LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

FiveM Sürecinde Toplu Ban Affı

Başlatan DopindeR, 31 Mayıs 2026, 00:34:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 05:19
Toplam Oynama: 1 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Merhabalar öncelikle,

RAGE MP'den FiveM'e geçiş yapılacağının duyurulmasıyla birlikte sunucunun teknik anlamda olduğu kadar topluluk açısından da yeni bir döneme gireceğini düşünüyorum. Bu nedenle FiveM geçişi sırasında genel bir sicil ve ban affının değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Geçmiş yıllar içerisinde çeşitli sebeplerle yasaklanmış, ağır sicil almış veya sunucudan uzaklaştırılmış birçok oyuncu bulunuyor. Bazı oyuncular birkaç aydır, bazıları ise yıllardır sunucuya giriş yapamıyor. Bu süreç içerisinde insanlar büyüyor, olgunlaşıyor ve geçmişte yaptıkları hatalardan ders çıkarıyor. Özellikle yıllardır sunucuya dönemeyen oyuncuların FiveM geçişi gibi büyük bir değişimde tekrar topluluğa katılabilmesi hem oyuncu kitlesi hem de sunucunun geleceği açısından olumlu sonuçlar doğurabilir.

FiveM'e geçiş aslında mevcut düzenin devamından çok yeni bir başlangıç niteliğinde olacaktır. Yeni platform, yeni sistemler ve yeni bir dönem ile birlikte herkes sıfırdan başlayacak. Bu nedenle oyunculara da yeni bir sayfa açılmasının mantıklı olacağını düşünüyorum.

Uzun süredir sunucudan uzak kalan birçok eski oyuncu bulunuyor. Bu oyuncuların önemli bir kısmı hâlâ topluluğu takip ediyor, arkadaş çevresini ve rol ortamını özlüyor ancak geçmişte aldığı cezalar nedeniyle geri dönemiyor. FiveM geçişiyle birlikte uygulanacak genel bir af sayesinde bu oyuncular tekrar topluluğa kazandırılabilir.

Ayrıca bu durum yalnızca sunucuya giriş yapabilmekle sınırlı değil. Geçmişte ban yemiş ve daha sonra banı açılmış birçok oyuncu bulunuyor. Bu oyuncular uzun süredir kurallara uygun şekilde oynasalar bile bazı yetkili pozisyonlarına veya topluluk görevlerine başvururken geçmiş sicilleri nedeniyle dezavantaj yaşayabiliyorlar. Helper, Rol Denetim Merkezi ve benzeri ekiplerde görev almak isteyen, ancak yıllar önce yaptığı bir hatanın etkisini hâlâ taşıyan oyuncular mevcut. FiveM geçişiyle birlikte uygulanabilecek genel bir af veya sicil temizliği sayesinde bu oyuncular da geçmişlerinden bağımsız olarak kendilerini tekrar kanıtlama fırsatı bulabilirler.

Önerim geçmişte alınmış tüm banlar ve siciller için bir defaya mahsus genel af uygulanmasıdır. Amaç geçmişte yaşanan olayları veya verilen cezaları tartışmak değil, yeni döneme herkesin eşit şartlarda başlayabilmesini sağlamaktır. FiveM sürecinde kuralları tekrar ihlal eden kişiler zaten gerekli yaptırımlarla karşılaşacaktır. Ancak bu kadar büyük bir platform değişikliği yaşanırken herkese ikinci bir şans verilmesinin topluluğa zarar değil fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak FiveM'e geçiş sürecinde tüm sicillerin temizlenmesi ve geçmiş banların kaldırılması yönünde bir çalışma yapılmasının topluluk açısından olumlu sonuçlar doğurabileceğine inanıyorum. Bu geçiş, uzun yıllardır bekleyen birçok oyuncu için yeni bir başlangıç fırsatı olabilir. Aynı zamanda geçmişte hata yapmış ancak sonrasında kendisini düzelterek topluluğun bir parçası olmaya devam etmiş oyuncuların da önündeki engeller kaldırılmış olur.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 23:43
Toplam Oynama: 3 gün, 12 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 23:39
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Oyuncu
Probation bile olmaması lazım  :dislike:

VIP+