LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Gözaltı / Savcılık Sürelerinin Suiistimali ve Maksimum Sınır Getirilmesi

Başlatan Foxyy, 25 Haziran 2026, 21:40:59

« önceki - sonraki »

Kral Ragnar ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Partner
Kadın

Son Giriş: 08 Haziran 2026, 05:05
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 17:24
Toplam Oynama: 100 gün, 6 saat
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 22:02
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: Foxyy - 26 Haziran 2026, 13:44:06
Alıntı yapılan: hissizlestim - 26 Haziran 2026, 13:01:51Bu kadar süre beklemek istemiyorsanız suç işlemeyin. Suç işliyorsanız sorumluluklarına katlanmak zorundasınız.

Buradaki olay suç işleyip sorumluluktan kaçmak değil, sistemin işleyişindeki absürtlük. Polisin aracına kazara, istemeden çarptığım bir olayda konu direkt "memurun canına kast" olarak ele alınıyor. Polisin canı can da bizimki değil mi?

Hadi suç bu kabul edildi diyelim; suçun cezası neyse (hapis veya para cezası) direkt kesilir ve oyuncu cezasını çeker. Buradaki saçmalık, savcı gelmesine rağmen karakterin 12 saat boyunca gözaltında kilitli tutulması ve ardından bir de sıfırdan hapis cezası verilecek olması.

Kasıtsız bir trafik kazası yüzünden bir oyuncuyu saatlerce, günlerce karakterine giremez hale getirmek rol veya simülasyon değildir, tamamen oyuncuya eziyettirr. Madem suç var, savcı direkt asıl cezayı (hapsi) versin geçsin, bizi burada boş prosedürlerle neden bekletiyorsunuz onca zamanımız geçiyor?

Hayır ahbap, yanlışın var.

Sen gözaltında beklerken arka planda dönen dosya alışverişinin haddi hesabı yok. Hakkında bir çok dosya ve soruşturma rolleri dönerken sadece senden beklemen isteniyor.
Kural çok basit; beklemek istemiyorsan suç işlemezsin, suç işlediysen de şehirdeki yetkili insanlarla anlaşmaya çalışırsın. Gözaltı süresinde bir sorun yok.

Role play oynuyorsun, dayak atmaktan ayrı dayak yemeyi de kabullenmelisin.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 68 gün, 5 saat
Birlik: Southside 28

Lv.18

Kadın

Son Giriş: 01 Temmuz 2026, 10:56
Toplam Oynama: 1 gün, 9 saat
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 19:35
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Göz altı sistemi nezarethane gibi, göz altına giren birinin 12 saat durması gayet mantıklı. Fakat 12 saat dolduktan sonra savcı 5 gün sonra felan gelmemeli, 12 saat dolduktan sonraki gün akşamına savcıya ulaşabilmeliyiz. Hapis cezasındanda düşülmemesi gayet mantıklı, mahkemede karar kılındıktan sonra cezanı çekmeye başlıyorsun. Sadece savcıya 12 saat dolunca hemen ulaşabilmeliyiz. Tek sorun o gibi, yoksa hapisten düşmek saçma olur, beklememekte saçma olur.

RP Quality Moderator
Alıntı yapılan: Foxyy - 26 Haziran 2026, 13:44:06
Alıntı yapılan: hissizlestim - 26 Haziran 2026, 13:01:51Bu kadar süre beklemek istemiyorsanız suç işlemeyin. Suç işliyorsanız sorumluluklarına katlanmak zorundasınız.

Buradaki olay suç işleyip sorumluluktan kaçmak değil, sistemin işleyişindeki absürtlük. Polisin aracına kazara, istemeden çarptığım bir olayda konu direkt "memurun canına kast" olarak ele alınıyor. Polisin canı can da bizimki değil mi?

Hadi suç bu kabul edildi diyelim; suçun cezası neyse (hapis veya para cezası) direkt kesilir ve oyuncu cezasını çeker. Buradaki saçmalık, savcı gelmesine rağmen karakterin 12 saat boyunca gözaltında kilitli tutulması ve ardından bir de sıfırdan hapis cezası verilecek olması.

Kasıtsız bir trafik kazası yüzünden bir oyuncuyu saatlerce, günlerce karakterine giremez hale getirmek rol veya simülasyon değildir, tamamen oyuncuya eziyettirr. Madem suç var, savcı direkt asıl cezayı (hapsi) versin geçsin, bizi burada boş prosedürlerle neden bekletiyorsunuz onca zamanımız geçiyor?

Partner
talihsiz bir yorum olmuş, gerçekten üzüldüm.

Oyuncu

Dostum herkes istediğini söyleyebilir fakat bu söylediğin saçmalığın daniskası millet yaptığı rolün nasıl şekilleneceğini biliyor sadece sistemin hatalı olduğunu belirtiyor. Fikrine saygı duyuyorum ama bir o kadar da saçma buluyorum. Senden rica ediyorum, biraz düşünerek yaz şu yazıları.

Profilinde kocaman RP QUALITY MODERATOR yazıyor, bunu düşünürsek herhangi bir durumda sana ulaşırsak sen kendi düşüncelerine göre bize yaklaşımın olacak. Karşı taraf illegalse suç işlemeseydin, bu durumlar gerçekleşmeyebilirdi diyebilecek durumda olabilirsin bu söylediklerine göre.
(Bu söylediklerim tamamen düşüncedir, kimseyi karalama veya hakaret etmiyorum.)

Konu'yu destekliyorum.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 17:24
Toplam Oynama: 100 gün, 6 saat
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 22:02
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: norje - 27 Haziran 2026, 14:04:23
talihsiz bir yorum olmuş, gerçekten üzüldüm.

Karakterinle bir suç işliyorsan, o suçun vebalini ödemeden hiçbir şey olmamış gibi yapamazsın. Suç işleyip 300 dakika AFK bırakmaya fazla alışmışsınız.
Yerinizde olsam, kuralı değiştirmeye çalışıp kırk takla atmak yerine rolde savcıya kendimin suçsuz olduğunu törpülemeye çalışırdım.

Polis sizi alsa bile iş savcılarda bitiyor,  rolde savcının gözünü boyama fırsatınız varken burada sürenin kısaltılmasından söz ediyorsunuz. Elinizdeki altın tepsiyle sunulan baklavayı iteliyorsunuz, yazık vallahi.