LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Aktif Rol Sırasında Müdahale Prosedürü Önerisi

Başlatan Acevyn, 29 Nisan 2026, 02:01:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 16 Mayıs 2026, 02:32
Toplam Oynama: 0 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
FG'lere oyun içerisinde /spec yetkisi gelebilir diye düşünüyorum. Aktif rol ortasında doğrudan işlem uygulanması etik gelmiyor ve rol akışını bozuyor. Kendimden örnek vereyim; karakterim kız kardeşini öldürenleri öğrenmiş, ekibiyle bunun üzerine konuşurken rolün ortasında işlem uygulandı ve bütün senaryo yarıda kaldı, rol resmen piç oldu. Böyle durumlarda yetkili önce /spec ile durumu izleyebilir, bağlamı anlayıp ona göre hareket edebilir. /spec mümkün değilse bile en azından PM üzerinden kişinin aktif rolde olup olmadığı sorulmalı, işlem gerekiyorsa rol bitiminde uygulanmalı. Bu hem yanlış değerlendirmelerin önüne geçer hem de rol bütünlüğünü korur.

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Aktif rol ortamında ceza alan bir oyuncunun başka bir oyuncunun aktif rolüne zarar verdiği de göz önüne alındığında, sorun yok gibi duruyor. Rollerinin sürekliliğine değer veren birisi ihlali göze zaten almamalı. Özetle ve senin tabirinle, rolünün piç olmasını istemiyorsan sen de başkasının oyun deneyimini piç etmeyeceksin.

Oyuncu

Lv.28

Erkek

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 01:43
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

VIP+
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 74 gün, 17 saat
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 05:40
Toplam Oynama: 0 gün, 5 saat
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 05:34
Toplam Oynama: 1 gün, 17 saat
Bir yandan bu arge'yi destekliyorum bir yandan bir oyuncunun ihlallerden kaçınması taraftarıyım, her ne kadar bir çok insan kalkıp dese ki "Kardeşim ihlal yapma sende, başkalarının rolünü baltalayacak hareketler sergileme" bu tarzda söylemlere de bir nevi hak veriyorum fakat insanlık halidir bir hata olur yada başka bir şey bu kişiye bağlı bir durum, hem cezalar siz ihlalden kaçının, rol odaklı olun ve jaillerden korkun diye ağırlaştırıldı. Öte yandan ise Evet, bir kişiye işlem uygulanacaksa eğer en azından spec/pm aracılığı ile kişi oyundaysa kontrol sağlanabilir, kontrol neticesinden kişiyi rolden çıkmasını istemesini belirtmesidir, bu zor olmamalı bence.

Bir yandan haklı bir Arge, bir yandan haksız bulduğum bir arge, en azından bu konuyla alakalı Sürekli Roleplay politikasının güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum, kimisi bu yanıtı haksız bulsa da "Seviyeli'' bir şekilde eleştiriye açık bir konu, iyi forumlar, iyi geceler.