LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Kolay para kazanmaya fix

Başlatan Stabilimben, 08 Mart 2026, 19:59:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Merhaba,

Ben 2017 yılından beri SAMP oynuyorum. Sunucu açıldıktan yaklaşık 2 ay sonra davet edilmiştim. Rage'e ise 2022 yılında başladım, bir süre oynadıktan sonra bırakmıştım ve 2026 yılında tekrar geri döndüm.

Geri döndüğümde sistemlerin oldukça geliştiğini gördüm. Özellikle dava sisteminin eklenmiş olması dikkatimi çekti. Ancak bu sistemin bazı kişiler tarafından kötüye kullanıldığını düşünüyorum.

Bazı oyuncular sürekli olarak dava açıp 100.000 – 200.000 – 300.000 gibi yüksek miktarlarda para talep ediyorlar. Daha da ilginç olan kısmı ise bu kişilerin Discord üzerinden iletişime geçerek insanlara bilerek kaza rolü yaptırmaları ve "OOC şikayet etme, IC'den dava aç" şeklinde yönlendirmeler yapmaları.

Bu kişilerin bunu sürekli yaptığı söyleniyor. Hatta bir avukatlık bürosunun bu işi sistemli şekilde yaptığı konuşuluyor. Yani bilerek kaza yaptırıp ardından dava açarak para kazanmaya çalışıyorlar.

Bence bu durumun yönetim tarafından incelenmesi gerekiyor çünkü gerçekten can sıkıcı bir hale gelmiş durumda. Örneğin geçen gün bir arkadaşımızdan, aslında ortada gerçek bir dava olmamasına rağmen "dava açılacak" denilerek 200.000 para alınmış.

Eğer adminler benimle iletişime geçerse, elimdeki kanıtları paylaşabilirim.

Bu sistem güzel olsa da bazı oyuncular tarafından kötüye kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum.

İyi çalışmalar.

Oyuncu
Ayrıca dava açan bu kişilerin 5–10 tane şikayeti de yok. Çoğunun 30–40 civarında dava kaydı bulunuyor. Bu durumun sistemli bir şekilde yapıldığını düşündürüyor.

Hatta geçtiğimiz günlerde avukatlık bürosundan bir kişinin yayında kazancını gösterdiğini gördüm. Kazancının 4–5 milyonlara kadar çıktığını açıkça gösteriyordu. Bu durumun dava sisteminin kötüye kullanıldığını düşündürdüğünü söyleyebilirim.

Bu konuyla ilgili videolu kanıtlar da elimde mevcut. Eğer yönetim isterse, bu kanıtları sizlerle paylaşabilirim.

RP Quality Moderator
hepsine tek tek abuse dan sikayet acilmali yada acilan sistem duzeltilebilir eğer ciddili miktarda para donuyorsa (bencede donuyor) bunun onune gecilmeli sunucuda 2 3 saatini meslekle gecirip zarzor araba alan briisi tek bir kaza yapilmis rolde ceza yerse bu adam yine 2 3 daatini meslege vericek ve rol yapmaya vakiti kalmayacak avukatlik işi abuselanıyor olabilir emin değilim izlenimlerim öyle

Oyuncu
https://www.rina-roleplay.com/gtav/index.php?action=profile;area=showposts;u=267 Bu arkadaş gibi 10 20 kişi var arkadaşlar hani iletilerini okuyun anlarsınız zaten

Erkek

Son Giriş: 12 Mart 2026, 22:51
Toplam Oynama: 26 gün, 10 saat
Birlik: ********* ****any
100 bin 200 bin şuanda çok fazla Arkadaşlarında dediği gibi en azından bu avukatlık sistemi kalkmayacaksa fiyat olarak biraz daha düşebilir insanlar bu sefer para kasmaktan rol yapmıyolar

Youtuber & Streamer

Lv.34

Erkek

Son Giriş: 13 Mayıs 2026, 21:17
Toplam Oynama: 174 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)

Lv.34

Erkek

Son Giriş: 30 Nisan 2026, 22:47
Toplam Oynama: 3 gün, 22 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 26 Nisan 2026, 22:47
Toplam Oynama: 2 gün, 13 saat

LSPD
dava sistemini doğru bulmuyorum önüne gelen lspdye bile sana dava açarım diyor bu kadar rahatlık varsa güvendikleri biri var demektir