LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Günlük Meslek Limiti önerisi

Başlatan esenler kralı, 28 Haziran 2026, 10:22:24

« önceki - sonraki »

K.Atatürk ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 8 gün, 16 saat
Birlik: MORNINGWOOD
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 01:05
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)

Erkek

Toplam Oynama: 12 gün, 1 saat
Birlik: Southside 28

VIP+
Kadın

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 18:13
Toplam Oynama: 160 gün, 8 saat
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2026, 00:00
Desteklemliyorum. Rol yapmanın da bir ucu paraya dayanıyor. Paran varsa ev alıyorsun, paran varsa araç alıyorsun ve paran varsa iş yeri açıyorsun. Hepsi de yeterince maliyetli işler. İnsanlar rol ortamı oluşturabilmek için bile paraya ihtiyaç duyuyor. İsteyen istediği kadar para kasar, herkesin roleplay zevki ve oyun anlayışı farklıdır.

Oyuncu
Alıntı yapılan: victor - 28 Haziran 2026, 10:31:23rol yaparak para kazanma sistemelri daha çok olmalı (işyeri işletmek gibi gibi

Biraz örnekler misin bu tarz işletmeleri çünkü benim gördüğüm otobüsten veya diğer mesleklerden çok işletmelerden para kasılıyor özellikle ihaleyle alınanlardan. İtemi ver paranı al, parayı ver itemi al veya fast geçelim yani bu işletmelerden ciddi para kasıldığı ortada ben öyle mükemmel bir rol de göremiyorum. Durum böyleyken ciddi bir zaman sarf edip otobüs süren adam benim gözüme o kadar batmıyor.

Erkek

Toplam Oynama: 12 gün, 1 saat
Birlik: Southside 28
Alıntı yapılan: Nadrosima1 - 28 Haziran 2026, 16:22:29Desteklemliyorum. Rol yapmanın da bir ucu paraya dayanıyor. Paran varsa ev alıyorsun, paran varsa araç alıyorsun ve paran varsa iş yeri açıyorsun. Hepsi de yeterince maliyetli işler. İnsanlar rol ortamı oluşturabilmek için bile paraya ihtiyaç duyuyor. İsteyen istediği kadar para kasar, herkesin roleplay zevki ve oyun anlayışı farklıdır.
Ancak para kasmanın temel amacı üstünlük sağlamak oyuncular için bunu gözlemliyorum, sunucunun roleplay sunucusu olduğununda altını çiziyorum. Yani meslekler bir limit çerçevesinde roleplayla uyum içerisinde olmalı.

RP Quality Moderator
Limit konusu hakkında yorum yapmayacağım, fakat oyuncuları sistemsel mesleklere yönlendirmek yerine rolsel olarak kazanç sağlayabileceğimiz mesleklerin gelmesi daha mantıklı olacaktır. Bu konuda bunu destekliyorum, sunucunun ekonomisi şuanda sadece sistemsel meslekler sayesinde ilerliyor, hiç karakter hikayemizde yeri olmamasına rağmen bu meslekleri para kazanmak ve sunucuda bir şeyler elde etmek için yapmak zorunda kalmamız karakter gelişimini öldürüyor. Şuanda büyük bir şirkete sahip bir oyuncuda otobüs mesleği yapmak zorunda kalıyor, fakir ve sokak çetesi rolü yapan oyuncuda otobüs mesleği yapmak zorunda kalıyor, bu durum olmamalı...

Oyuncu
nsanların saatlerce aralıksız meslek kasmasının RP açısından sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Bunun yerine sosyal RP'yi teşvik etmek amacıyla günlük bir çalışma limiti getirilmesini destekliyorum.

Örnek sistem mesajı:

Yeterince çalıştın!
Bugün çalışma limitine ulaştın. (2 Saat / 40.000 USD)

Karakterin yoruldu ve dinlenmeye ihtiyaç duyuyor. Yarın tekrar çalışmaya devam edebilirsin.

Şeklinde bilgi verebilir.

Oyuncu
Alıntı yapılan: scon - 28 Haziran 2026, 17:20:27Limit konusu hakkında yorum yapmayacağım, fakat oyuncuları sistemsel mesleklere yönlendirmek yerine rolsel olarak kazanç sağlayabileceğimiz mesleklerin gelmesi daha mantıklı olacaktır. Bu konuda bunu destekliyorum, sunucunun ekonomisi şuanda sadece sistemsel meslekler sayesinde ilerliyor, hiç karakter hikayemizde yeri olmamasına rağmen bu meslekleri para kazanmak ve sunucuda bir şeyler elde etmek için yapmak zorunda kalmamız karakter gelişimini öldürüyor. Şuanda büyük bir şirkete sahip bir oyuncuda otobüs mesleği yapmak zorunda kalıyor, fakir ve sokak çetesi rolü yapan oyuncuda otobüs mesleği yapmak zorunda kalıyor, bu durum olmamalı...

Adamın işletmesi var araç çalıyor :DAS:D:A:D:A

Oyuncu

Lv.11

Erkek

Son Giriş: 01 Temmuz 2026, 15:08

Lv.11

Kadın

Son Giriş: 01 Temmuz 2026, 14:53
Toplam Oynama: 0 gün, 7 saat
Alıntı yapılan: Efrasiyab - 28 Haziran 2026, 17:58:03
Alıntı yapılan: scon - 28 Haziran 2026, 17:20:27Limit konusu hakkında yorum yapmayacağım, fakat oyuncuları sistemsel mesleklere yönlendirmek yerine rolsel olarak kazanç sağlayabileceğimiz mesleklerin gelmesi daha mantıklı olacaktır. Bu konuda bunu destekliyorum, sunucunun ekonomisi şuanda sadece sistemsel meslekler sayesinde ilerliyor, hiç karakter hikayemizde yeri olmamasına rağmen bu meslekleri para kazanmak ve sunucuda bir şeyler elde etmek için yapmak zorunda kalmamız karakter gelişimini öldürüyor. Şuanda büyük bir şirkete sahip bir oyuncuda otobüs mesleği yapmak zorunda kalıyor, fakir ve sokak çetesi rolü yapan oyuncuda otobüs mesleği yapmak zorunda kalıyor, bu durum olmamalı...

Adamın işletmesi var araç çalıyor :DAS:D:A:D:A
lanet olsun kapitalizme!! mason lobisi bizleri ekrana kilitleyerek meslek yapmaya ve ekran başına mahkum bırakmaya çalışıyor. o değil de rsq8 falan alan adamlar benim 50klık aracı güvenli bölgeden ittire ittire çalmaya çalışıyordu hal böyleyse sen düşün yamyamlığı