LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Roleplay Dengesi, Özel Karakter Konseptleri ve FiveM Geçiş Süreci Hakkında AR-GE

Başlatan Chavo31, 04 Haziran 2026, 16:55:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 21 Haziran 2026, 11:52
Toplam Oynama: 172 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: Chavo31 - 05 Haziran 2026, 07:19:49
Alıntı yapılan: OnlyWord - 04 Haziran 2026, 20:16:56yapay zeka ile arge açma işini azaltalım
Yapay zeka kısmına takılmak yerine yazılan şeye cevap vermek daha mantıklı bence. Ben burada kendi yaşadığım şeyleri ve son zamanlarda birçok oyuncudan duyduğum ortak bir problemi yazdım. Katılmadığın bir nokta varsa onu konuşalım. Ama sadece "bunu yapay zeka yazmış" demek konuya çok bir şey katmıyor. Sonuçta mesele metnin nasıl yazıldığı değil, anlatılan durumun gerçekten yaşanıp yaşanmadığı.
açtığın argeden her gün 4 tane açılıyor zaten, hepsinde de destek yorumum var. aynı argeyi 5. defa yapay zeka kullanarak açman garibime gitti sadece.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 136 gün, 23 saat

Lv.29

Kadın

Son Giriş: 20 Haziran 2026, 20:37
Toplam Oynama: 0 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 20 Haziran 2026, 16:20
Toplam Oynama: 0 gün, 14 saat

Lv.29

Erkek

Son Giriş: 17 Haziran 2026, 20:30
Toplam Oynama: 38 gün, 15 saat
Alıntı yapılan: OnlyWord - 05 Haziran 2026, 08:34:28
Alıntı yapılan: Chavo31 - 05 Haziran 2026, 07:19:49
Alıntı yapılan: OnlyWord - 04 Haziran 2026, 20:16:56yapay zeka ile arge açma işini azaltalım
Yapay zeka kısmına takılmak yerine yazılan şeye cevap vermek daha mantıklı bence. Ben burada kendi yaşadığım şeyleri ve son zamanlarda birçok oyuncudan duyduğum ortak bir problemi yazdım. Katılmadığın bir nokta varsa onu konuşalım. Ama sadece "bunu yapay zeka yazmış" demek konuya çok bir şey katmıyor. Sonuçta mesele metnin nasıl yazıldığı değil, anlatılan durumun gerçekten yaşanıp yaşanmadığı.
açtığın argeden her gün 4 tane açılıyor zaten, hepsinde de destek yorumum var. aynı argeyi 5. defa yapay zeka kullanarak açman garibime gitti sadece.
Sana karşı bir sitemde bulunmuyorum sadece ve sadece genel bir problem için yönetime yazıyorum.

Partner
Erkek

Son Giriş: 13 Haziran 2026, 19:22
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 21 Haziran 2026, 17:41
Toplam Oynama: 2 gün, 16 saat
İnsanların ne yaptığına karışmak gibi bir şey bu. Kimisi meslek yapmaktan zevk alır, kimisi de sosyal rol ortamında bulunmaktan ayrı zevk alır. Bırakın da özgür takılsınlar, keyif almak için oynuyoruz belirli bir sistematik ve kasıntı bir düzene oturtmaya gerek yok. Sunucu içerisinde karakter hikâyesini düzen içerisinde tutan ve kendi karakterini bu düzen çerçevesinde ilerleten insanlar da sunucu içerisinde zaten yer alıyor. AR:GE konusu için yapay zeka kullanmana da gerek olmadığını, kendi fikirlerini açıkça dile getirmeni daha doğru düşünmekteyim. Metnin uzunluğunun yanı sıra kendi düşüncelerini ifade etmiyor olmana ve yapay zeka desteği almana şaşırdım.

LSPD
Kadın

Son Giriş: 16 Haziran 2026, 20:17
Toplam Oynama: 2 gün, 8 saat
Kesinlikle katılıyorum, çoğu oyuncu karakter değiştirerek kadın karaktere geçiş yapıyorlar. Bu konu ile alakalı kuralların getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ek olarak artık herkes kendi çevresinde ki arkadaş ortamı ile rol gerçekleştiriyor. sosyal RP git gide azalıyor. Rol yapmak isteyenler bu durumdan aşırı şikayetçi.

Partner
Erkek

Son Giriş: 20 Haziran 2026, 20:32
Toplam Oynama: 14 gün, 17 saat
Erkek

Son Giriş: 12 Haziran 2026, 23:57
Toplam Oynama: 88 gün, 23 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 16:48
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat

Lv.27

Kadın

Son Giriş: 27 Mayıs 2026, 19:25
Toplam Oynama: 6 gün, 1 saat
Erkek

Son Giriş: 19 Mayıs 2026, 01:31
Toplam Oynama: 7 gün, 22 saat

Game Admin
Erkek

Son Giriş: 20 Haziran 2026, 22:31
Toplam Oynama: 5 gün, 22 saat
Fiveme geçiş süreci daha iyi olacaktır. İlk önce sosyal medya tarafında ciddi düzenlemeye gidilir ve sonrasında zaten  sunucu tarafında da elbette iyileştirmeler yapılacaktır.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 136 gün, 23 saat

Lv.29

Kadın

Son Giriş: 20 Haziran 2026, 20:37
Toplam Oynama: 0 gün, 12 saat
Erkek

Son Giriş: 20 Haziran 2026, 16:20
Toplam Oynama: 0 gün, 14 saat

Lv.29

Erkek

Son Giriş: 17 Haziran 2026, 20:30
Toplam Oynama: 38 gün, 15 saat
Alıntı yapılan: R0MBO - 05 Haziran 2026, 17:46:02Fiveme geçiş süreci daha iyi olacaktır. İlk önce sosyal medya tarafında ciddi düzenlemeye gidilir ve sonrasında zaten  sunucu tarafında da elbette iyileştirmeler yapılacaktır.
Aslan RAMBO aslan Bu adama saygım gün ve gün artıyor.

Oyuncu
Konudaki her şeye katılıyorum. Ancak her şey iyi güzel hoş da, bunları zoraki olarak dayatsan da bir şey değişmez. İstediğin kadar kontrol altına al, izle, gözlemle, teşvik etmeye çabala. Sosyal rol edinmenin zorluğu oyuncunun kendisinde yatıyor, zorlandığı için kim fikir değiştirecek ki? Etkinlikler eskiden oluyordu, bir avuç insan katılıyordu, hepsi de aynı kişilerdi. Sosyal rol yapabileceğiniz bir yer olarak ULSA var mesela, rol yapmaktan başka çaren olmayan bir yer normalde, ama o kadar garabet bir yer ki, oyuncunun elindesin yine. OOC olarak yakın düşmediği kişiyi, IC olarak kimse benimseyip yanına almıyor. "Hadi siz kardeşle oynayın" durumu zor, zorlasan da olmaz. Ki zorlamak da saçma. Bir de bazı topluluklar, başka insan topluluklarıyla bir araya gelmek istemiyor, haklı sebepleri de var.

Bence sosyal rol üzerine odaklanmak yerine, illegal üzerinde rolleri artıracak şeylerin gelmesi daha isabetli olur. Legal perdede ben çok fazla alternatif olduğunu düşünüyorum. Utangaç, içine kapalı birisi değilseniz, su akıyor yolunu buluyor. Ancak işin illegal kısmının tekdüze olduğunu düşünüyorum. Asıl o noktada rolü teşvik edecek ve pek çok illegal zincirin birbirine muhtaç kalacağı bir sistem düşünülebilir. Böylece sadece volta atıp, 2 dakika sonra laf atma kavgasına gitmekten başka bir uğraş da ortaya çıkmış olur. Sonuçta sosyal rol dediğin şey sadece bir erkeğin kadın ile sohbeti ve ortamı değil, illegal mecrada ikili iletişimin "vay abim benim" ile "canına okuyacağım" çizgisi arasından çıkması da buna katkı sağlar.