LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Los Santos Saat-Hava Döngüsünün Gerçekçilik Açısından İncelenmesi

Başlatan zsitvatorok, 11 Mayıs 2026, 16:07:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

-Havaların geç kararması kuzey yarımkürede yaz aylarına yaklaşırken normal olsa da, mevcut saat döngüsünde akşam ışıklandırmasının olması gerekenden daha uzun sürdüğünü düşünüyorum. Özellikle saat 20:00 sonrası ortamın hâlâ gündüz hissiyatında kalması bana coğrafi açıdan çok doğal gelmiyor.

Los Santos'un günümüz şehri (Los Angeles) baz aldığını düşündüğümüzde, buranın orta kuşakta ve yaklaşık 34° kuzey enleminde bulunuyor. (Gerekli araştırmaları yaparsanız bugün ki Los Angeles'ın nerede olduğunu görürsünüz.) Yaz döneminde gündüz sürelerinin uzaması tabii ki normal fakat bunun da bir sınırı var. Mayıs ayında Los Angeles'ta güneş yaklaşık 19:45 – 20:00 civarında batıyor ve sonrasında kısa süreli bir alacakaranlık yaşanıyor. Yaklaşık 20:30 sonrasında ise ortam ışığının belirgin şekilde azalması gerektiğini düşünüyorum.

Şu anki saat döngüsünde ise 21:00 civarında bile:

- gökyüzünün parlak mavi tonlarını koruması,
- çevre ışık seviyesinin yüksek kalması,
- yolların ve bina detaylarının gündüz netliğinde görünmesi

bana Los Angeles'tan çok daha kuzey bölgeleri çağrıştırıyor.

Örneğin İskandinavya ülkelerinde veya Kanada'nın kuzey bölgelerinde yaz aylarında güneş 22:00 hatta daha geç saatlerde batabiliyor. Bunun sebebi bu bölgelerin yüksek enlemlerde bulunması. Ancak Los Angeles coğrafi olarak bu kadar kuzeyde yer almıyor ve orta kuşak iklim özellikleri taşıyor. Bu yüzden saat 21:00 civarında ortamın hâlâ bu kadar aydınlık olmasının Los Angeles atmosferine tam uyduğunu düşünmüyorum.

Bu nedenle mevcut hava-saat döngüsünde akşam karanlığının biraz daha erken oturmasının hem coğrafi gerçekçilik hem de RP atmosferi açısından daha doğal bir deneyim sağlayacağını düşünüyorum.

Kısaca özet geçmem gerekirse; Los Angeles, Kuzey ülkeleri (Kanada, İskandinavya ülkeleri vb.)
gibi kuzeyde bir şehir değil. Güneş açma ve batma saatleri tekrardan gözden geçirilmeli. Bunu oyundada dikkatlice inceledim ve saat 21:30'dan sonra batmaya başlıyor fazla uzağa gitmeye gerek yok, Grönland'ın hemen yanındaki Kraliçe Elizabeth Adalarında bile saat 22:00'da güneş batıyor ki Los Angeles hem Akdeniz iklimi olan ve Orta Kuşakta yer alan bir şehir (Kuzeyde 34° derecede) ben açıkçası gerçekçilik açısından bu saatleri doğru bulmuyorum. Ayrıca bu bilgileri sallıyor diyenler olabilir ama bunun araştırmalarını yaptım ona göre konuşuyorum. Oyundaki çoğu arkadaşında bu konudan şikayetçi olduğuna eminim,dikkate  alınırsa sevinirim.

VIP+
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:14
Toplam Oynama: 381 gün, 13 saat

Forum Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:35
Toplam Oynama: 156 gün, 22 saat

Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:47
Toplam Oynama: 61 gün, 13 saat

Game Moderator