LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Jail Sistemi Revizesi: "Süre Odaklı" Yerine "Emek Odaklı" Ceza Sistemi

Başlatan unenaden, 20 Ocak 2026, 18:34:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ULSA
Merhaba Yönetim Ekibi,

Mevcut OOC Jail sistemindeki en büyük açık, cezanın "Zaman (Dakika)" bazlı olmasıdır. Bu durum, oyuncuların oyunu alta alıp AFK kalarak, hiçbir efor sarf etmeden cezalarını tamamlamalarına olanak tanımaktadır. Bu da cezanın caydırıcılığını yok etmektedir.

Bu sorunu çözmek için "Süre Bazlı Ceza" sisteminden "Eylem/Emek Bazlı Ceza" sistemine geçilmesini öneriyorum.

Önerinin Mantığı Şudur:

Hapse giren oyuncuya geri sayan bir dakika/saat verilmemelidir. Bunun yerine tamamlaması gereken bir "İşlem Kotası" (Örn: 50 Tekrar) verilmelidir.

Oyuncu, sistemin belirlediği bir eylemi/görevi gerçekleştirmedikçe bu sayaç asla azalmamalıdır.

Oyuncu AFK kalırsa, uyursa veya beklerse ceza olduğu yerde saymalıdır.

Bu değişiklik ile; cezadan kurtulmanın tek yolu aktif olarak bilgisayar başında olmak haline gelecek ve AFK bırakarak ceza çekme devri kapanacaktır.

Değerlendirilmesini arz ederim.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 07 Mart 2026, 15:23
Toplam Oynama: 17 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
yok. kısa bır sure once ceza surelerinde artisa gidilmisti. belki tekrarlanabilir

Oyuncu
Ekelebilir gayet mantıklı.Ceza yesem de afk bırakırım cezadan kurtulurum mantığı var

300 jail yerine örneğin o saate denk gelecek (5 saat)eylem eklensin

Tırcılıkta olduğu gibi noktalar olsun chekpoint hapishane içinde o noktalara gitsin

Hem ceza caydırıcı olur hem de cezayı ciddi anlamda çekmiş olurlar

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
Checkpoint'ten ziyade her 30 dakikada bir "/afkcheck [kod]" gibi bir komut gelmeli. Kişi sistemin rastgele belirttiği kodu 30 dakika içinde girmediği zaman 31, 32 ve 33. dakikalarda aynı şekilde tekrar sorsun. Kişi kodu girmediyse ceza ilerlemeyi durdursun. Böylece "akşam afk saldım sabaha jailden çıkarım" devri de kapanır ve gerçek bir ceza olur.

Management

Lv.34

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:57
Toplam Oynama: 29 gün, 22 saat

Lv.34

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:12
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Kadın

Son Giriş: 04 Mayıs 2026, 17:38
Toplam Oynama: 7 gün, 5 saat
Hakaret içerikli yanıtlar silindi ve collerinho adlı üyeye 32 günlük papatya çayı içme cezası verildi.

Oyuncu

Lv.20

Erkek

Son Giriş: 29 Mart 2026, 23:44
Toplam Oynama: 48 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)

ULSA
Alıntı yapılan: MacbetH - 20 Ocak 2026, 19:17:49Checkpoint'ten ziyade her 30 dakikada bir "/afkcheck [kod]" gibi bir komut gelmeli. Kişi sistemin rastgele belirttiği kodu 30 dakika içinde girmediği zaman 31, 32 ve 33. dakikalarda aynı şekilde tekrar sorsun. Kişi kodu girmediyse ceza ilerlemeyi durdursun. Böylece "akşam afk saldım sabaha jailden çıkarım" devri de kapanır ve gerçek bir ceza olur.

Böyle bir sistemde kişiler bot yapabilirler. Daha zorlu olmalı. Önerim göreve dayalı bir sistem.

ULSA
Şuan youtube'da bile Rina V ile alakalı bir videoyu arattığımızda karşımıza direkt dm ve tarzı roller öne çıkıyor. Bunların azaltılması ve rollerin artması için bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
Alıntı yapılan: unenaden - 21 Ocak 2026, 00:00:02
Alıntı yapılan: MacbetH - 20 Ocak 2026, 19:17:49Checkpoint'ten ziyade her 30 dakikada bir "/afkcheck [kod]" gibi bir komut gelmeli. Kişi sistemin rastgele belirttiği kodu 30 dakika içinde girmediği zaman 31, 32 ve 33. dakikalarda aynı şekilde tekrar sorsun. Kişi kodu girmediyse ceza ilerlemeyi durdursun. Böylece "akşam afk saldım sabaha jailden çıkarım" devri de kapanır ve gerçek bir ceza olur.

Böyle bir sistemde kişiler bot yapabilirler. Daha zorlu olmalı. Önerim göreve dayalı bir sistem.

Gelen kod rastgele olursa o botu yapamazlar. Rastgele bir şekilde ekranın herhangi bir yerinde beliren bir kod olursa imkansıza yakın olur.

Oyuncu
jail süreleri etik ve sonuç olarak "sanal çaba" sarf ediliyor. değişmemeli  :dislike: