LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

LEGAL / İLLEGAL ORANTISIZLIĞI - YAPILAN ROLLERİN RUTİNLEŞMESİ

Başlatan gdsholigan, 26 Mayıs 2026, 00:38:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 20:02
Toplam Oynama: 188 gün, 2 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 25 Mayıs 2026, 17:57
Toplam Oynama: 12 gün, 0 saat
Birlik: Southside 28
Erkek

Son Giriş: 30 Mayıs 2026, 12:50
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:42
Toplam Oynama: 113 gün, 17 saat
Birlik: La Puerta 7
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 19:49
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Birlik: ***** *****ers
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 23:13
Toplam Oynama: 8 gün, 2 saat
Birlik: Southside 28

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 30 Mayıs 2026, 23:12
Toplam Oynama: 122 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
senaryo rollerine özellikle katılıyorum.
arada sırada oyuncuların rol yapabileceği bir 'olay' çıksa iyi olur. misal deprem falan olsun ekran sallansın bi anda. sampta bir sunucuda vardı diye hatırlıyorum

RP Quality Moderator
illegallerin polislerden kacma sebebi  surekli baskıcı role giren rütbe atlamak için tahrik edici konuşup tek kişi için on beş birim yığılması ve savcıların bulunmamasindan kaynaklı. Çok zorda kaldığımızda polise sıkmıştık ve sonrasında 7 gün savcı bulamadık sizide 7 gün roleplaydan mahrum tutalım anlarsiniz

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:56
Toplam Oynama: 170 gün, 3 saat
madde madde gidelim.

1- oyuncular pd üyeleri ile etkileşime girmek istemiyor çünkü pd üyeleri robot gibi rol yapmak zorunda bırakılıyor. bu konuda hem pd üyeleri haklı, hem de pd üyeleriyle role girmek istemeyen oyuncular haklı. pd üyeleri en ufak bir etkileşimde soruşturma geçiriyor, bu sebeple de soruşturma geçirmemek için oyuncularla kurdukları etkileşimleri minimum seviyede tutuyorlar ve adeta aynı şeyleri tekrar eden bir robot gibi davranıyorlar. hele memur sakinliği ve sivillerle iletişim gibi bir baş belası durum var ki epey yanlış anlaşılıyor. geçtiğimiz haftalarda bir tutukluya sadece "Arkadaşım, garip sorular sorma." dedim diye soruşturma geçirdim ve T1 eğitim süreci aldım. İtiraz sonrasında eğitim süreci kaydım sicilden silindi ancak yine de karakterim eğitim süreci için eğitimi çoktan görmüş oldu ve olan benim yarım saatime oldu. Sadece yarım saat kaybetmişsin, ne diye ağlıyorsun şeklinde bakmayın çünkü bu sadece benim yaşadığım bir örnek. Daha niceleri var. Velhasıl kelam, pd yönetiminin bu tarz durumlar için adım atması ve politikaları düzenlemesi gerekiyor. PD'de yükselmek isteyen birisi, en ufak bir hareketinde soruşturma geçirecekse ve diken üstünde oynayacaksa neden kolaya kaçıp robot gibi davranmasın ki? Burada illegale de hak vermek lazım. İllegal olarak rol yapsam ben de bahsettiğim şekilde robot gibi davranan bir pd üyesiyle rol yapmak istemezdim ve ortamdan direkt uzaklaşırdım.

2- açıkçası illegal rollerin sadece silahtan ibaret olması çok mantıksız, keza gerçekte çoğu şey silah kullanmadan masa üzerinde çözülüyor ve yasa dışı işlerle haşır neşir olan insanların yakalanma korkusu var. savcılık sisteminin olmadığı zamanlarda neler olduğunu bu sunucuda bir kere kolluk kuvveti rolü yapmış herkes biliyor. bu yüzden savcılık sistemini %100 olarak destekliyorum. sadece daha aktif olmaları gerektiğini ve yapılan rollerin "sen polise niye sıktın?" tarzı sorgu rollerinin hemen ardından hapse göndermekten çok, illegal oyuncunun da etkileşime girebileceği roller olması gerektiğini düşünüyorum.

3- senaryo rolleri ve bu tarz tüm sunucunun katılabileceği etkinlikler epey önemli. bunun için görevlendirilmiş bir kadro var ancak dövüş, araç yarışı ya da iş yeri açma dışında bir etkinlik yapıldığına henüz tanık olmadım.

4- sunucuya yeni başlamış bir oyuncunun ev ve araba edinmesi çok zor, türkiye ekonomisine benziyor yani. bu sebeple yönetimin yeni oyuncular için ucuz şekilde ev ve araba edinmesinin önünü açması gerekiyor. öte yandan erp ve lezbiyen rollerine gelecek olursak, türk roleplay kitlesinde kadın rolü yapanların %80'i lezbiyen ya da biseksüel rolü yapıyor. "erkek arkadaşım beni aldattı, bu yüzden ben de lezbiyen oldum" tarzı bir yaklaşımları var. bu tarz rollerin yönetim onayı doğrultusunda, iyi bir karakter gelişimi gösterebilen oyuncular tarafından yapılmasının gerektiğini düşünüyorum ama bu kadar büyük bir kitle bu rolü yapıyorsa yasaklamaya ya da engellemeye çalışmak mantıksız. yapacak bir şey yok, elden gelen tek şey "make turkey roleplay community great again" demek oluyor.

5- savcılık için zaten fikir belirtmiştim, burada da ekleme yapayım. bence de her olay kendi bağlamında değerlendirilmeli. troll bir oyuncu yüzünden 1 hafta gözaltında kalıp rol yapamasaydım ben de iyi şeyler düşünmezdim.

6- kesinlikle bunun bir oyun olduğunun herkes farkına varmalı