsin

Partner
Alıntı yapılan: esenler kralı - 28 Haziran 2026, 16:31:21
Alıntı yapılan: Nadrosima1 - 28 Haziran 2026, 16:22:29Desteklemliyorum. Rol yapmanın da bir ucu paraya dayanıyor. Paran varsa ev alıyorsun, paran varsa araç alıyorsun ve paran varsa iş yeri açıyorsun. Hepsi de yeterince maliyetli işler. İnsanlar rol ortamı oluşturabilmek için bile paraya ihtiyaç duyuyor. İsteyen istediği kadar para kasar, herkesin roleplay zevki ve oyun anlayışı farklıdır.
Ancak para kasmanın temel amacı üstünlük sağlamak oyuncular için bunu gözlemliyorum, sunucunun roleplay sunucusu olduğununda altını çiziyorum. Yani meslekler bir limit çerçevesinde roleplayla uyum içerisinde olmalı.
sende daha çok emek ver daha mantıklı ticaretler yap oyundaki tek para kazanma mantığı otobüs veya tırcılık falan tarzı şeyler değil bir sürü şeyle para kazanabilirsin.

Partner
Erkek

Son Giriş: 13 Haziran 2026, 19:22
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 12 gün, 1 saat
Birlik: Southside 28
Alıntı yapılan: UssWaTCe - 29 Haziran 2026, 03:46:15Öneriye kesinlikle katılmıyorum, bence çok yanlış bir mantık.Şu an otobüs bulamama sorunu tamamen sistemsel bir hata, bunun çözümü mesleğe limit getirmek değil. Araç sayısı artırılır veya aracı alıp binen, AFK kalan kişilerden araç otomatik geri alınır olur biter. Bir sorunu çözmek için tüm sunucunun özgürlüğünü kısıtlamaya gerek yok.Günde 1 saat giren adamla 8 saat giren adamın kazancı eşit olamaz, burası bir rol sunucusu ve herkes ne kadar emek verirse o kadar kazanmalı. Aktif oyuncuyu bu şekilde cezalandırırsanız sunucuda adam kalmaz, limitini dolduran oyundan çıkar. Ayrıca paraya ulaşmayı bu kadar zorlaştırırsanız legal/illegal roller için gereken mülkleri, silahları kimse alamaz. Hatta iddia edilenin aksine parayı kısmak OOC ticareti bitirmez, tam tersi karaborsayı patlatır. İnsanlar oyun içinde kasamadığı parayı dışarıdan satın almaya çalışır.Kimseyi mesleği yasaklayarak zorla role yönlendiremezsiniz. Rol kalitesi artsın isteniyorsa işyeri sistemleri, legal oluşumlar desteklenir ve teşvik edilir. Sunucu ekonomisini baltalayacak bu tarz kısıtlamalara kesinlikle karşıyım.

Ben burada ben az oynuyorum hakkım gözetilsin demek istemiyorum sadece, sorun otobüs bulamamada değil bu kadar fazla kişinin kasılır gibi otobüs yapması ve bunun herhangi bir rol ile alakası yok. Sunucunun roleplay sunucusu olduğunu hatırlatıyorum, kasılmaktan ziyade rol ile iç içe olmalıyız.

Lv.17

Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 23:24
Toplam Oynama: 8 gün, 1 saat
Günlük yaşam standartlarında bile belli bir saat çalışma programı vardır. Bunu bilmeyen arkadaşlar, hayatında hiç iş tecrübesi olmamıştır. Burası roleplay sunucusu para kasma veya level kasma sunucusu değil arkadaşlar. Rol yapıcaksanız yapın bence yapmıcaksanız metin2 sunucuları sizi bekliyor burada insanlara karşı agresif tutum sergilemeniz de karakterinizin aynasının ne kadar kirli oldugunu gösteriyo. Çıkarlarınız size kalsın, rollerinizde sunucuya.

Lv.17

Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 23:24
Toplam Oynama: 8 gün, 1 saat
Partnerler nedense bizim brawl sistemi argesinden beri tutulmuş acıları var sanırım her argemize sallamaya devam ediyorlar oynadığınız yere göre dönün cuzz mta ve fivem sizi bekliyo.

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 12 gün, 1 saat
Birlik: Southside 28
Alıntı yapılan: Arbnomis - 29 Haziran 2026, 16:26:07
Alıntı yapılan: esenler kralı - 28 Haziran 2026, 16:31:21
Alıntı yapılan: Nadrosima1 - 28 Haziran 2026, 16:22:29Desteklemliyorum. Rol yapmanın da bir ucu paraya dayanıyor. Paran varsa ev alıyorsun, paran varsa araç alıyorsun ve paran varsa iş yeri açıyorsun. Hepsi de yeterince maliyetli işler. İnsanlar rol ortamı oluşturabilmek için bile paraya ihtiyaç duyuyor. İsteyen istediği kadar para kasar, herkesin roleplay zevki ve oyun anlayışı farklıdır.
Ancak para kasmanın temel amacı üstünlük sağlamak oyuncular için bunu gözlemliyorum, sunucunun roleplay sunucusu olduğununda altını çiziyorum. Yani meslekler bir limit çerçevesinde roleplayla uyum içerisinde olmalı.
sende daha çok emek ver daha mantıklı ticaretler yap oyundaki tek para kazanma mantığı otobüs veya tırcılık falan tarzı şeyler değil bir sürü şeyle para kazanabilirsin.

Yanlış anlaşılmak istemem, "ben otobüs bulamıyorum, sistemin değişmesini istiyorum" demiyorum ben zaten. Sunucunun önemli bir kısmının hatta duruma göre çoğunluğunun böyle kasılması roleplay işi ile ters düşüyor. Bunu herhangi bir tutarlılığının olmadığını düşünüyorum, meslek yapılacaksa para kazanılacaksa bunun rol ile iç içe olması gerekiyor. Hali hazırda market veya başka yerlerde çalışma sistemiyle bu biraz düzeliyor ancak hala item kasıyormuş gibi oynama mevzusu var.

Oyuncu
Alıntı yapılan: esenler kralı - 29 Haziran 2026, 18:18:41
Alıntı yapılan: UssWaTCe - 29 Haziran 2026, 03:46:15Öneriye kesinlikle katılmıyorum, bence çok yanlış bir mantık.Şu an otobüs bulamama sorunu tamamen sistemsel bir hata, bunun çözümü mesleğe limit getirmek değil. Araç sayısı artırılır veya aracı alıp binen, AFK kalan kişilerden araç otomatik geri alınır olur biter. Bir sorunu çözmek için tüm sunucunun özgürlüğünü kısıtlamaya gerek yok.Günde 1 saat giren adamla 8 saat giren adamın kazancı eşit olamaz, burası bir rol sunucusu ve herkes ne kadar emek verirse o kadar kazanmalı. Aktif oyuncuyu bu şekilde cezalandırırsanız sunucuda adam kalmaz, limitini dolduran oyundan çıkar. Ayrıca paraya ulaşmayı bu kadar zorlaştırırsanız legal/illegal roller için gereken mülkleri, silahları kimse alamaz. Hatta iddia edilenin aksine parayı kısmak OOC ticareti bitirmez, tam tersi karaborsayı patlatır. İnsanlar oyun içinde kasamadığı parayı dışarıdan satın almaya çalışır.Kimseyi mesleği yasaklayarak zorla role yönlendiremezsiniz. Rol kalitesi artsın isteniyorsa işyeri sistemleri, legal oluşumlar desteklenir ve teşvik edilir. Sunucu ekonomisini baltalayacak bu tarz kısıtlamalara kesinlikle karşıyım.

Ben burada ben az oynuyorum hakkım gözetilsin demek istemiyorum sadece, sorun otobüs bulamamada değil bu kadar fazla kişinin kasılır gibi otobüs yapması ve bunun herhangi bir rol ile alakası yok. Sunucunun roleplay sunucusu olduğunu hatırlatıyorum, kasılmaktan ziyade rol ile iç içe olmalıyız.

Ne kadar anlatsan nafile, adamlar hayatlarında npcler gibi meslek kasan elemanlar. Sunucu res atıldıktan sonra otobüslere koşuyorlar, bunlardan başka birde partner/vipler araç alıp yapabilirsin diyor orası ayrı bir makara aten galeri sistemi iyi değil stok geliyor ama role dökülürse nerden geldiği belli değil sonra "otobüs al öyle yap broo" derler gerçekten garipler. İlla sunucuda bir şeyler yapmak için donate ve üyelik almak gerekiyor gibi. Gerçekten rezalet.

Katılıyorum, destek. (Yukarıda yazdıklarım hakaret değildir, düşüncedir.)

Partner
Alıntı yapılan: jorgevladimiratatürk - 29 Haziran 2026, 18:19:43Günlük yaşam standartlarında bile belli bir saat çalışma programı vardır. Bunu bilmeyen arkadaşlar, hayatında hiç iş tecrübesi olmamıştır. Burası roleplay sunucusu para kasma veya level kasma sunucusu değil arkadaşlar. Rol yapıcaksanız yapın bence yapmıcaksanız metin2 sunucuları sizi bekliyor burada insanlara karşı agresif tutum sergilemeniz de karakterinizin aynasının ne kadar kirli oldugunu gösteriyo. Çıkarlarınız size kalsın, rollerinizde sunucuya.
bazı roller için para gerekiyor ya reis mesela bir mekan, hood, ev veya bir araba hepsi milyonlar gerektirdiği için insanlar saatlerce farm yapiyor yani size bu batmış anlaşılan insanların vakitlerini harcayıp para kazanmaları sizde vaktinizi harcayabilirsiniz sonuçta değil? Dünya senin etrafında dönmüyor bu düşünceden çıkmalısın bence  :tongueout: