LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Jail Sistemi Revizesi: "Süre Odaklı" Yerine "Emek Odaklı" Ceza Sistemi

Başlatan unenaden, 20 Ocak 2026, 18:34:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ULSA
Zaten kişi cezasını Jail işlemi alarak çekmiyor mu? Birde tutun yakasından tavana ters çevirip asın, ne gerek var ki kişinin afk atmasını önlemeye? Zaten OOC/IC Jailde rolde dönmüyor. Tek başına görev yapmak sadece oyundan soğutur, bari afkmıza karışmayın.

ULSA
Alıntı yapılan: unenaden - 21 Ocak 2026, 00:05:15Şuan youtube'da bile Rina V ile alakalı bir videoyu arattığımızda karşımıza direkt dm ve tarzı roller öne çıkıyor. Bunların azaltılması ve rollerin artması için bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum.
Reklamın iyisi kötüsü yoktur, ben o videoları görüp sunucuya başladım sadece ben değilimdir.

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: MacbetH - 20 Ocak 2026, 19:17:49Checkpoint'ten ziyade her 30 dakikada bir "/afkcheck [kod]" gibi bir komut gelmeli. Kişi sistemin rastgele belirttiği kodu 30 dakika içinde girmediği zaman 31, 32 ve 33. dakikalarda aynı şekilde tekrar sorsun. Kişi kodu girmediyse ceza ilerlemeyi durdursun. Böylece "akşam afk saldım sabaha jailden çıkarım" devri de kapanır ve gerçek bir ceza olur.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
gereksiz dm den işlem görünce 1600dk jail bekliyorum 26 saat uyuyamam kanka işe giderken pcyi de açık bırakmıyorum hayatsız değilim 26 saat zaten oyundan kopmak gibi bir ceza alıyorum gayet yeterli. Eve gelip uyuyana kadar 6-7 saat jail bekleterek 2-3 günde tamamlıyorum zaten

ULSA
Alıntı yapılan: Sizophrens - 21 Ocak 2026, 11:15:52gereksiz dm den işlem görünce 1600dk jail bekliyorum 26 saat uyuyamam kanka işe giderken pcyi de açık bırakmıyorum hayatsız değilim 26 saat zaten oyundan kopmak gibi bir ceza alıyorum gayet yeterli. Eve gelip uyuyana kadar 6-7 saat jail bekleterek 2-3 günde tamamlıyorum zaten

Gereksiz yere dm den ceza yiyorsanız yeterli kanıtınız yoktur. Bunu tüm oyuncular açısından değerlendirince saçma roller yapan bir kişi her türlü yapıyor sonuçta işe, okula giderken afk bırakıyor akşam oyununa devam ediyor. Buradaki ceza nerede?

ULSA
Alıntı yapılan: lwkey - 21 Ocak 2026, 02:58:18Zaten kişi cezasını Jail işlemi alarak çekmiyor mu? Birde tutun yakasından tavana ters çevirip asın, ne gerek var ki kişinin afk atmasını önlemeye? Zaten OOC/IC Jailde rolde dönmüyor. Tek başına görev yapmak sadece oyundan soğutur, bari afkmıza karışmayın.

OOC jailde zaten rol dönmemeli. IC jail için açmadım bu konuyu.

ULSA
/afkcheck [kod] gibi bir sistemide destekleyebilirim. İki türlüde en azından kullanıcılar eğer kurallara uymazsam uğraşırım gibi bir psikolojiye girerler. Gelen geçen cr atıyor ve cezası 300-500dakika oluyor. Kişi orada cr atarken mükemmel bir şekilde keyif alıyor ve sonrasında jailini bekleyip çıkıyor. Jail sanki bir "mola" gibi görülüyor. Yani demek istediğim bu jaillerde herhangi bir uğraş gerektirmiyor. Bilgisayarını açıyor adam gidiyor zaten eninde sonunda. Bu sadece cr için değil, tüm kural ihlalleri için geçerli.

Partner
Erkek

Alıntı yapılan: unenaden - 21 Ocak 2026, 13:14:40
Alıntı yapılan: Sizophrens - 21 Ocak 2026, 11:15:52gereksiz dm den işlem görünce 1600dk jail bekliyorum 26 saat uyuyamam kanka işe giderken pcyi de açık bırakmıyorum hayatsız değilim 26 saat zaten oyundan kopmak gibi bir ceza alıyorum gayet yeterli. Eve gelip uyuyana kadar 6-7 saat jail bekleterek 2-3 günde tamamlıyorum zaten

Gereksiz yere dm den ceza yiyorsanız yeterli kanıtınız yoktur. Bunu tüm oyuncular açısından değerlendirince saçma roller yapan bir kişi her türlü yapıyor sonuçta işe, okula giderken afk bırakıyor akşam oyununa devam ediyor. Buradaki ceza nerede?

Gereksiz yere diye bir durum söz konusu değil hata elbette yapabiliz, cezalar bunun için var... Ceza yemeyin o zaman mantığı ile yürümez bu kervan. Bunu sürekli yapan oyuncu zaten ooc sicil aşımından banlanıyor, sadece ooc jail beklemekle ceza bitmiş olmuyor.

ULSA
Hata elbette yapılır, ancak burada hatadan ders çıkarma gibi bir durum söz konusu değil. Şuan sunucuda kuralları bir kere okumamış kişiler bile vardır elbet. Bunlar jail yerler devam ederler.  Ayrıca ooc siciliden ban yiyene kadar kaç tane troll ve kural ihlali yapıyorlar. Bunu sadece bir kişi yapmıyor, çok fazla kişi yapıyor.

Partner
Erkek

Alıntı yapılan: unenaden - 21 Ocak 2026, 13:20:45Hata elbette yapılır, ancak burada hatadan ders çıkarma gibi bir durum söz konusu değil. Şuan sunucuda kuralları bir kere okumamış kişiler bile vardır elbet. Bunlar jail yerler devam ederler. 
Dostum sorun bu işte 5000DK sınırı var sonra ban yiyor sürekli sicilden yani ooc jail beklemek ile bitmiyor sadece adam akıllanmıyor ve sürekli bunu yapıyorsa zaten 4-5 dm ihlalinden sonra banlanıyor. Cezalar böyleyken akıllanmayan kişi kendisi bilir, ben şahsen ceza yememeye özen gösteriyorum, cezalar bana yüksek geliyor çünkü. Eğlenmek için işten eve geldiğimizde oynadığımız oyunu oynamayı üstüne amele gibi PC yi açık bırakmakla akıllanmıyorsa zaten o kişinin psikolojik sorunları vardır yada ergendir. İstersen 50 kilo çuval kaldırsın yine düzelmez. Tek yapacağın şikayet yerine RDE ticketi açarak banlatmak. Zaten amacı rol değil de saçma sapan maymunluklarsa RDE'den kalıcı ban yer.