LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

FPS & LAG Problemleri

Başlatan Athanasia, 02 Mayıs 2026, 22:31:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RP Quality Moderator
Kitle olarak çoğunlukla böyle bir sıkıntı varsa çözüm getirilmeli. Önemli olan oyunculardır diye düşünüyorum.

LSPD
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 13 gün, 15 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:56
Toplam Oynama: 170 gün, 3 saat
donate araclar kaldirilsin

Mapper
Kadın

Son Giriş: 02 Mayıs 2026, 20:20
Toplam Oynama: 44 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)

Lv.25

Kadın

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 09:35
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Bende drop kasma yok ama şöyle bir sorun var mesela Vespucci'ye hızla giriyorum hiç bir kasma donma olmuyor ama oradaki araçlar, insanlar filan geç yükleniyor internetim hızlı olmasına rağmen öyle.

Bağışçı
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 10:18
Toplam Oynama: 94 gün, 19 saat
Sunucuya eklenen araçlar ve benzeri içeriklerin yeterince kontrol edilmeden direkt entegre edilmesi yüzünden bu tarz sorunlar yaşanıyor. Genelde GTA5-Mods gibi yerlerden rastgele bir araç alınıyor, en fazla "çalışıyor mu, oyunda açılıyor mu" diye bakılıyor ve geçiliyor. Ama işin teknik tarafına pek girilmiyor. Asıl problem de zaten burada başlıyor.

Birçok araç modelinde gereksiz derecede yüksek polygon kullanımı var. Yani model dışarıdan kaliteli görünsün diye aşırı detaylı yapılmış oluyor ama bu da özellikle birden fazla araç ekranda olduğunda FPS'i direkt aşağı çekiyor. Oyuncu tarafında kasma, drop ve genel performans düşüşü kaçınılmaz hale geliyor. Bunun üstüne bir de bazı modellerde uyumsuzluklar var; karakterin kafasının araçtan dışarı çıkması ya da standart plaka yerine alakasız plakaların kullanılması gibi şeyler, modelin aslında düzgün test edilmediğini açıkça gösteriyor.

Kıyafetlerde zamanında low poly'e geçilmiş olmasına rağmen araçlarda aynı mantığın uygulanmaması da ayrı bir eksik. Halbuki araçlarda da polygon sayısı biraz düşürülüp, gereksiz detaylar temizlenip, texture'lar optimize edilse hem görüntü çok bozulmaz hem de performans ciddi şekilde toparlanır.

Sunucuda 3D designer olarak görev yapan kişilere, özellikle @tyriss gibi işinin ehli kişilere mevcut modeller düzenlenmek üzere verilse ve bu modeller üzerinden wireframe/polygon optimizasyonları yapılsa aslında bu sorunların büyük kısmı çözülebilir. Umarım bu konu gerçekten dikkate alınır ve sadece içerik eklemek değil, eklenen içeriğin optimize edilmesi tarafına da önem verilir.

Örnekler: https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2F3krhp3j1iifa1.png (Olması gereken araç plakası, basit bir örnek.)

Sunucudaki bazı araç plakaları da şu şekilde: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQXcLnoWxklETc78ALTGSjTv83RmHkgXgEJMg&s (Olması gereken araç plakasının dışında, muhtemelen sadece çalışıp çalışmadığı kontrol edilmiş)

Örnek bir Model

Oyuncu

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 19:48
Toplam Oynama: 220 gün, 12 saat
Birlik: JDM
Herkes sorunun araç kaynaklı olduğunu iddia edip geçmiş fakat kimse somut bir senaryo örneği vermemiş. Hera daha önce defalarca polygonların normal araçlarla neredeyse aynı olduğunu söyledi.

Sorunun sunucu taraflı arkaplan işlemlerinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. En basitinden araç kilit açıp kapatma işlemi, aktifisyerleri menüsünü kaydırma işlemi bende anlık olarak 5-10 FPS düşüşü yaşatıyor. Sadece FPS dalgalanması olarak gerçekleşiyor. Bazı kişilerde mikro takılma veya drop olarakta gerçekleşiyor olabilir. Bu sadece bir örnek. Anlık olarak arkaplanda nelerin gerçekleştiğini bilmiyorum. Ben ham 90 FPS kilitleyip Frame Gen açıyorum ve 180 - kalabalık yerlerde 140 150 FPS alarak oynuyorum. Asla anlık takılma hissettirmiyor. Bu benim de aldığım FPS'nin 60-70'lere düştüğü anlamına geliyor. Zaten kalabalıkta FPS düşmesi sunucunun ilk zamanlarından beri mevcut bir durum.

Ayrıca VRAM meselesi var. VRAM dolduğunda Enhanced versiyon için söylüyorum ki ayar kısmazsanız hiçbir FrameGen teknolojisi kurtarmıyor. Çünkü ham FPS düşüyor. Oyun DLAA / FSR / FG / RT ile yaklaşık 10GB VRAM sınırına dayanıyor. Kartınızın sınırını aşmanız FPS yüksek olsa dahi anlık takılmaları beraberinde getirir.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 04:25
Toplam Oynama: 3 gün, 14 saat
Birlik: ULSA

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat