LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

kuyumuculuk mesleğinin sonu

Başlatan KralArthur, 18 Ocak 2026, 15:33:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu

Lv.11

Erkek

Son Giriş: 18 Ocak 2026, 16:26
Toplam Oynama: 13 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
kuyumcuda altın eritmesi yapılırken sistem birim başı yaklaşık 47 külçe olmasına rağmen bu değeri yaklaşmayı bırakın en son aldığım eritme ortalamaları 34-29,5 gibi pek de yaklaşamayan değerlerde veriyor ve mevcut altın alım fiyatı (3800 dolar) beni zarara uğratıyor. (birim başı "yaklaşık" 1000 dolar kadar) ya eritmede yaklaşık değeri olan 47 nin +5 -5 gibi (yani 42-52 arası üretmesi) yapılması ya da tüccar alım fiyatlarının güncellenmesi gerekmektedir. mevcut durumda altın alım fiyatını düşürmek de tercih ama rakiplerim daha yüksek fiyattan alması nedeniyle müşteri kaybediyorum . Bu durumda onlar nasıl kar sağlıyor anlamış değilim.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 18 Ocak 2026, 12:21
Toplam Oynama: 10 gün, 7 saat

Oyuncu
Altın ürünlerini üretim masasına tek seferde toplu halde yerleştirmek yerine, miktara göre belirli sayılar halinde ayırarak koymanız daha sağlıklı sonuç verir. Bu yöntemle hedeflenen yaklaşık ~47 değerine ulaşma ihtimalinizi önemli ölçüde artırırsınız. Hatırladığım kadarıyla örnek veriyorum; 10 tane altın malzeme koydunuz ve erittiniz, sistem ise o eritmeye 30 değerini verdi 10x30 300 altın parçası elde edersiniz. On altın malzemeyi tek tek koyarsanız eğer eritme başına sistemin verdiği değer her seferinde değişeceği için yaklaşık değere daha yakın bir sonuç alırsınız.

Kuyumculuk olayındaki bundan daha büyük sorun ise gümüş malzemelerin eritilmesidir. Gümüş malzemelerinizi eritirseniz eğer %99 zarar edeceksiniz. Eğer bir iyileştirme gelecekse gümüş parçasının fiyatı arrtırılmalı.

Sistemi kullanmayalı baya bir zaman oldu değişmiş olabilir fakat ben yaptığım zamanlar durum bu şekildeydi.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Oyuncu

Lv.11

Erkek

Son Giriş: 18 Ocak 2026, 16:26
Toplam Oynama: 13 gün, 5 saat
dostum totalde karda olabilmek için yaklaşık 47 olan değerin 40 ın altına inmemesi lazım. Aslına bakarsan sistemin yaklaşık 47 deyip de 29,5 a kadar düşürmesi kadar büyük saçmalık. yaklaşık 47 yazarak sistem seni resmen dolandırıyor. Bunun belli ortalamada mesela örnek olarak 5 aşağısı 42, 5 yukarısı 52 gibi rastgele vermesi lazım ki kar edelim. Ben hesapladım 40 ın altına ortalama oluşursa zarar ediyorsun. Ben elimdeki 29,5 ortalamayı yukarı çekmek için ne kadar altın eritmem gerekecek bilmiyorum.