LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

İllegal Sistemdeki Risk/Ödül Dengesizliği Hakkında (Ev ve Araç Hırsızlığı)

Başlatan Aegean75, 28 Aralık 2025, 05:16:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 30 Ocak 2026, 01:56
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Selamlar,

Son güncellemeden sonra illegal tarafta işlerin yürüyüşüyle ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ve bu konuyu tartışmaya açmak istedim. Şu anki sistemde özellikle ev soygunu ve araç hırsızlığı gibi işlerin getirisi, maalesef harcanan emeğin ve göze alınan riskin yanından bile geçmiyor.

1. Ev Soygunları Zarar Ettiriyor: Kendi deneyimimden örnek vereyim; arka arkaya 5 tane ev soyuyorum, topladığım para 20 bin doları ya buluyor ya bulmuyor. Bu paranın içine aldığımız maymuncuk ve eldiven maliyetlerini de eklediğimizde, elimize geçen net miktar komik rakamlara düşüyor. Polise yakalanma riskini, hapis süresini ve karakterin fişlenmesini hiç saymıyorum bile. Şu an bir legal işte çalışmak, illegal iş yapmaktan çok daha karlı ve risksiz durumda.

2. Araç Hırsızlığı ve Karşılığı: Büyük uğraşlarla, polisle köşe kapmaca oynayarak çaldığımız araçların (OOC araçlar dahil) satış bedeli 15.000$ gibi bir rakama limitlenmiş. İllegalin mantığı zaten "Yüksek Risk = Yüksek Kazanç" değil midir? Polisle papaz olup hapse girme ihtimalini göze alıyoruz ama karşılığında aldığımız para bir paket sigara parası gibi kalıyor.

3. İllegal Rollerin Geleceği: Eğer illegal işlerin kazancı bu kadar düşük ve limiti bu kadar dar kalmaya devam ederse, kimse bu risklere girmek istemeyecektir. Bu da sunucudaki legal/illegal dengesini bozar ve aksiyonu bitirir. Kimse 15-20k için saatlerce kovalamaca yaşayıp üstüne bir de hapis yatmak istemez.

Özetle: İllegal faaliyetlerin (ev/araç hırsızlığı) kazançlarının, güncel ekipman fiyatları ve hapis riskleri göz önüne alınarak acilen yukarı çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mevcut rakamlar emeğimizi gerçekten karşılamıyor.

CHATGPT İLE DÜZENLENMİŞTİR AMA KENDİ FİKİRLERİM <3

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Doğru ve destek, alınan riske ve ceza sürelerine karşın gelirler çok az.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat

Oyuncu
destek  :like:  İllegal tarafın bu tarz faaliyetlere girme girişimi gözle görülür derecede düşük zaten. Bir düzen getirilirse her iki taraf içinde rol imkanı artar. illegalleri teşvik eder.

Management

Lv.34

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:57
Toplam Oynama: 29 gün, 22 saat

Lv.34

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:12
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Kadın

Son Giriş: 04 Mayıs 2026, 17:38
Toplam Oynama: 7 gün, 5 saat
Kötü plan veya hatalı seçimlerin sonucu tamamen size bağlıdır. Değerli bir aracı hurdalamak ya da yüksek riskli bir evi soymak gibi hamlelerde risk/ödül hesabı yapılmazsa zarar kaçınılmazdır. İstatistiklerden, tek bir ev soygunundan $100.000+ kazanan ekipleri net şekilde görebiliyorum. Ancak illegal rol, çoğu zaman yanlış biçimde "kolay yoldan zengin olma" olarak algılanıyor. Burada soyulan yer ev, banka ya da ATM değil. Sonuç da buna göre şekillenir. 

Araçta yüksek kâr istiyorsanız pahalı araçları hurdalayacaksınız.
Evlerde yüksek kâr istiyorsanız pahalı evleri (güvenlik/alarm varsa hemen kaç) maksimum soyguncu sayısı (5) ile soyarsanız maksimum kâr elde etmiş olursunuz. Girdiğiniz ev pahalı bir evse soygun süresi arttığı için 30 dakika soyduğunuzu hayal edin. Her dakika 5 kişiye eşya verirse bu 150 eşya yapar. Ancak tek kişi soyarsanız sadece 30 eşya alırsınız. Bu da az kârlı bir soygun olur. Richman ve Vinewood tarafında hâla evlerin %80'in'de hiç bir güvenlik yok.