LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

LEO bazlı maddenin esnetilmesi hk.

Başlatan batucan, 29 Aralık 2025, 18:40:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
LEO bazlı bir arge sunacağımdan ötürü genele açmak istedim.

Sunucu üzerinde SAMP platformunda yaşanılan ve buraya taşınan çoğu şey "torpil/adam kayırma/olan şeyleri görmezden gelme" gibi şeyler buradaki aktif yönetim ve Legal BM desteğiyle beraber tamamen arındı. Buradaki argenin açılma sebebi ise bazı şeylerin "Ne dersek diyelim yapmak zorundalar diye bakmamak lazım" kafasından ziyade oyuncu dostu şekilde gitmesinin gerektiğini düşünüyorum. Burada olacak sorumlulukların listesini aşağıya derledim.

John Doe X birliğinde apoletli ve olan sorumlulukları;
FTP haftası (1 hafta sürüyor ve yaklaşık her vardiya 3 saat sürüyor)
Haftalık hat kanıtlandırması (En az 3-5 tane)
Atması gereken haftlalık en az 1 (bir) saat patrol (ADAM-LINCOLN-JOHN) zorunluluğu.
Sahip olduğu ana divizyon içerisindeki sorumluluklar (Olan Rol-Call, divizyon saati için vardiya süresi)
Sahip olduğu yan divizyon içerisindeki sorumluluklar (Aşama şablonları, denetim)
Sahip olduğu yan divizyon içerisinde kalması için gereken tutuklama sayısı (İki yan divizyon = 7 - Tek yan divizyon = 11 - Yan divizyon yok = 15)

Bir hafta içerisinde 168 saat var. İstenen süre ise 1 haftayı baz alınıp 8. Saat belirlendiyse yine fazla. Buradaki temel husus yukarıda bildirilen şeylerin yanı sıra bu madde üzerinde konuşulan şeyler. ROBERT, WILLIAM, TOM, GEORGE ve bunun gibi ana divizyon bazlı şeylerin de sayılmaması (?) durumunun garip olduğunu düşünüyorum. Divizyon üzerinde haftalık 40 saat devriye atan adam 8 saatini patrol üzerinde çeviremediği için uyarı almamalı.

Burada bir oyun oynadığımızı baz alalım ve herkes buraya eğlenmek ve rol yapmak amacıyla katılım sağladı. Herkesin oyun dışında olan bir yaşantısı da var ve sürekli olarak aktiflik sağlayamayabilir. Bu durumun farklı bir durumla eş değer şekilde ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu olan durumların üzerinde ek olarak eklenen "MADDE 24" kuralının daha esnetilmesinin gerektiğini düşünüyorum.

Fikir ve öneri LEO dışına da açık, yorumlarınızı bildirebilirsiniz.
Sunucunun ana araştırma-geliştirme açılmasının sebebi ise tüm LEO genelini kapsayan kural olduğu için hem LSPD hem LSSD genelinin de fikirlerini merak ediyorum.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:08
Toplam Oynama: 174 gün, 5 saat

ULSA
Erkek

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 13:20
Toplam Oynama: 47 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)

Lv.20

Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:19
Toplam Oynama: 1 gün, 1 saat
Birlik: ULSA

Erkek

Son Giriş: 18 Mart 2026, 20:51
Toplam Oynama: 4 gün, 2 saat

Lv.11

Erkek

Son Giriş: 11 Kasım 2025, 03:29
Toplam Oynama: 11 gün, 2 saat
divizyonlar kaldırılsın herkes sadece adam devriyesi atsın

Community Advisor
Erkek

Son Giriş: 30 Mayıs 2026, 04:21
Toplam Oynama: 105 gün, 10 saat

Oyuncu
kullanılan araç modları milattan önceden kalma, kimsenin patrol atmaya teşviği yok çünkü çoğu araç buglu. bunu bildirdiğimizde görüldü atmak haricinde bir geri dönüş yapılmamıştı. üstüne böyle bir karar gelmesi de garip, olanlar lfmye bildirilmiyor mu yoksa bilerek mi görmezden geliniyor anlamadım. insanları mesaili çalışan gibi bilgisayar başına bağlamaya elbette gerek yok. alternatifler düşünülebilir  :like:

RP Quality Moderator