LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Fitness Türü İşletmeler Hakkında.

Başlatan eneskynk0, 21 Mayıs 2026, 22:24:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mapper
Fitness türü işletmeler hakkında görüşüm:

Bu tarz işletmelerin sunucunun ekonomi sistemini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Bunun birkaç sebebi var. Öncelikle bu işletmeler başvuru sistemi ile alınıyor ve çoğu zaman normal ihale usulü işletmelerin çok daha üstü fiyatlara satılıyor. Örneğin cebinde çok fazla parası olmayan bir kişi, yaklaşık 500 bin dolara açtırdığı işletmeyi daha sonrasında 20 milyon dolar gibi aşırı yüksek fiyatlara satabiliyor.

Ayrıca yeni gelen "4 saat ve üzeri işletme açılınca haftanın enlerine girme" sistemi nedeniyle, haftanın enlerinde neredeyse sürekli gym tarzı işletmeler bulunuyor. Hatta çoğu zaman 8 işletmenin 6-7 tanesi rahatlıkla bu tarz işletmeler oluyor.

1. Öneri:
   Bu işletmeler ihale usulü satışa çıkarılmalı veya kontenjanları artırılmalı. Piyasadaki tekelleşmiş işletmeler kendilerini ayrıcalıklı görmemeli.

2. Öneri:
   Gym tarzı işletmeler haftanın enleri sistemine dahil edilmemeli. Çünkü çoğu gym işletmesinde ciddi bir rol akışı dönmüyor; insanlar genelde sadece gym yapıp çıkıyor.

3. Öneri:
   Kumarhane sistemine benzer şekilde lisans ücreti getirilmeli. Örneğin 3 aylık 2 milyon dolar gibi bir lisans bedeli olabilir.

Bu duruma çoğu gym işletmesi sahibi karşı çıkacaktır fakat gerçek şu ki; haftanın enleri ödülleri, giriş-çıkış ücretleri ve satılan kreatin gibi ürünler sayesinde bu işletmeler çoğu ihale usulü işletmeden çok daha fazla gelir elde ediyor. Ayrıca ihale usulü işletmeler ihaleleri yaklaşık 5 milyon dolar civarında alırken, fitness türü işletmelerin neredeyse tek gideri kira oluyor. Hatta bazı gym işletmelerinin kira ücretleri bile yalnızca 50 bin dolar civarında.

Kısacası bu sistemin sunucu ekonomisini bozduğunu düşünüyorum. Daha dengeli ve rol odaklı bir yapı için düzenleme yapılması gerektiğine inanıyorum.
Argemi Destekleyen Görseller:

Partner

Lv.30

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 123 gün, 16 saat
Birlik: Shiden