LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

🗄️ LEO Ekipman Dolapları

Başlatan zria, 29 Nisan 2026, 06:36:26

« önceki - sonraki »

Caroglan ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Partner

Lv.27

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 81 gün, 7 saat
Merhaba, bu güncellemeyi önceden önerecektim fakat o kadar muhim bir güncelleme olmadığı için önermek istememiştim, sunucunun sistemlerinin kalitesinin artmasıyla birlikte önermenin zamanı geldi diye düşünüyorum.

LEO dolaplarında bir Birincil bir tüfek kuşanıldığında eğer tüfek (dolaba eklenirken) eklentili olarak kaydedilmişse eklentili, eklentisiz olarak kaydedilmişse de eklentisiz olarak üzerimize geliyor. LEO birliklerin oluşum kuralları silahları absürt olmayacak ve gerçekçiliğin dışına çıkmayacak şekilde modifiye etmeye izin veriyor. (Nişangah, muzzle ve flash gibi) Fakat bu modifiyeleri oyuncu kendi parasıyla satın alıp silahına takıyor.

Bu kısma kadar bir problem yok. Fakat oyuncu, modifiye için satın aldığı bu eklentileri kullanmak istediğinde mesaiye geçerken üzerinde taşıması, dolaptan silahını aldığında silahında varsayılan olarak gelen eklentileri çıkartması, taşıdığı eklentileri silaha takması ve tekrar mesaiden çıkarken de aynı eklentileri silahtan çıkartması gerekiyor. Oldukça karmaşık bir durum.

Bu ARGE'de bu sorunu çözebilecek birkaç öneri vereceğim.

1. LEO Dolaplarında Hazır Ekipmanlar sekmesi var, buraya kendi eklentilerimizle modifiye ettiğimiz oluşum silahını ve ekipmanları kaydetme imkanı bize sağlanabilir.
Hazır Ekipmanlar > Ekipman Kaydet > Silah Eklentilerini Dahil Et/Etme gibi bir seçenekle bu problem çözülecektir.
Bu sayede Hazır Ekipmanlar kısmından her kendi ekipmanımızı aldığımızda otomatik olarak bir kere aldığımız eklentileri kullanmış oluruz.

2. Birincil Silah sekmesinde Eklentileri Çıkart tiki. Sekmede bulunan Ekipman Sıfırla kısmının yanına işaretlenebilir bir eklentileri çıkart seçeneği eklenerek kuşanılan silahlarda varsayılan olarak eklenti gelmez, ekipman sıfırlanırken de silaha sonradan takılan eklentiler envanterimize tekrar döner.

3. Eklentileri Güncelle butonu. Yine Birincil silah sekmesinde, silahların kuşan butonunun altında ya da üstünde Eklentileri Güncelle butonu eklenebilir, o silahı halihazırda elimizde tutuyorsak ve o silaha farklı bir eklenti taktıysak, o tuşa bastığımızda eklentiler otomatik olarak client taraflı kaydedilebilir.

Bu üçü dışında aklıma gelen alternatif bir seçenek yok. Belki ARGE altında LEO rolü yapan kişiler farklı önerilerde bulunurlar. Oyuncu açısından en kullanışlı, mantıklı ve en çok geliştirilebilir hâle getirilebilecek sistem 1. olsa da, sistem açısından da en az uğraştıracak olanlar 2. ve 3. alternatifler olacaktır diye düşünüyorum.

Kısa bir dipnot, bazı LEO eklentileri sunucunun Phase 1, ilk alpha ve beta aşamalarında yazıldı. Bunu Hera'dan iyi kimse bilemez, bazı UI'lar yeni sistem güncellemelerinden sonra revizeler istiyor gibi görünüyor. Umarım bunun üzerine düşülür, belki bugün değil ama, ilerisi için notlarda olduğunu duymak güzel olacaktır.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 26 Nisan 2026, 01:19
Toplam Oynama: 0 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 23 Nisan 2026, 09:23
Toplam Oynama: 1 gün, 14 saat

VIP+
İki gündür aynı sorunu yaşıyorum. Ani gelişen durumlarda doğrudan işbaşından çıkmak zorunda kalıyoruz ve bu durumda satın aldığımız eklentiler silahla birlikte kayboluyor. Eklenti fiyatları düşük olabilir, ancak bu şekilde silinmeleri oldukça mantıksız. AR-GE tarafında da belirtildiği gibi, silah eklentilerinin kayıt altına alınmasının gerekli olduğunu düşünüyorum ve bu öneriyi destekliyorum.

Bağışçı
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 10:18
Toplam Oynama: 94 gün, 19 saat

Helper
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
Bu ARGE direkt "quality of life" dediğimiz olayın zirvesi. Sahadaki memur için envanterle boğuşmak tam bir vakit kaybı; kimse her shift başında tüfeğine attachment takmakla uğraşmak istemez. Realizm dediğin şey, memurun locker'ını açtığında kendi "personal kit"ine anında ulaşıp devriyeye çıkabilmesidir. Officer'ın kendi parasıyla aldığı o scope veya tactical light, onun profesyonel standardıdır ve sistemin bunu tanıması gerekir.

Senin önerdiğin o "Hazır Ekipman" kaydetme olayı aslında işi "set it and forget it" noktasına taşıyor. Oyuncu bir kez parasını basıp modifiyesini yapar, sistem de bunu memurun imzası olarak kabul eder. Bu hem akıcılığı sağlar hem de o angarya hissini tamamen siler. Ayrıca ekipman sıfırlarken o pahalı eklentilerin "poof" diye yok olmaması, envantere drop düşmesi de işin ekonomik dengesi için şart.

Kısacası bu güncelleme, LEO tarafındaki o profesyonel vibe'ı teknik anlamda da destekler. Eğer yönetim 1. opsiyon üzerinden yürürse, devriyeye çıkış hızı ve ekipman ciddiyeti bambaşka bir seviyeye çıkar. Tactical bir dokunuş olmuş, eline sağlık.

Partner

Lv.27

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 81 gün, 7 saat
Alıntı yapılan: realvayden - 30 Nisan 2026, 00:37:56Bu ARGE direkt "quality of life" dediğimiz olayın zirvesi. Sahadaki memur için envanterle boğuşmak tam bir vakit kaybı; kimse her shift başında tüfeğine attachment takmakla uğraşmak istemez. Realizm dediğin şey, memurun locker'ını açtığında kendi "personal kit"ine anında ulaşıp devriyeye çıkabilmesidir. Officer'ın kendi parasıyla aldığı o scope veya tactical light, onun profesyonel standardıdır ve sistemin bunu tanıması gerekir.

Senin önerdiğin o "Hazır Ekipman" kaydetme olayı aslında işi "set it and forget it" noktasına taşıyor. Oyuncu bir kez parasını basıp modifiyesini yapar, sistem de bunu memurun imzası olarak kabul eder. Bu hem akıcılığı sağlar hem de o angarya hissini tamamen siler. Ayrıca ekipman sıfırlarken o pahalı eklentilerin "poof" diye yok olmaması, envantere drop düşmesi de işin ekonomik dengesi için şart.

Kısacası bu güncelleme, LEO tarafındaki o profesyonel vibe'ı teknik anlamda da destekler. Eğer yönetim 1. opsiyon üzerinden yürürse, devriyeye çıkış hızı ve ekipman ciddiyeti bambaşka bir seviyeye çıkar. Tactical bir dokunuş olmuş, eline sağlık.

Değerli yorumun ve fikirlerin için teşekkürler.

LSPD
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 00:09
Toplam Oynama: 124 gün, 20 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 01:33
Toplam Oynama: 139 gün, 3 saat
Alıntı yapılan: realvayden - 30 Nisan 2026, 00:37:56Bu ARGE direkt "quality of life" dediğimiz olayın zirvesi. Sahadaki memur için envanterle boğuşmak tam bir vakit kaybı; kimse her shift başında tüfeğine attachment takmakla uğraşmak istemez. Realizm dediğin şey, memurun locker'ını açtığında kendi "personal kit"ine anında ulaşıp devriyeye çıkabilmesidir. Officer'ın kendi parasıyla aldığı o scope veya tactical light, onun profesyonel standardıdır ve sistemin bunu tanıması gerekir.