LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Bıçak hasarı / Yaralanma dinamikleri hk.

Başlatan thc06, 06 Mart 2026, 15:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ULSA
Mevcut Sistem ;
Güncel mevcut sistemde bıçak hasarı, oyuncuların gym statlarına (kas, dayanıklılık, çeviklik) göre dinamik olarak değişmektedir. Bu durum roleplay açısından bazı tutarsızlıklara ve gerçekçilik sorunlarına yol açmaktadır. Özellikle dayanıklılık değerinin bıçak hasarını azaltması veya kas statüsünün bıçakla verilen hasarı artırması gerçekçi bir karşılık bulmamaktadır.Ayrıca, mevcut sistemde bıçaklanan bir oyuncunun hiçbir şey olmamış gibi koşmaya, dövüşmeye veya aktif eylemler yapmaya devam etmesi roleplay kalitesini olumsuz etkilemektedir.

Sabit Hasar: Bıçağın bir "stat kontrolü" aracı olmaktan çıkarılmasını teklif ediyorum.  Bir bıçak darbesinin ölümcüllüğü, vuran kişinin kas kütlesinden ziyade darbenin isabet ettiği anatomik bölge ve bıçağın keskinliği ile ilgilidir. Bu nedenle, hasarın sabit bir değer (Örn: 10 HP) üzerinden hesaplanması, her oyuncunun bu kesici alet karşısında eşit derecede "kırılgan" olmasını sağlamak rol kalitesini oldukça artıracaktır.

Kanama ve Bayılma:

Bıçaklanan bir oyuncunun hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmesi, "Powergaming" ihlaline zemin hazırlamaktadır.Bıçak darbesi alındığı anda karakterde aktif bir kanama başlamalı ve oyuncu tedavi edilmediği sürece zamanla HP kaybetmeye devam etmeli, kan kaybı belirli bir seviyeye ulaştığında karakterin kan kaybından bayılması tarzında playerin durumdan olumsuz şekilde etkilenmesi sağlanmalı. Bir diğer konuysa, bıçak yaralanmaları sadece "zırh basarak" veya "yemek yiyerek" geçiştirilmemelidir. Kanamanın durması için oyuncunun yanındaki tıbbi malzemeleri (bandaj vb.) kullanması şart koşulmalıdır.

Dip Not:
Bu değişikliklerin amacı oyuncuları kısıtlamak veya gym statsım düşük diyenlerin brawl için avantaj sağlaması değil,Bıçak kullanımını farklı bir seviyeye getirmek ve rol kalitesinin ona göre artmasını sağlamak. Şu detayıda unutmayalım bıçak veya herhangi bir kesici alet (balta,machete vb..) her olayda çekilebilecek bir unsur değil, sonuçta çektiğiniz zaman karşıda ki kişiye düşmanlık verip size karşı silahlı eylem gerçekleştirmesine hak sunuyorsunuz. Bıçağın bu derecede bir sorumluluğu olup işlevinin bu kadar düşük olmasının anlamsızlığını tartışıyoruz burada.Kas ve dayanıklılık statları çıplak el dövüşlerinde veya fiziksel aktivitelerde etkisini sürdürmeye devam edebilir, ancak kesici/delici aletler söz konusu olduğunda gerçekçiliğin ön planda tutulması gerektiğini düşünüyorum.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Mayıs 2026, 17:46
Toplam Oynama: 1 gün, 13 saat
Birlik: ******** *** OWE
Erkek

Son Giriş: 26 Şubat 2026, 20:38
Toplam Oynama: 1 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Kadın

Son Giriş: 03 Şubat 2026, 19:09
Toplam Oynama: 3 gün, 14 saat
Erkek

Son Giriş: 08 Ocak 2026, 19:44
Toplam Oynama: 2 gün, 8 saat
Erkek

Son Giriş: 16 Kasım 2025, 16:25
Toplam Oynama: 2 gün, 5 saat
2 gun once aynı argeyi açmıştım, destek  :cheers:  Ek olarak eczane türü iş yerlerinde satılan bandajlar falan bir işe yaramıyor kanama sistemi ile birleştirilirse eczaneler daha işlek hale gelebilir.

Forum Moderator
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 01:03
Toplam Oynama: 1 gün, 0 saat
Birlik: ****** ********* *oys

ULSA
Alıntı yapılan: .fraude - 06 Mart 2026, 16:17:152 gun once aynı argeyi açmıştım, destek  :cheers:  Ek olarak eczane türü iş yerlerinde satılan bandajlar falan bir işe yaramıyor kanama sistemi ile birleştirilirse eczaneler daha işlek hale gelebilir.
Bu konu hakkında pek çok arge açılıyor fakat sadece durumdan şikayetçi bir tavır sergileniyor çoğunda. Bizim açtığımızda tek fark , şöyle olabilir veya bu tarz bir sistemle desteklenebilir tarzında konuyu detaylandırmak. Aslında temel olarak kesici/delici aletler olarak değerlendirmek gerekli. Muşta hasarıda aynı şekilde statsa bağlı olmamalı fakat muşta için aklımıza herhangi bir yaralanma mekaniği gelmediğinden arge kapsamına dahil etmedik. Muşta ile alınan darbeler kesici değil, ezici hasardır. Bu durumun roleplay'e yansıması hasardan çok "sersemletme" üzerine olmalı ama onun üzerine nasıl bir sistem gelebilir bilemediğimizden konu sadece kesici aletler üzerine.

Oyuncu
Destekledim, oyuncularımızın rolsel yapmasını isterdim ancak sistemsel olması daha iyi olur.  :onay:

ULSA
Alıntı yapılan: Efrasiyab - 06 Mart 2026, 18:55:23Destekledim, oyuncularımızın rolsel yapmasını isterdim ancak sistemsel olması daha iyi olur.  :onay:
Böyle bir role gireni görmedim, adam bıçak yiyip koştura koştura brawl atmaya devam ediyor hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Sitemsel olarak böyle şeylerin olması rol kalitesi açısından güzel ayrıca diğer arkadaşında dediği gibi bandaj gereksinimi eczane rolleri felan bir çok katkı her açıdan

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Kanama mekaniği mantıklı olabilir. A kişisi B kişisinden aldığı bıçak darbesine göre kanama seviyesi kazanır. 1. seviye kanaması varken 10 saniyede 3 HP gibi başlayıp darbe sayısı arttıkça şiddetlenecek şekilde kan kaybı yaşayabilir.

Kan kaybını gidermek için düşük kanama seviyelerinde sadece bandaj gerekirken yüksek kanama seviyelerinde pansuman kiti tarzı bir eşya gerekebilir. Eczaneleri bir nebze de olsa Story RP'de kalmaktan kurtarır.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 15 Mayıs 2026, 01:12
Toplam Oynama: 0 gün, 7 saat
Arge mantıklı , bıçak çekmenin bir mantığı kalmıyor statslar eşit olmadığı zaman en azından bıçak hasarı yüksek olmalı ki hem düşmanlık verip hep kas puanına yumrukla brawl kaybetmeyelim :) buna değmeli destekliyorum.

ULSA
Alıntı yapılan: Xyranox - 08 Mart 2026, 01:07:45Arge mantıklı , bıçak çekmenin bir mantığı kalmıyor statslar eşit olmadığı zaman en azından bıçak hasarı yüksek olmalı ki hem düşmanlık verip hep kas puanına yumrukla brawl kaybetmeyelim :) buna değmeli destekliyorum.
Bıçak veya herhangi bir kesici aletin hasarının çok yüksek olmasına da gerek yok, sadece birisine kesici bir aletle zarar vediğin zaman rahat şekilde hiç bir şey olmamış gibi sağa sola koşturarak brawl atmaya veya farklı eylemlerde bulunmaya devam etmesin yeter. Bunuda en güzel yaralanma dinamiklerini değişerek, hasar verdiğinde kişiye kanama vermesini sağlayarak yaptırabilirsin.