LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

LOKI'S OLD BIKER RADIO

Başlatan E L O, 13 Mayıs 2026, 12:23:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Partner
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 188 gün, 14 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 19:13
Toplam Oynama: 6 gün, 1 saat

Lv.32

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 09:45
Toplam Oynama: 0 gün, 15 saat
Birlik: ***** ****** ********** *LUB

Lv.32

Erkek

Son Giriş: 18 Nisan 2026, 13:37
Toplam Oynama: 8 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)

20.05.2026

1960'ların başlarından 1967'nin Temmuz'ına kadar, The Iron Cross MC, Florida eyaletinin üzerinde kaba bir şekilde hareket etti. Kurucu üyelerden biri, ünlü Jim "Big Jim" Nolan (slide2) ve bir adam olan John Cooper'du. The Iron Cross, sürekli başlıklarında bar kavga ve kamu alkolikliği, trafik ihlalleri ve benzeri konularla ilgiliydi. 5 Aralık 1965'te, iki Iron Cross üyesi, IC üyesi olan bir adamın bir apartmana girdiğinde, Catilina Flores adlı bir kadının M****r'ına (The half breeds) itiraf etti ve bir adam, Nolan ve kulübün bir üyesi olduğunu, geçen hafta orada bulundukları sırada bir kadının, Jim'den bir kadın olduğunu tanıdığını söyledi. The Iron Cross, 1966'da Big Jim Nolan'ın bir adamı olarak aralıklı bir barın neden sorun çıkardığını ve neden Iron Cross'un var olduğunu açıklamaya başladı. Eyalet Florida, kulübün bir doküman çalışması üretti çünkü onlar modern toplum için yabancı gibi görünüyordu. Bulunduğumuz yerin bulunduğu yer, John Cooper'ın açıklamasıyla, "The outsiders" (outlawcyclists) neden sorun çıkardıkları ve neden The Iron Cross, Florida Outlaws'ın ilk bölümü haline geldiği ortaya çıktı. Outlawcyclists, suçluların hepsi değil. Ancak bazıları bu kategoride yer alıyor. Ne yazık ki kötü meyveler, medyaya göz atmak için işe yarayan kişiler. Ve John Cooper'ın sözleriyle, "The outsiders" (outlawcyclists) neden sorun çıkardıkları ve The Iron Cross, 1967'de Florida Outlaws'ın ilk bölümü haline geldiği ortaya çıktı. Bu tür insanlar, orijinal kültürü mahveder.

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

24.05.2026

Eski bir Mongol'dan sözler:

"Bu, SoCal Chapter'dan Frosty. Ben kulübe girmeden önce katılmıştı ama o zaman bile adını duyurmaya başlamıştı. Onun gibi eski abiler hakkında hikâyeler anlatmayı hep sevmişimdir. Benim kulüpte yer alabilmemin yolunu açan adamlardandı. O zamanlarda Hells Angels'a karşı duran bir kulüpte olmayı göze alıyorsan gerçekten taşaklı olman gerekirdi.

Yaşlı bir brother bana Frosty'nin çizmesinde bir bıçak taşıdığını anlatmıştı. Bir de küçük bir .25 ya da .32 otomatiği vardı. Çocuk tabancasını andıran bir şeydi. Çinkodan yapılmış tam bir hurdaydı. Bir el ateş etmek için lanet şeyi beş kere sıkman gerekirdi. Tam bir felaketti.

Bir gece Frosty, Joshua Tree civarında bir yerde kamp yapıyormuş. O yüksek çöl bölgesini bilen herkes, çalılıkların arasında ne kadar çok yılan olduğunu bilir. Frosty uyku tulumunda yatıyormuş ve biraz LSD almış, kafası fena halde güzelmiş. Derken bir anda üstüne doğru gelen koca bir çıngıraklı yılan gördüğünü sanmış.

Hemen ayağa fırlayıp küçük .25'liğini çekmiş.
CLICK.
Tekrar kurmuş, CLICK.
Bir daha, CLICK.

Sonunda o lanet şeyden kaçmak için motosikletinin üstüne çıkıp dengede durmak zorunda kalmış. Dördüncü denemede, o işe yaramaz küçük teneke parçası sonunda görevini yapmış ve Frosty içindeki mütevazı 6 mermiyi de boşaltmış.

Bu hikâyenin bana anlatılma sebebi ve çıkarılacak ders şuymuş: Donanım konusunda asla ucuza kaçma. Hayatın yılanlarının ne zaman peşine düşeceğini bilemezsin.

Ama işin komik tarafı şu ki, Frosty daha sonra uyandığında ortada aslında hiç yılan yokmuş. En azından bulamamış. Sadece .25'liğin toprağa açtığı delikler varmış. Herif kafayı o kadar güzel yaşamış yani!"

Yakında daha fazla hikâye paylaşacağım. Bu sayfaya fotoğraf ve hikâye gönderen herkese teşekkür ederim. Gerçekten minnettarım. Hepiniz bu tarihin yaşamasına yardımcı oluyorsunuz.

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

24.05.2026

1967'de Auckland, Herne Bay'deki mekânlarının önünde duran Hells Angels üyeleri.

1940'ların sonu ve 50'lerde Güney Kaliforniya çöllerinde başlayan şey, okyanusu aşarak yayıldı ve 1965'e gelindiğinde motosiklet kulübü kültürü neredeyse tüm dünyaya ulaşmıştı. Kesin olan bir şey varsa, o da Yeni Zelanda'daki Angels üyelerinin de Kaliforniyalı kardeşleri kadar eğlenmeyi bilen ve en az onlar kadar çılgın olduğuydu.

Yeni Zelanda'nın motosiklet kulübü tarihi gerçekten inanılmaz.

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

21.05.2026

Nadir bulunan bir Berdoo Hells Angels 50. yıl dönümü posteri. Bunu bana iyi bir dostum gönderdi. DeathHead'in en havalı tasarımlarından biri.

90'ların sonları, kulübün eski kuşağının yaşlanmaya başladığı ve 20'li yaşlardaki gençlerin kulübe katılmaya başladığı bir dönemdi. Eski üyelerin çoğu, özellikle de yeni nesil üyelerin katılmasına başta oldukça temkinli yaklaşıyordu. Birçoğu bu işi, tekerler düşene kadar alıştıkları şekilde sürdürmek istiyordu. "İşe yarayan bir şeyi neden değiştirelim?" diye düşünüyorlardı.

Ama sonunda bu, kaçınılmaz bir evrim oldu. Kulüp, teknoloji ve belirsizliklerle sürekli değişen bir dünyada hayatta kalmaya ve evrilmeye devam ediyor.

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

21.05.2026

1970'lerden Hells Angels Motorcycle Club Richmond charter'ına ait fotoğraflar. Bunları bana gönderdiği ve bugün benimle konuşmaya zaman ayırdığı için mevcut bir Hells Angels Motorcycle Club üyesine teşekkür ederim. Kendisi özellikle Richmond charter'ından değil. Ayrıca bu sayfaya katkıda bulunduğu için de teşekkürler.

"Dostum, Richmond her zaman taş gibi sağlamdı. Eski günlerle ilgili hikâyeleri duyuyorum ve bu adamların nasıl yaşadığına inanmakta zorlanıyorum. Gerçek kanun kaçaklarıydılar. İnsanlar bana Hells Angel olduğum için 'outlaw' diyor ama kulübün kendi içinde konuşacak olursak, bu ömürlük üyelerin yaptıkları kadar yasa dışı ve çılgın şey yapan kimse olmadı. Hâlâ hayatta olan bazı eski üyelerle, mesela Cleveland'dan Johnny A ve Andy ile konuşuyorum ve anlattıkları hikâyelere inanamıyorum. Sana anlatmayacağım şeyler var, o yüzden sorma bile... ama duysan sen de inanamazdın. Tanıdığım birkaç yaşlı üyeye, seninle paylaşmak isteyecekleri hikâyeler olup olmadığını soracağım ama çok umutlanma. Tüm kulüp adına konuşamam ama benim charter'ımdaki çoğu kişi senin bunu yapış şeklini ve kulübün tarihini saygılı bir şekilde belgelemeye çalışmanı seviyor. Bakalım başka neler bulabileceğim. Saygılı olduğun için teşekkür ederim. Bunu doğru sebeplerle yaptığın çok belli. Ayrıca biz de bütün bu eski şeyleri görmeyi seviyoruz. Kulübün kökenlerini ve kendilerinden önce gelen üyelerin tarihini bilmeyen çok fazla üye var. Bunları öğrenmekten biz de en az senin kadar keyif alıyoruz eminim."

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

21.05.2026

Güney Kaliforniya çıkışlı Verdugos MC, 1960'ların başı ve ortalarında çok sayıda Meksikalı üyesi olan küçük bir kulüptü. "Verdugos" İspanyolcada kasaplar/idamcılar anlamına gelir.

"Ben kulübe 1970'te katıldım ve kulüp o zaman bile uzun süredir vardı. 12 yaşımdan beri motor sürüyordum. Dedemin Fillmore ile Santa Paula arasında bir arazisi vardı. Portakal bahçeleri vardı ve hayatımda gördüğüm en taze portakalları yetiştirirdi. Dedem bir sepet doldurmama izin verir, ben de çevredeki kasabalara gidip satardım. Yani sürekli motor üstündeydim ve buna bayılıyordum. Dedemin tamamen donatılmış eski bir 1936 Knucklehead'i vardı; ben de heybelere portakalları doldurup yola çıkardım. Tabii kazandığım paranın bir kısmını ona vermek zorundaydım.

Kulübe katıldığımda yirmili yaşlarımın başındaydım. Bir yere ait olmak istiyordum. İş hayatına uyum sağlayamıyordum. İş bulabiliyordum ama çalıştığım her yerde küçümseniyor ve sömürülüyordum. Kaç kere maaşımdan eksik ödeme yaptılar biliyor musun? Tipimi sevmiyorlardı. O zamanlar onların gözünde ben sadece işe alınıp kolayca kovulabilecek başka bir Meksikalıydım. Ten rengim yüzünden beni daha aşağı bir insan olarak görüyorlardı. Irk meselesine çok girmek istemiyorum çünkü bugün insanlar bunu fazla büyütüyor ama o zamanlar durum gerçekten çok daha kötüydü dostum. S*ktir et onları. Bir gün böyle düşündüm. Hepsinin canı cehenneme.

Hayatı kendi şartlarımla yaşamak, paramı istediğim şekilde kazanmak ve beni olduğum kişi için seven insanların arasında olmak istiyordum. Onlar için ne yapabileceğim yüzünden değil. Sonra Kern County taraflarında, Lamont'taki Boomers adında bir bara takılmaya başladım. Bir gece Verdugos'un orada eğlendiğini gördüm. Yeleklerinin arkasındaki o kuru kafayı görür görmez anladım. Kendi kendime, 'Dostum, ben onlardan biri olmak istiyorum' dedim. Ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaktım. Öyle de yaptım. Altı saat sonra ve kim bilir kaç içkiden sonra, Grapevine'da yarış yapmak için motorlarla yola çıkmıştık. Hayatımda verdiğim en akıllıca karar değildi!"

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

21.05.2026

Bir Phantom'un sözleri:

"Bizim kulüp kendi ağırlığını koymasını bilirdi. O zamanlar Maryland'deki tek ciddi kulüplerden biriydik, o yüzden o küçük Honda motorcuları kasabamıza gelip o düzgün sıralarıyla dolaştığında, resmen dayak yemek için gelmiş gibi olurlardı ve biz de gerekeni yapardık. O dönem Maryland'de bizim gibi hüküm süren başka kimse yoktu.

Ohio'dan gelen Hells Angels üyeleri birkaç kez partilerimize geldi. Tanıdığım bazı adamlar Phantomlardan ayrılıp onlara katıldı. Biz kendi işlerimizden iyi para kazanıyorduk ama sır değildi; asıl büyük para Hells Angel olmaktaydı. Ben biliyordum ki para beraberinde her türlü baskıyı ve polis ilgisini getirirdi. Ben ise yaptığım işten ve sessiz sakin kazandığım paradan memnundum. Çocuklarımın karnı doyuyorsa ve başımı sokacak bir yerim varsa mutluydum. Motorum, kardeşlerim ve ailem dışında başka bir şeye ihtiyacım yoktu.

70'lerde ❄️ yüzünden verilen cezalar o kadar ağır değildi. Eğer bir gün yakalanırsam çok ağır bir ceza almayacağımı biliyordum. Yaklaşık 20 yıl boyunca geçim kaynağım buydu. Hatta bir süre birçok insanın geçim kaynağı oydu.

80'lere gelindiğinde yasalar değişti. Polislerin dikkatini çekmeden iş yapmak giderek zorlaştı ve sonunda onlarca yıl hücrede çürüme ihtimali ortaya çıktı. Ben de neyin daha önemli olduğuna karar vermek zorunda kaldım: para ve kulüp hayatı mı, yoksa eşim ve oğlum mu? Bunca sorun çıkarmama ve yaşattığım strese rağmen beni hâlâ seven annemle babam mı?

Hayatımda yaptığım en zor şeylerden biri kulüpten ayrılmaktı. Ama iyi ki o kararı vermişim. Çocuklarımın büyüdüğünü görebildim ve dönüp baktığımda hayatımda gerçekten çok eğlendiğimi söyleyebiliyorum.

Yaptığınız şey için teşekkür ederim. Bu tarihin bir parçasını ben de paylaşmak istedim. Sadece lütfen ismimi gizli tutun."

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

21.05.2026

Merkezi New York'tan olan Night Stalkers MC. 70'lerin sonları. Night Stalkers artık ortalıkta yok ama aktif oldukları dönemde sağlam kardeşlerden oluşan bir kulüptü. 70'lerden 90'lara kadar New York eyaletinde birçok kulüp vardı; zamanla bu kulüpler ya dağıldı ya da bölgedeki büyük kulüplere katıldı. Mesela Kingsmen, Renegades ve tabii ki Hells Angels gibi kulüplere patch over yaptılar.

Komik olan şu ki, bana anlatılan bir hikâyeye göre bir Night Stalker üyesi bir keresinde yol kenarında durmuş bir grup Renegades'in üzerine bir lokum/dinamit 🧨 atmış. Yıllar sonra o Night Stalker, Rochester Angels'ın bir üyesi olmuş. Fakat saldırdığı motorcuların Renegades olduğunu tam 15 yıl sonra öğrenmiş. Çünkü o gece orada bulunan Renegades üyelerinden biri de sonradan Angels'a katılmış ve bir run sırasında bu hikâyeyi anlatmış. Hikâyeyi anlatan adam, o patlayıcıyı atan kişinin yanında oturduğundan habersizmiş 😂

Fotoğraflarda aşağıya kaydırırsanız Night Stalkers'a ait iki courtesy card göreceksiniz. İlki kulüp ilk kurulduğunda yapılan orijinal logolu kart, ikincisi ise kulüp dağılmadan önce kullandıkları son logo. New York / Doğu Yakası MC tarihini gerçekten seviyorum. •

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

21.05.2026

1960'ların sonlarında, Pagans Motorcycle Club'ın Washington DC chapter'ı. Bana anlatıldığına göre en sağdaki kişi, yaklaşık on yıl boyunca Pagans ile sürmüş olan "Pagan Mack". O dönemlerde yamalar oldukça özeldi; hepsi elde dikiliyordu ve hiçbir renk seti birbirinin aynısı değildi. Her birinin kendine has özellikleri ve tasarımı vardı.

Ayrıca siyahilerin motosiklet kulübü dünyasında hiçbir rolü olmadığı yönündeki söylem tamamen saçma bir medya propagandasıydı. Bu motosikletçilerin "kötü Nazi" olduklarına dair haberler hızla yayıldı ve bu algı bugün hâlâ devam ediyor. Ama gerçekten araştırma yaparsanız bunun tamamen saçmalık olduğunu görürsünüz.

Partner
Erkek

Erkek

Lv.32

Erkek

Lv.32

Erkek

21.05.2026

Şu alıntı eski bir Vagos Motorcycle Club üyesinden:

"Kern Nehri bizim mekânımızdı. Sürekli oraya yüzmeye giderdik ama akıntıya dikkat etmek gerekirdi. Eğer dikkat etmiyorsan ya da kafan fazla iyiyse seni kolayca sürükleyip götürebilirdi. Bunun birçok kez olduğunu gördüm. O nehrin bir yerlerinde, 'reds' haplarının etkisi altındayken kaza yaptığım 1948 model rat bike Panhead hâlâ yatıyordur muhtemelen. Arada bir düşünüyorum, acaba hâlâ orada mı diye. Orada parti yaptığımız zamanlar gerçekten harikaydı. Kimse gelip seni rahatsız etmezdi. Günümüzde insanlar bir an durup hayatın tadını çıkarmayı unuttu. Hep önümüzde olana odaklanıyoruz, bulunduğumuz anı unutuyoruz. Bu dünyada olduğum sürece o günleri hep hatırlayacağım." •