LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

[LSSD/LSPD] Mülakat Aşaması HK.

Başlatan Aztec'o, 02 Ocak 2026, 00:22:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Forum Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:35
Toplam Oynama: 156 gün, 22 saat
LEO oluşum içerisinde Officer III / Deputy Sheriff +1 rütbesinden terfi etmeniz için FTP programında başarı göstermeniz gerekiyor. Fazladan FTP raporu yazmak ve fazladan mülakat almak gibi. Bu sisteme dayanarak terfiler yapılıyor ve oyuncular terfi ediyor.

Ar-ge'in açılma sebebi ise terfi için şart olan mülakat sayısı. Eski mülakat aşamasına göre ilgili personel, mülakat aşamasına geçmiş kullanıcıyı telefon üzerinden arar ve mülakata çağırırdı ve mülakatını alırdı. Şu an ise herhangi bir arama veya çağırma durumu mevcut değil. Kişi kendi isteğiyle LSPD/LSSD ana binasına geliyor ve mülakata girmek istediğini belirtip mülakata giriyor.

Şu anki sistem ile eğitim personelleri departman lobisi içerisinde kendilerine has sıra kuruyorlar. Bu durum görüntü açısından ve departman imajı açısından kötü bir görüntü ve ayrıca anlaşmazlıklar ve tartışmalar oluşuyor. Apoletli kesim sıra esnasında sıkıntılar yaşıyor ve sıra tamamen bozuluyor. Bu sıranın bozulması sonucu karşı taraf mülakat kısmından üstünlük sağlıyor ve bu terfiye etki ediyor. Bu yüzden mülakat sistemine bir çözüm bulunmasını istiyorum. Eski sisteme dönülmesi veya forum üzerinden atama olarak değişmesi mantıklı olabilir.

Gereğini rica ederim, iyi forumlar.

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 20:02
Toplam Oynama: 188 gün, 2 saat

LSPD

Lv.27

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 00:09
Toplam Oynama: 1 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
KENDİ açtığım AR-GE bu şekilde. Mülakatlarda çok fazla sorun yaşanıyor ve apoletliler olarak  mülakat almak için sıraya giriyoruz. Departman imajı olarak çok kötü gözüküyor. Her memura 4-5 kişi atansa ve bu kişilerin mülakatlarını almak zorunlu olsa. Eğer memur kişiye ulaşmaya çalışmış fakat kişi memura geri dönüş yapmamışsa ve mülakatlar bitmişse bu kişinin sorumluluğunda olsa daha iyi olur. Örnek vericek olursam bir memura 5 kişi atanıyor ve bu memur o 5 kişinin mülakatını almak zorunda. Eğer bonus 2 olmak istiyorsa mülakatı atanmamış kişilerin mülakatını alabilir. Bu sistem gelirse çok harika olur. Diğer türlü apoletliler olarak biz sıkıntıya giriyoruz kendi içimizde.
Onun dışında hak veriyorum artık düzeltilmesi gerekmekte.

Oyuncu

Lv.24

Kadın

Son Giriş: 23 Aralık 2025, 23:41
Toplam Oynama: 89 gün, 3 saat

Helper
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
DESTEKLİYORUM

Selamlar,

Ar-ge içerisinde belirtilen görüşlere tamamen katılıyorum. Mevcut FTP sisteminde mülakat sayısının terfiye doğrudan etki etmesi, personeller arasında sağlıklı bir çalışma ortamı yerine maalesef "sıra kapma" odaklı bir kaosa yol açıyor.

Özellikle şu noktaların altını çizmek istiyorum:

• Disiplin ve İmaj: Departman lobisinde oluşan sıra ve bu esnada yaşanan tartışmalar, kolluk kuvveti ağırlığına yakışmayan bir görüntü oluşturuyor.
  • Fırsat Eşitsizliği: Fiziksel olarak lobide bulunabilen veya o anki kargaşadan faydalanan kişilerin mülakat puanlarını toplaması, sistemin liyakat odaklı değil "hız" odaklı işlemesine neden oluyor.
  • Çözüm Önerisi: Randevu usulüne dönülmesi veya forum üzerinden bir atama (assignment) listesi oluşturulması, hem haksız rekabeti bitirecek hem de personelin mülakat kalitesine odaklanmasını sağlayacaktır.
Mülakat sürecinin tekrar bir düzene sokulması ve profesyonel bir çerçeveye oturtulması gerektiğini düşünüyorum.

İyi forumlar dilerim.

Rina da PD ve SD işleyişi kolay kolay değişmez, en küçük şey için bile. Zamanında nice savaş verdik, hiç yoktan FTP soru-cevap şeklinde gitmesin dedik onu bile kabul ettiremedik. O yüzden fazla uğraşmanızı tavsiye etmem, bu şekilde oynamak hoşunuza gidiyorsa keep going on, diğer oyunculardan destek toplamak için PD özel yerine buraya AR-GE açmanız nafile.