LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Polisten kaçmak için araçla suya atlanması saçmalığı

Başlatan necress, 17 Ocak 2026, 18:13:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Merhaba öncelikle, bu argenin altına gelebilecek yanıtları az çok tahmin edebiliyorum. Bu yüzden baştan açıklama yapacağım ama yine de gelecek, belki okuyan olur. Oynadığınız sunucu bir ROL SUNUCUSU. Bu yüzden her şeyi gerçekçi şekilde ilerletmek ZORUNDASINIZ. Politika, kurallar ve işleyiş de bunun için yazılıyor zaten.

Sadece memura direnmek suçu işleyen birinin aracını suya atması asla gerçekçi değil. Eğer kişi çok aşırı büyük bir suç işlediyse delilleri karatma amaçlı aracını suya atabilir ama basit suçlardan dolayı kaçanların sırf polislerden kurtulmak için aşırı pahalı araçlarını suya atması saçmalık. Gerçek hayatta böyle bir şey yapılırsa araç kesinlikle kullanılmaz hale gelir ve araçla suya atlayan kişi suda basınçtan dolayı kapılarını hiçbir şekilde açamaz. Yani hem araç tekrar kullanılamayacak hale gelir hem de kişi aracın içinde sıkışıp kalır. Bu yüzden birkaç öneri sunacağım ve bu önerilerin gerekçelerini açıklayacağım. Üstte ufak bir bilgilendirme yaptım ama tekrar söylemek istiyorum.

Polislerden kaçmak bir roldür ama bunu ihlalli şekilde yapmanız ROLEPOLAY sunucusunda kabul edilmez. PD HEP WIN ALIYOR veya PD ZATEN ÇOK GÜÇLÜ BİZ EZİLİYORUZ açıklamalarından kaçının. İhlal yaparak polislerden kurtulmanızın rol ile hiçbir ilgisi yok. Önceden açılan argelere sürekli olarak böyle yanıtlar geliyordu buna da geleceğine eminim, 2. kez açıklama ihtiyacı duydum. Polislerin güçlü olması sizin ihlallerinizin normal olduğu anlamına gelmez.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

1- Üstte de bahsettiğim gibi bir araçla suya atlayan kişinin basınçtan dolayı kapıları açması imkansızdır. Aracını suya atanların kesinlikle su içerisinde kapısını açamaması gerektiğini düşünüyorum, hulk gücünde olan insanlar olamaz. Bunun tek açık noktası havada atlamak olacaktır, buna da sistemle belki bir çözüm gelebilir. Araç havadayken atlayarak açığı kullanılacaktır, bunun çözümünü de havadayken araçtan atlamayı engelleyecek sistem çözer. Yönetim sistem kısmını halledebilir.

2- Yine üstte bahsettiğim gibi suyun dibini boylayan bir araç kullanılmaz hale gelir. Bir insanın aracı suya düştüğü için aracını tamamen kaybetmesi çok ağır olacaktır bu yüzden motor veya yağ ömründen zarar alabilir. Suya düşen aracın motor ömrü direkt olarak sıfırlanır, bu sistem sayesinde hem motor yağı gibi itemler satan işletmeler için daha fazla rol çıkar hem de aracı suya atmak daha caydırıcı olur. Bu yağların fiyatları hakkında pek bilgim yok ama sürekli olarak aracını suya atanlar IC olarak iyi bir ceza alacaktır.

Başka ROL İMKANI AMAÇLI fikri olan varsa ve yanıt olarak belirtirse sevinirim. İhlal yaparak pdnin çok güçlü olduğunu bahane eden yanıtlar gelmemesi dileğiyle...

Forum Moderator

Lv.23

Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 18:48
Toplam Oynama: 7 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)

Lv.23

Erkek

Son Giriş: 22 Mayıs 2026, 23:56
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 15 Mayıs 2026, 00:29
Toplam Oynama: 174 gün, 19 saat
Kadın

Son Giriş: 13 Nisan 2026, 23:37
Toplam Oynama: 0 gün, 14 saat
Erkek

Son Giriş: 14 Ocak 2026, 20:17
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Baştan sona katılıyorum. Aktif bir saha devriyesi sürdüren personel, günde araç kovalamacası sonucunda aracını hiçbir şey yokmuş gibi suya atan 10-15 vakaya rastlıyor. Bu durum gittikçe artıyor ve aşırı saçma bir görüntü oluşmaya başladı.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Mayıs 2026, 21:24
Toplam Oynama: 40 gün, 16 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
Hera bununla ilgili açıklama yapmıştı.

Daha ne olsun istiyorsunuz? Silelim o zaman suya düşen araçları. Adamın arabası lag/bug yüzünden suya düşünce de yönetim ekibine kanıtlamaya çalışıp dursun.

Oyuncu
Alıntı yapılan: MacbetH - 17 Ocak 2026, 18:28:50Hera bununla ilgili açıklama yapmıştı.

Daha ne olsun istiyorsunuz? Silelim o zaman suya düşen araçları. Adamın arabası lag/bug yüzünden suya düşünce de yönetim ekibine kanıtlamaya çalışıp dursun.

Ne mi istiyoruz? İhlalsiz pursuit rolü. Bahsettiğin argeyi de biliyorum, muhtemelen PD rolü yapmıyorsun. Daha önce yaptın mı bilmiyorum ama o aracın geç spawnlanması işi silah kaçırma durumunu önlemek için. Sana bu durumu çok basit şekilde anlatacağım MacbetH.

necress ve MacbetH arkadaştır ve necress silahı varken polislerden kaçmaya başlar. Polislerle emote düşmeyecek kadar arayı açtığında silahı torpidoya bırakır ve aracı suya atar. Bu sırada sesli kanaldan konuştuğu veya herhangi bir şekilde iletişim kurduğu MacbetH'e aracının spawn olacağı yeri söyler. MacbetH anahtarı bulunan aracın spawn olacağı yere gider, içindeki silahı alıp tekrar gizler. Bu sayede silah MacbetH aracılığıyla korunur ve necress da polislerden aracını suya atarak kurtulur. Polisler aracı bir admin aracılığıyla geri çekse bile içinde silah bulamaz, yani ihlal yaparak silah korunmasını engellemek için yapıldı o MacbetH.

İstediğimiz win almak değil ihlal olmaması, bunu da argede 100 kez söyledim zaten. Umarım anlamışsındır, iyi forumlar.

LSSD
kolluk kuvvetlerine "win almaya odaklanıyorsunuz" diyip polisten kaçabilmek adına arabalarını suya atan ve okyanusun açıklarına doğru yüzerek kaçan illegaller için güzel ve yerli bir düşünce olmuş. destek

Oyuncu
mantıklı, belki hırsız polis konsepti azalır eğlence olsun diye kaçmak yerine gerektiği durumda kaçmayı göze alırlar.

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Perspektif farkı çok yüksek. Ride-Along'a katıldığımda çok bariz bir şekilde aracı suya atma ve tekneyle kaçma durumunu gördüm, olay bir win alma meselesi değil. Olay bir tarafın win almak için, diğer tarafın tüm oyun zevkini yok etmeyi kendine hak görmesi. LEO oyuncularının perspektifini gördükten sonra dürüst olmam gerekirse win almak amacı taşıdıklarını düşünmüyorum. Asıl win alma amacı taşıyanlar tarafından rol odakları sabote ediliyor.

Argeye dair bir yorumum yok. Araç zaten sigorta yaptırımına uğruyor, her suya fırlayan aracın hasar görmesi 10 kişinin hatası yüzünden 100 kişiye sıçrayacak bir şey olur. En basiti Chumash taraflarında eviniz var ve rol yapıyorsanız tırcılık canavarları yüzünden suya uçmamanız kaçınılmaza yakın.

Yapılabilecek en doğru şey bu durumun da araç sürüşü yasağıyla cezalandırılması olacaktır.

Oyuncu
Alıntı yapılan: Vacanses de 87 - 17 Ocak 2026, 18:51:31Perspektif farkı çok yüksek. Ride-Along'a katıldığımda çok bariz bir şekilde aracı suya atma ve tekneyle kaçma durumunu gördüm, olay bir win alma meselesi değil. Olay bir tarafın win almak için, diğer tarafın tüm oyun zevkini yok etmeyi kendine hak görmesi. LEO oyuncularının perspektifini gördükten sonra dürüst olmam gerekirse win almak amacı taşıdıklarını düşünmüyorum. Asıl win alma amacı taşıyanlar tarafından rol odakları sabote ediliyor.

Argeye dair bir yorumum yok. Araç zaten sigorta yaptırımına uğruyor, her suya fırlayan aracın hasar görmesi 10 kişinin hatası yüzünden 100 kişiye sıçrayacak bir şey olur. En basiti Chumash taraflarında eviniz var ve rol yapıyorsanız tırcılık canavarları yüzünden suya uçmamanız kaçınılmaza yakın.

Yapılabilecek en doğru şey bu durumun da araç sürüşü yasağıyla cezalandırılması olacaktır.

Merhaba bu durumu da çok yapıcı şekilde açıklayabilirim sana. Zaten Ride-Along senin için bir fikir oluşturmuş bu harika. Diğer kolluk kuvveti rolü yapmamış arkadaşlara da öneriyorum, hem rol açısından mantıklı hem de polis rolü yapan kişilerin bakış açısını anlama açısından mantıklı iş.

Suya uçmanın zaten basit bir şey olmaması gerekiyor, oynadığımız sunucu zaman zaman rol yapmayın ama genel olarak gerçekçi takılın mantığında değil. Aracının suya uçması demek kullanılmaz hale gelmesiyle aynı, gerçek hayatta kaç araç suyun dibinden hasarsız şekilde çıkıyor? Bu direkt olarak imkansız, suya uçmanın bile rolünü yapmak oyuncuların elinde ama yapan yok. Bunun çözümü de belirttiğim şeyler. Aracınıza kamera takma sistemi geldi, bunu kullanarak tır sürücüsüne yüklü bir dava açabilirsin ya da ihlal olduğunu düşünüyorsan şikayet açıp zararının karşılanmasını isteyebilirsin. Yani birinin size rolle veya rolsüz çarpması da olay örgüsüne dönüşebilir, her şeyi matematiğe bağlamak bir rol sunucusu için saçma kaçıyor.

Yanıt için teşekkürler, biraz olsun PD WIN ALMAYA OYNUYOR algısının normal oyuncular tarafında kırıldığını görmek güzel. Başka çözüm yolu bulursan da yazmanı isterim.