LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Enflasyon+ RC (RİNA Coin) + tek taraflı zam

Başlatan morawel, 23 Mart 2026, 17:58:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Sunucuya başladığımdan beri belirli aralıklarla zam geliyor, bunu anlayışla karşılıyorum sonuçta giderler ve enflasyon ortada. Ancak son gelen ufak ve küsüratlı zamlarla birlikte yaşadığım bir adaletsizliği dile getirmek istiyorum.

Gelen zamlar yüzünden önceden yüklediğim bakiyenin alım gücü eriyor. Mesela son yüklediğim bakiye ile VIP'im bittiğinde yenisini alabiliyordum ama şu an alamıyorum. İyi de ben bu parayı yüklediğimde zaten o anki alım gücüyle o VIP'i alabiliyordum, paramın hesapta dururken değer kaybetmesi pek adil gelmiyor.

Bu durumu şu üç şekilde çözebiliriz diye düşünüyorum:

RC Sistemi: 250, 500, 1000 gibi paketler olur. Ürünlerin RC fiyatı sabit kalır ama forumdan bakiye yüklerken bu paketlerin TL fiyatı enflasyona göre güncellenir. Böylece bakiyeyi yükleyen kişi zammı başta öder ama içerdeki parası erimez.

Ürün Stoklama: VIP dahil aldığımız ürünler direkt hesaba tanımlanmasın, "ürünlerim" kısmına düşsün. Biz istediğimiz zaman aktif edene kadar orada beklesin. Böylece zammı öngörüp ürünümüzü kenara atabiliriz.

Bakiye Oranlaması: Mesela VIP 1000 TL'den 1100 TL'ye çıktıysa, yani %10 zam geldiyse; oyuncunun hesabında duran bakiyesi de %10 artsın ki alım gücü aynı kalsın.

Bağışçı
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 10:18
Toplam Oynama: 94 gün, 19 saat
Bu önerilerin mantığını anlıyorum ancak açıkçası sadece Rina Roleplay değil, çoğu roleplay platformunun özellikle bakiye oranlama gibi sistemleri uygulayacağını pek düşünmüyorum. Çünkü bu tarz sistemler doğrudan sunucu ekonomisini etkilediği için uygulanması zor ve riskli oluyor.

RC sistemi bir nebze daha uygulanabilir görünse de onun bile gelme ihtimali çok yüksek değil. Bunun yerine daha basit ve dengeli bir çözüm olarak, oyunculara düzenli olarak küçük miktarda Rina Coin verilmesi ve bazı ürünlerin bu coinler ile alınabilmesi gibi bir sistem daha mantıklı olabilir. Örneğin her payday belirli bir coin verilmesi ve bu coinlerin zamanla birikerek NC hakkı gibi ürünlere dönüştürülebilmesi, hem aktif oyuncuları ödüllendirir hem de bakiye yükleyemeyenler için alternatif bir yol sunar.

Lv.17

Erkek

Son Giriş: 24 Nisan 2026, 17:01
Toplam Oynama: 8 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 31 Ocak 2026, 20:07
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Kullanıcı dostu ama, kazancı çok kötü etkileyebilir. Enflasyona karşı sadece oyuncuyu koruyup kendini korumaması çok mantıksız olur, insanlar ürünleri stok haline getirir.