LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Turf Sistemi Hk.

Başlatan norje, 25 Haziran 2026, 05:04:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Game Moderator

VIP+
Alıntı yapılan: winteroad - 25 Haziran 2026, 14:01:38Destekliyorum, turf ve hood onayları temelinde "bölge hakimiyeti" rollerini barındırır. Bir oluşumun üç ay boyunca açık olmasının bir bölgeye hakimiyet sağladığını veya sağlayabildiğini kanıtlandırabilen tek etken olabileceğini düşünmüyorum. Bir birliğin köklü olmasını veya ek onaylardan yararlanmasını sağlayan en önemli parametre üç ay boyunca sistem onayına sahip olması olmamalı, diğer etkenler göz ardı edilmemeli. Üç ay boyunca tanıtımını aktif tutan birlikle, rollediği bölgede neredeyse her gün hakimiyet gösteren bir birlikle, diğer birliklere veya oyunculara bölgesinde veya bölge dışında rol pası gerçekleştirmek için çabalayan birlikle üç ay boyunca üç günde bir rol ss atan birlik aynı parametrelerde değerlendirilmemeli. Bir ay içerisinde üç güne bir rol ss atılan durumda o ayın sonunda tanıtıma yaklaşık 10 ileti atılmış oluyor, bu da üç ayda yaklaşık 30 ileti yapıyor. Yani üç ayın sonunda minimum 30 ileti atan birlikler turf gibi haklardan yararlanıp köklü birlik olarak görülüyorlar. Bazı birlikler 10 iletiyi tek günde atıyorlar, bazıları 30 iletiyi bir haftada bile atabiliyor fakat üç ayın sonunda 30 ileti atmış birlikle eşit parametrede görülüyor, aynı haklardan yararlandırılıyorlar.
yeri geldi biz birlik olaratek 40 ileti attık. Mevcut sistem sıkıntılı at çöpe gitsin. Winteroad dostum gerçekleri konuşmuş.

Oyuncu
Alıntı yapılan: victor - 25 Haziran 2026, 12:12:42Turf bolgelerinde isyeri sahibi olup isyerini acmayan veya isyerini hiç kullanmayan kişilerde bulunuyor, turf sisteminde 3 ay beklenilmesi bir birliğin ne kadar sabırlı olduğunu gösterir sürekli ihlal yapan yada amacı sadece GUN olan kitle 10 15 kişide olabilir amacı sadece gun veya brawl olan kadro uğraşıp onay alıp insanlara sorun çıkartmaması adına gelen güzel sistem artık birşeyleri bekleyebilirsiniz
Bir birliğin sistem onayını üç ay boyunca koruyor olması onun sabırlı olduğunu gösteren tek etken değil. Üç ay boyunca üç günde bir rol ss atan, rollediği bölgede hakimiyet sergileyemeyen, rol bölgesinde birliğine karşı gerçekleştirilen rollerde kendi birliğini savunamayan, rol pası yapma amacı taşımayan durumlarda sabır bu konunun neresinde? Üç ay boyunca bu söylediklerimi yapan birliklerle yapmayan birlikler üç ay sonunda sistem onayını hala korumuşlarsa eşit kategoride görülüyor. Sabır çok farklı bir şey. Şehri geçtim kendi bölgesinde bile hakimiyet gösteremeyen, bölgesinden çıkamayan, kendi birliğini savunamayan bir birliğin sabrı neyle sınanabilir mesela? Gun RP veya brawl deniliyor, argeyle bu konunun ne alakası var? Kurallar açıkça belli silah sıkmaya sebep olacak rol sergilemezseniz size silah sıkamazlar, brawl atmaya sebep olacak rol sergilemezseniz size brawl da atamazlar. Kuralların izin verdiği durumda silah sıkmanın, brawl atmanın, düşmanlık rolleri sergilemenin neyi kötü? Silaha veya brawla karşı koyacak güce sahip olmayan birlikler/kişiler bu rollerin önünü açacak roller sergilememeli, sergiliyorlarsa da mücadelesini göstermeli, asıl sabır bu işte. Aktiflik göstermeyen, bölgesinden çıkamayan bir birlik üç ayın sonunda ben sabırlıyım diyemez çünkü sabrını kullanacağı hiçbir faaliyette bulunmamış.

VIP+
Alıntı yapılan: winteroad - 25 Haziran 2026, 14:36:50
Alıntı yapılan: victor - 25 Haziran 2026, 12:12:42Turf bolgelerinde isyeri sahibi olup isyerini acmayan veya isyerini hiç kullanmayan kişilerde bulunuyor, turf sisteminde 3 ay beklenilmesi bir birliğin ne kadar sabırlı olduğunu gösterir sürekli ihlal yapan yada amacı sadece GUN olan kitle 10 15 kişide olabilir amacı sadece gun veya brawl olan kadro uğraşıp onay alıp insanlara sorun çıkartmaması adına gelen güzel sistem artık birşeyleri bekleyebilirsiniz
Bir birliğin sistem onayını üç ay boyunca koruyor olması onun sabırlı olduğunu gösteren tek etken değil. Üç ay boyunca üç günde bir rol ss atan, rollediği bölgede hakimiyet sergileyemeyen, rol bölgesinde birliğine karşı gerçekleştirilen rollerde kendi birliğini savunamayan, rol pası yapma amacı taşımayan durumlarda sabır bu konunun neresinde? Üç ay boyunca bu söylediklerimi yapan birliklerle yapmayan birlikler üç ay sonunda sistem onayını hala korumuşlarsa eşit kategoride görülüyor. Sabır çok farklı bir şey. Şehri geçtim kendi bölgesinde bile hakimiyet gösteremeyen, bölgesinden çıkamayan, kendi birliğini savunamayan bir birliğin sabrı neyle sınanabilir mesela? Gun RP veya brawl deniliyor, argeyle bu konunun ne alakası var? Kurallar açıkça belli silah sıkmaya sebep olacak rol sergilemezseniz size silah sıkamazlar, brawl atmaya sebep olacak rol sergilemezseniz size brawl da atamazlar. Kuralların izin verdiği durumda silah sıkmanın, brawl atmanın, düşmanlık rolleri sergilemenin neyi kötü? Silaha veya brawla karşı koyacak güce sahip olmayan birlikler/kişiler bu rollerin önünü açacak roller sergilememeli, sergiliyorlarsa da mücadelesini göstermeli, asıl sabır bu işte. Aktiflik göstermeyen, bölgesinden çıkamayan bir birlik üç ayın sonunda ben sabırlıyım diyemez çünkü sabrını kullanacağı hiçbir faaliyette bulunmamış.
Sabırla birlik yöneten arkadaşların önünü açıyor bu tarz sistemler, şehirde yoklar, kişi sayıları olmadığı için biz sabırlıyız oluyor. Bazı birlikler gücü olmadığı için yok Brawl bilmem ne, yok GUNRP bilmem ne diyorlar. Bizde rolsüz DM'e karşıyız ama kendimizi savunmak için her şeyi yaparız. Bazı güçler onların elinde olsaydı sunucuya kan kustururdular.

Oyuncu
Alıntı yapılan: masovich - 25 Haziran 2026, 14:46:03
Alıntı yapılan: winteroad - 25 Haziran 2026, 14:36:50
Sabırla birlik yöneten arkadaşların önünü açıyor bu tarz sistemler, şehirde yoklar, kişi sayıları olmadığı için biz sabırlıyız oluyor. Bazı birlikler gücü olmadığı için yok Brawl bilmem ne, yok GUNRP bilmem ne diyorlar. Bizde rolsüz DM'e karşıyız ama kendimizi savunmak için her şeyi yaparız. Bazı güçler onların elinde olsaydı sunucuya kan kustururdular.
Kesinlikle öyle, gücü olmayanlar gücü bulunanların imkanlarını haksız olduklarını bilseler bile bu şekilde kısıtlamaya çalışıyorlar. Bu tür politikalar eşit fayda göstermeli, avantajı bulunanları kısıtlamamalı. Üyesi fazla olanın olmayana karşı otoritesi hissetirilmeli, bölgede hakimiyet gösterenle gösteremeyen sadece üç aylık bir kuralla eşit görülmemeli, rol pası yapan birlikle yapmayan birlik aynı parametrede değerlendirilmemeli, örnekler çeşitlendirilebilir. Tüm birlikler için geçerli bu söylediklerim.

VIP+

Lv.28

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 106 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)

Lv.28

Kadın

Son Giriş: 29 Haziran 2026, 16:18
Toplam Oynama: 1 gün, 17 saat
Erkek

Son Giriş: 29 Haziran 2026, 16:17
Toplam Oynama: 3 gün, 17 saat

Oyuncu
Destekliyorum fakat, onca senedir değişmeyen bir İl-Legal taraf var onun için pekde ilgileneceklerini düşünmüyorum. Artık bunu aşmamız gerekiyor, ne kadar yararlı fikir varsa "aktif sistem daha iyi" denilerek red yiyor. Onun için, Rina'da İl-Legal taraf zayıf ve rol yönünden destek sağlanmadığı için bir çok birlik onay statüsüne ulaştıktan ve hood aldıktan sonra haftada 2-3 ileti yollayıp kayıp oluyor. Bunun ana sebebi sunucudaki İl-Legal tarafın hiç bir gücünün olmaması, bütün roller Legal tarafta izlenimi oluşuyor, bu ne kadar kötü olsada doğru bir izlenim. Bunun değişmesini isteyen bir çok kişi var.

Fikrine destek veriyorum ama kabul edilmeyecek gibi duruyor.

Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 14:08
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

VIP+
Destek  :like:  :like:  Yeni birliklerin önü açılsın.