LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Sunucu konsepti ve Türk rolleri HK.

Başlatan qu1et, 08 Mart 2026, 21:19:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Merhabalar sevgili Rina Roleplay community'si. Bu AR-GE başlığında değinmek istediğim konu, sunucunun genel roleplay düzeni ve mevcut kurallar ile oyuncuların oynayış biçimi arasındaki uyumsuzlukla ilgilidir. Bildiğiniz üzere sunucu kuralları kapsamında Türk rolleri yapmak ve rk terimleri kullanmak yasaklanmış durumda. Sunucu konsepti buna göre şekillendirilmiş ve oyuncuların da bu kurallara uygun şekilde roleplay yapması beklenmektedir.
Fakat pratikte baktığımız zaman, sunucu içerisinde oldukça fazla sayıda oyuncunun yine de Türk rolleri yaptığını ve Türkçeterimleri yoğun şekilde kullandığını görmek mümkün. Bu durum yalnızca birkaç kişiyle sınırlı kalmamakta, aksine zaman zaman sunucunun genel atmosferine de yansımaktadır. Doğal olarak bu durum, hem kurallar ile oyuncu davranışları arasında bir çelişki oluşturmakta hem de bazı oyuncuların istemeden de olsa kural ihlali yapmasına sebep olabilmektedir. Bu da raporlar, uyarılar veya gereksiz tartışmalar gibi durumların ortaya çıkmasına yol açabilmektedir.
Bu noktada benim önerim, mevcut durum göz önünde bulundurularak sunucu konseptinin yeniden değerlendirilmesi yönündedir. Eğer oyuncu kitlesinin büyük bir kısmı zaten Türkrolleri yapmaya eğilimliyse, belki de sunucunun konseptini buna uygun hale getirmek daha sağlıklı bir çözüm olabilir. Örneğin sunucunun hikâyesi ve geçtiği yer tamamen değiştirilerek İstanbul, Adana veya benzeri bir Türkşehrinde geçen bir roleplay ortamı oluşturulabilir. Böyle bir konsept değişikliği sayesinde oyuncular hem kendi kültürlerine daha yakın bir atmosferde rol yapabilir hem de kullandıkları dil ve terimler nedeniyle kural ihlali yapma riskleri ortadan kalkmış olur.
Bunun yanı sıra, Türk şehirlerinde geçen bir roleplay evreni birçok yeni rol imkânını da beraberinde getirebilir. Yerel işletmeler, mahalle kültürü, şehir dinamikleri, yerel kurumlar ve farklı karakter hikâyeleri gibi unsurlar sayesinde sunucu içerisindeki rol çeşitliliği de artabilir. Böylelikle hem daha doğal hem de daha akıcı bir roleplay ortamı oluşabilir.
Kısacası bu öneriyi sunmaktaki amacım, sunucunun mevcut oyuncu kitlesinin oynayış tarzı ile kurallar arasında daha uyumlu bir denge oluşturulabilmesidir. Sunucu konseptinin Türk şehirlerinde geçen bir roleplay yapısına dönüştürülmesi durumunda, hem kural ihlallerinin önüne geçilebilir hem de oyuncular için daha rahat, daha sürdürülebilir ve daha güvenli bir roleplay ortamı sağlanabilir. Bu konunun yönetim ekibi tarafından değerlendirilmesini ve topluluğun da görüşlerinin alınmasını faydalı olacağını düşünüyorum.[/size]
Not: Belirtmiş olduğum AR-GE belki troll içerikliymiş gibi görünüyor olabilir ama herhangi bir Troll amaçla yazılmamıştır, kitlenin istediğinin bu olduğunu düşünmekteyim. Yorumlarda tartışabiliriz, iyi roller!

Oyuncu
farklı bir konsept beğendim, destek  :like:

Oyuncu
Aslında düşünülebilir. Ortam daha eğlenceli ve keyifli bir hale gelebilir. Bence destek. En azından rollerimiz daha keyifli ve eğlenceli olur.

Oyuncu
a101 yerine şok gelsin herkes şak şok ah oh

Oyuncu
farklı bir konsept beğendim, destek  :like:

RP Quality Moderator
 :dislike:  :dislike: aşırı suistimal edilir gelmemeli

Oyuncu
Alıntı yapılan: unvoidead - 08 Mart 2026, 21:22:18a101 yerine şok gelsin herkes şak şok ah oh

tarım krdei gelsin yerli milli alışveriş yapalım

VIP+
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:14
Toplam Oynama: 381 gün, 13 saat
urun yerlestirmeleri çok kotudur, bunlar yerine;

boyner - lc waykiki
tem    -  pöh
a-101  - @unvoidead dostumun tercihi
bağlama - saz
tofas   - doblo

gibi gibi değişiklikler yapılarak daha realistik özellikler elde edebilebilir, genel olarak destek ama